Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Het is zover, 2011-20 past niet meer in de 2820

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Het is zover, 2011-20 past niet meer in de 2820

Berichtdoor Adrie3 » 12 sep 2010 09:44

Gisteren mijn 2820 weer eens bijgewerkt. Ik had (dankzij life-time update) 2011-10 enkele maanden terug al opgehaald. Gisteren dus op het apparaat gezet. En die paste er nog op.
Daarna nog even gekeken in MyGarmin en toen bleek er ook een 2011-20 ter download klaar te staan. Deze gestart en wat blijkt? Update-procedure is weer veranderd. Ik was gewend om zo'n 3,5GB op te halen, nu slechts een programma van 3MB dat daarna de rest doet.
Dat programma gestart en dat meldde dat alles er niet meer op past. Daarom voorlopig maar gekozen voor alleen de computer bijwerken.
Ik kreeg wel een keuze voor een bepaalde regio maar zag zo snel niet hoe ik meerdere regio's kon kiezen, daarom alleen de computer bijgewerkt voorlopig.
Moet ik nu eerst alle kaarten verwijderen? in USB modus? en dan kaarten naar het apparaat sturen?

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 186
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Berichtdoor guzzi vero » 12 sep 2010 10:26

denk het niet. Gewoon in mapsource de kaarten selecteren die je naar je 2820 wil sturen en die dan op de gps zetten.
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1165
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Berichtdoor duccer » 12 sep 2010 11:19

guzzi vero schreef:denk het niet. Gewoon in mapsource de kaarten selecteren die je naar je 2820 wil sturen en die dan op de gps zetten.


denk je dat of weet je het zeker?
De vorige versie kon er met wet truukjes nog op, maar deze laatste versie kon echt wel eens te groot zijn.

En is jou advies wel de juiste procedure bij een 2820?
Ducati Multistrada Enduro 1200 met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 980
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Berichtdoor HaWee » 12 sep 2010 11:54

heb je deze gelezen?
http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/160

verder ben ik het niet met guzzi vero eens, aangezien je SP bijna volzit met de huidige kaart (die heet gmapprom.img) kun je er geen kaarten heensturen met Mapsource want die overschrijft dit bestand niet maar zet er een gmapsupp.img bij.
aangezien ik net heb geleerd dat er geen sd card in past is de beste oplossing om de update nogmaals te starten nu met keuze alleen gps en dan zeer bewust te kiezen welke kaartdelen je wilt hebben. (als het echt niet past ook niet met de tips van MyWaypoint)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21327
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor Adrie3 » 12 sep 2010 12:33

guzzi vero schreef:denk het niet. Gewoon in mapsource de kaarten selecteren die je naar je 2820 wil sturen en die dan op de gps zetten.


Net geprobeerd. Ik selekteer Benelus en nog wat er omheen. Probeer dat te versturen naar de 2820, krijg dan de melding:

The map set is approximately 213.8 MB, but only 16.0 MB is available in trhe location.
Please select fewer maps and try again.

Denk toch dat die gmapprom.img er aan moet geloven.

Of iemand nog een andere/betere oplossing?


Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 186
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Berichtdoor HaWee » 12 sep 2010 12:45

heb je mijn vorige post gelezen ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21327
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor duccer » 12 sep 2010 14:33

Adrie3, doen wat HaWee schrijft, in 99,9% van de gevallen is dat de oplossing en klopt het wat hij schrijft.

Wat mensen denken en er zijn er al 2 die daar vraagtekens bij zetten niet doen. Ik heb Guzzi vero om uitleg gevraagd maar er is nog geen reactie.

succes
Ducati Multistrada Enduro 1200 met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 980
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Berichtdoor Adrie3 » 12 sep 2010 17:34

duccer schreef:Adrie3, doen wat HaWee schrijft, in 99,9% van de gevallen is dat de oplossing en klopt het wat hij schrijft.

Wat mensen denken en er zijn er al 2 die daar vraagtekens bij zetten niet doen. Ik heb Guzzi vero om uitleg gevraagd maar er is nog geen reactie.

succes


Probleem daarbji is alleen dat ik, voor zover ik kan zien, slechts 1 mapset kan kiezen. Ik krijg weliswaar een menu met mapsets, zoals zuid-europa, centraal-europa. Maar ik kan er slechts eentje kiezen.

Zou ik toch niet beter die gmapprom.img weg gooien en dan vanuit MapSource kaarten naar het apparaat sturen?
Adrie3
 
Berichten: 186
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Berichtdoor pheufk » 12 sep 2010 19:17

Wat je kunt doen,maak een backup van de gmapprom.img van de 2820,en zet die ergens op je pc .Gmapprom.img kun je dan verwijderen uit de 2820.Selecteer in mapsource de kaartdelen die je wilt hebben en zend die naar de 2820,daar kun je eventueel gmapsupp.img veranderen in gmapprom.img.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.10 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.10 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.10 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1993
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor Adrie3 » 12 sep 2010 20:44

HaWee schreef:heb je mijn vorige post gelezen ?

Ja, die heb ik wel gelezen, alleen is bij vorige updates alles al verwijderd wat niet nodig was.
Kan hier verder weinig mee, alleen punt 6. zegt dat gmapprom.img NIET verwijderd mag worden. Zou overschreven worden. Zal ook wel, als de nieuwe image maar niet te groot wordt/is. En dat is nu wel het geval.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 186
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Berichtdoor HaWee » 12 sep 2010 20:51

als je update wordt gmapprom.img overschreven, als je wist en via mapsource stuurt moet je daarna gmapsupp.img renamen naar gmapprom.img dus meer werk maar je kunt evenveel oversturen. alleen als de update keuze voor delen niet jouw keuze is kun je het beter handmatig doen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21327
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor KARST » 12 sep 2010 22:14

Als je tijdens de update kiest voor West Europa , heb je de meeste
europese landen in je 2820 staan .
Je mist dan alleen wat voormalige oostblok landen !
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 + Zumo 660 LM
Op een XT1200Z Explorer

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1279
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


cron