Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

PC ziet 2610 niet

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

PC ziet 2610 niet

Berichtdoor fcarlier » 16 mei 2010 21:07

Wie helpt?
Ik heb al een tijdje een 2610 en die bevalt nog steeds goed. Maar sinds een paar maanden lukt het me niet meer om routes op de 2610 te downloaden. Om de een of andere reden zie de PC niet dat ik de 2610 op de USB-poort heb aangesloten.
Ik heb verschillende computers geprobeerd, maar zonder resultaat. Een maand geleden heb ik ten einde raad alle software opnieuw geinstalleerd op de PC (maar volgens mij is dat dan alleen Mapsource en niet de 2610 connectie). Toen heeft het wel even gewerkt. Maar nu ik de 2610 een paar weken later wil voorzien van nieuwe routes en kaarten, doet het probleem zich weer voor

Een goede suggestie is meer dan welkom!

Ferry
fcarlier
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 16 mei 2010 20:57

Berichtdoor wpee » 16 mei 2010 21:11

Heb ik ooit met QUEST gehad, ik heb toen de laatste USB drivers van GARMIN gedownload en geinstalleerd, toen werkte het weer.
Wim
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 456
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Berichtdoor fcarlier » 17 mei 2010 19:50

Bedankt, Wim.
Ik heb je raad opgevolgd (had inderdaad een verouderde driver geinstalleerd), maar helaas zonder resultaat. Nog andere suggesties?
Het is wel vervelend, want ik wil natuurlijk dit weekend de GPS gebruiken tijdens een motortraining. :(
fcarlier
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 16 mei 2010 20:57

Berichtdoor Zwarte » 17 mei 2010 23:03

Slechte kabel of plugaan GPS zijde?
Ronny
keep the rubber on the ground
Zwarte
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 30 apr 2006 17:55
Woonplaats: Diest (België)

Berichtdoor fcarlier » 18 mei 2010 08:12

Neen, Ronny.
Een andere kabel heb ik al geprobeerd.
fcarlier
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 16 mei 2010 20:57

Berichtdoor blue thunder » 18 mei 2010 09:16

Hard reset van het toestel?

En anders. Ik heb hetzelfde probeem gehad met de datacard programmer van de SPIII. Met geen stokken aan de praat te krijgen.
Even manueel alle betrokken drivers van de programmer er uit geflikkerd (Jaja, in het windows register klooien) en de usb drivers van Garmin geïnstalleerd. Toen werkte het weer als een zonnetje.
blue thunder
 
Berichten: 198
Geregistreerd: 3 jun 2005 09:40
Woonplaats: Noorderwijk (België)

Berichtdoor fcarlier » 19 mei 2010 20:45

Hartelijk dank voor de tips.

De harde reset heb ik uitgevoerd. Op http://vidar1.tripod.com/garmin_26xx.pdf vond ik een document (Undocumented features and Useful Tricks, 25 pagina's) waar in staat hoe je dat doet met nog een fors aantal andere tips en tricks. En elders op het forum vond ik een thread met andere wetenswaardigheden.
Helaas gaf deze actie niet het gewenste resultaat.

De suggestie om het register op te schonen durf ik niet aan. Ik ben niet echt onhandig met computers, maar hier weet ik niet meer wat ik aan het doen ben. En ik wil natuurlijk geen andere brokken maken.
Bovendien geloof ik niet echt dat hier de oorzaak kan zitten, al weet je het bij de spullen van Bill Gates nooit. Maar ik heb nog een andere computer waar ik in het verleden gebruik van maakte om routes te maken en op de GPS te laden. En ook daar heb ik het zelfde probleem.
Ik vermoed dus toch dat de oorzaak moet worden gezocht in de 2610.

Helaas dus nog geen oplossing :cry:
fcarlier
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 16 mei 2010 20:57

Berichtdoor Peer » 2 jun 2010 18:35

Heb ooit volledig ontregelde USB-poorten op mijn laptop gehad; in "apparaatbeheer" (hardware) alle USB-controllers verwijderd, computer opnieuw opgestart, Windows installeert de USB-controllers opnieuw => HOERA !

Groet,

Thep
Groet, Theo

(Geen Triumph Trophy met Street Pilot III meer (zucht) dus nu: FJR met 2820, BT Nolan en Alhambra met Quest !) ZONIET, DAN TOCH!
Peer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 18 aug 2005 04:18
Woonplaats: Voorschoten

Berichtdoor Wildthing » 4 jun 2010 20:15

Ik heb hetzelfde probleem. Computer ziet wel dat er een apparaat verbinding probeert te maken, maar verbinding kan niet tot stand worden gebracht...

nieuwe drivers gedownload, harde systeem reset... niks helpt.. wie kan mij helpen..


Ronnie
Wildthing
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 13 sep 2008 19:34
Woonplaats: Enter

Berichtdoor Peer » 10 jun 2010 02:18

Beste Ron,

zoals ik hierboven al schreef: als het aan je USB-poorten van je computer ligt dan kan je ALLE USB-controllers in de hardwarelijst van je pc verwijderen, waarna je opnieuw opstart zodat ze als "nieuw gevonden hardware" opnieuw worden geinstalleerd. Mijn communicatieprobleem met de SP 2820 was hierna voorbij . . . .
Groet, Theo

(Geen Triumph Trophy met Street Pilot III meer (zucht) dus nu: FJR met 2820, BT Nolan en Alhambra met Quest !) ZONIET, DAN TOCH!
Peer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 18 aug 2005 04:18
Woonplaats: Voorschoten

Berichtdoor Wildthing » 12 jun 2010 12:11

Peer schreef:Beste Ron,

zoals ik hierboven al schreef: als het aan je USB-poorten van je computer ligt dan kan je ALLE USB-controllers in de hardwarelijst van je pc verwijderen, waarna je opnieuw opstart zodat ze als "nieuw gevonden hardware" opnieuw worden geinstalleerd. Mijn communicatieprobleem met de SP 2820 was hierna voorbij . . . .



Lijkt mij niet dat het aan de usb poorten ligt, overige apparatuur (Ipod, printer enz) werkt namelijk wel gewoon.


Ronnie
Wildthing
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 13 sep 2008 19:34
Woonplaats: Enter

Berichtdoor Peer » 12 jun 2010 19:56

Fijn, dan kan je dat uitsluiten !
Groet, Theo

(Geen Triumph Trophy met Street Pilot III meer (zucht) dus nu: FJR met 2820, BT Nolan en Alhambra met Quest !) ZONIET, DAN TOCH!
Peer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 18 aug 2005 04:18
Woonplaats: Voorschoten

Berichtdoor bigRay » 4 aug 2010 20:09

Wildthing schreef:Ik heb hetzelfde probleem. Computer ziet wel dat er een apparaat verbinding probeert te maken, maar verbinding kan niet tot stand worden gebracht...

nieuwe drivers gedownload, harde systeem reset... niks helpt.. wie kan mij helpen..


Ik heb hetzelfde probleem met mijn 2820; wellicht een zwak punt van de streetpilot-serie?

- twee pc's herkennen de GPS niet meer (eerst wel),
- op dezelfde USB-poorten van de pc's worden andere apparaten wel herkend,
- de GPS ziet ook de TMC-antenne niet meer (de antenne is al een keer vervangen),

Nieuwe drivers heb ik ook al gedownload, de harde systeem reset moet ik nog proberen. Werkt dit voor de 2820 hetzelfde als bij de 2620?

Mocht iemand nog andere ideen hebben (printplaat of usb-poort op de GPS vervangen?), dan hoor ik deze graag.
streetpilot III --> streetpilot 2820 (met 'perfect pilot') --> Zumo 660
Avatar gebruiker
bigRay
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 15 apr 2006 11:59
Woonplaats: Rijen

Berichtdoor brevaaart » 4 aug 2010 20:39

Misshien het usb snoertje dat de 2820 met de usb poort van de pc verbind. :idea:
Zie nooit iets als een probleem .
Maar als een uitdaging.

Navigeer nu met .
Twee keer rechts één keer links enz. ( ook leuk op zijn tijd om te rijden) of
Zumo 660 met CN europa NT 2010.3 Map course 6.15.7 en Onroute motorkaart.
Avatar gebruiker
brevaaart
 
Berichten: 193
Geregistreerd: 15 jan 2008 07:54
Woonplaats: Boskoop

Berichtdoor Peer » 4 aug 2010 21:53

Lijkt toch het meest op een kaduuke USB-poort op de 2820 omdat ie de verkeersdinges ook niet meer ziet. Maar toch eerst een reset proberen (m.i. "find" ingedrukt houden tijdens start) !
Groet, Theo

(Geen Triumph Trophy met Street Pilot III meer (zucht) dus nu: FJR met 2820, BT Nolan en Alhambra met Quest !) ZONIET, DAN TOCH!
Peer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 18 aug 2005 04:18
Woonplaats: Voorschoten

Volgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast