Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Fout bij opstarten 2820

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Fout bij opstarten 2820

Berichtdoor Bee Mmm Jee » 16 aug 2010 09:05

Hallo,
Bij het updaten van mijn Garmin 2820 (lifetime) is er kennelijk iets mis gegaan. Nu start de Garmin steeds opnieuw weer op en verder kan ik er niets meer mee. Wat kan ik hier aan doen om hem weer gewoon op te laten starten??

Jaap
Bee Mmm Jee
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 12 mei 2007 13:42
Woonplaats: Bleiswijk

Re: Fout bij opstarten 2820

Berichtdoor Erik » 16 aug 2010 09:34

Bee Mmm Jee schreef: Nu start de Garmin steeds opnieuw weer op en verder kan ik er niets meer mee. Wat kan ik hier aan doen om hem weer gewoon op te laten starten?

Probeer een Master Reset
Op een 2720 en BMW Navigator III gaat dat als volgt:

-Het toestel moet uit staan
-Houd de bovenste twee toetsen (MENU + MAP) ingedrukt en zet het toestel aan (POWER).

Als dit goed gegaan is zul je de kaart van Amerika zien en zijn de schermteksten en spraak weer Engels. Detailkaarten blijven wel aanwezig, maar routes, waypoints en tracks zijn gewist.
Na de reset kan het vinden van satellieten en daarmee de positiebepaling nogal wat langer duren dan anders, het toestel denkt namelijk dat het in Amerika zit.

Het toestel wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Daarom is het raadzaam je eigen instellingen te noteren.


NB: er is gemeld dat (uitzonderlijk) voor een enkel Garmin toestel twee keer een master reset nodig was
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2425
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Berichtdoor Bee Mmm Jee » 16 aug 2010 14:59

Helaas, dat werkt niet, het apparaat start op, vermeldt, "loading maps"en begint vervolgens weer opnieuw.
Bee Mmm Jee
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 12 mei 2007 13:42
Woonplaats: Bleiswijk

Berichtdoor Facha » 16 aug 2010 15:03

Bee Mmm Jee schreef:Helaas, dat werkt niet, het apparaat start op, vermeldt, "loading maps"en begint vervolgens weer opnieuw.


Ik zou Gmapprom.img verwijderen uit je Garmin en dan de kaarten via Mapsource opnieuw naar je 2820 overzetten
Avatar gebruiker
Facha
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 108
Geregistreerd: 13 maart 2004 13:57

Berichtdoor Bee Mmm Jee » 16 aug 2010 15:13

Heb in het geheugen van de Garmin deze map staan: "gmapprom Winzipfile" klopt dat wel??
Bee Mmm Jee
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 12 mei 2007 13:42
Woonplaats: Bleiswijk

Berichtdoor Facha » 16 aug 2010 15:21

Bee Mmm Jee schreef:Heb in het geheugen van de Garmin deze map staan: "gmapprom Winzipfile" klopt dat wel??


dan is hij ooit eens aan winzip gekoppeld geweest.
Het bestand moet ergens rond de 1,5 GB zijn
Avatar gebruiker
Facha
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 108
Geregistreerd: 13 maart 2004 13:57

Berichtdoor Bee Mmm Jee » 16 aug 2010 16:47

bestand verwijderd,
nieuwe kaart geladen uit mapsource en hij doet het weer!!
bedankt,
Jaap
Bee Mmm Jee
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 12 mei 2007 13:42
Woonplaats: Bleiswijk


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast