Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

update van 2610 firmware

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

update van 2610 firmware

Berichtdoor ruudweerd » 15 apr 2004 20:35

Ik loop denk ik wat achter met de info. Ik heb de 2610 pas 14 dagen en ben vandaag in het forum aan het snuffelen en lees gelijk update firmware 3.40 met positieve en negatieve reacties.

Wie wil mij met de volgende vragen op weg helpen (in de standaard geleverde 2610 zit versie 2.90)
1. is de update een versie verhoging van de 2610 zelf en is die onherroepelijk (Eprom branden??!!)
2. Gaat dit via de PC (moet wel want is een exe file). Hoe riskant is dit??
3. kan ik terug naar een vorige versie b.v. deze 2.9 of is er een betere die bewezen / " foutloos" werkt?

Het zijn beginnersvragen, maar gezien de prijs van de 2610 (een rib uit het dierbare lijf) ben ik toch wat voorzichtiger

Alvast bedankt voor de reacties
ruudweerd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 131
Geregistreerd: 3 apr 2004 22:06

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2004 20:45

Garmin is ineens van 2.9 naar 3.4 gesprongen, dus je achterstand valt wel mee. 3.4 is net een week oud....
Er is ruime tijd een 2.95 beta geweest en die was al vrijwel probleemloos.

'backgrading' kan, maar wordt niet officieel ondersteund; in de praktijk kan het zondermeer, maar wordt er wel een hardreset (factory settings) gedaan.

Upgrade loopt inderdaad via .exe maar is zonder risico.

3.4 is een belangrijke update met aantrekkelijke nieuwe opties (waar elke andere fabrikant geld voor zou vragen). Er zijn geen problemen bekend c.q. gemeld en we verwachten die ook niet. Sinds enkele dagen bereiden we nieuwe toestellen meteen voor met 3.4.

Ons advies: upgraden!

Groeten uit Notter,
Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Julien Mast » 15 apr 2004 21:54

Hallo, Hans

Toch effen op inpikken en het probleem van het uploaden van routes naar de pc in de schijnwerper zetten. Bij mijn weten is daar met fimware versie 2.90 geen melding van geweest en treed het probleem op sinds firmware versie 3.40. Na een paar uurtjes testen ben ik tot de vaststelling gekomen dat vanaf het moment de 2610 een aantal routes bevat van enkele 100 den kmtrs en je wil die routes in je pc laden gaat het mis. Wis je nu één voor één een route op de 2610 komt er een moment dat de overgebleven routes wel geladen kunnen worden naar de pc. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat we hier te maken hebben met een Firmware bug.

Groetjes, Julien Mast
Avatar gebruiker
Julien Mast
 
Berichten: 126
Geregistreerd: 10 maart 2004 20:09
Woonplaats: Geel (B)

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2004 22:05

Ik sluit dat beslist niet uit, maar het aantal meldingen daarvan is nog te beperkt.
Twee mogelijkheden: je hebt gelijk: dan zal Garmin heeel snel met 2.5 uitkomen. Zoniet, dan ligt de oorzaak ergens anders... :?

Aanvankelijk waren er wel veel meldingen van routeproblemen met de mapsource 6 beta; maar met de laatste versie lijken die opgelost. En bij een combinatie van dergelijke updates is de oorzaak soms moelijk te vinden. Geef evt. een seintje richting Garmin, we houden de vinger aan de pols.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Hanscbr » 15 apr 2004 22:26

Hallo,

Ook ik heb gemerkt dat het terugzetten van routes van de 2610 naar de PC niet wil werken.

Er zitten nu een aantal langere routes in de 2610 die niet terug willen. Op zich niet zo'n probleem, ze kwamen immers van de pc :D

Waarschijnlijk inderdaad een bug.

Hans
Blackbird
Avatar gebruiker
Hanscbr
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 17 maart 2004 17:52
Woonplaats: Leiden

Berichtdoor rodi77 » 15 apr 2004 22:38

Mijn reactie is een reactie op het 1e bericht van ruudweerd ...
MAAR, voordat je het uitprobeert, zou ik even afwachten of Hans Vaessen of iemand anders uit NOTTER (positief) om mijn bericht reageert... (want ik heb het nog niet zelf op deze manier uitgeprobeerd :oops: )
Je hoeft niet veel te weten, maar wel "iets" van bestanden en PC's.
Uitleg:
Zodra er nieuwe filmware (updates) beschikbaar zijn, moet je die downloaden (en ze bv in "map" download zetten). Zodra je zo'n update wil gaan gebruiken, moet je dit (exe bestand) dubbelklikken en wordt het bestand uitgepakt (in principe het voorstel C:\Garmin volgen) en komt de update beschikbaar/bruikbaar in de Garmin-map. Door vervolgens te dubbelklikken op "Updater.exe" (staat -ook- in C:\Garmin) wordt de (nieuwste) update in de (uiteaard aangesloten Sp2610) gezet.... Een kind kan dus de was doen :lol:
Maar..... als je (om wat voor reden ook) weer terug wil naar een eerdere versie, verwijder dan (tijdelijk, in andere map zetten) de 2 nieuwste (in dit voorbeeld 3.40 versie) bestanden en voer opnieuw een "updater.exe" uit. Bijna zeker krijg je de waarschuwing dat je een oudere versie probeert te zetten op de 2610 (uiteraard wil je dan toch doorgaan) en dan staat bv weer versie 2.90 op de 2610 (en dat was uiteindelijk de bedoeling...)
WAARSCHUWING: Wacht even "een" berichtje van Hans Vaessen af, maar bijna zeker werkt dit. Ik ben namelijk van de beta 2,95 versie teruggegaan naar de 2,90 versie (maar dit was op 2 verschillende pc's...)
groetjes,
En... ook ik heb nog niets "negatiefs" aan versie 3.40 gemerkt (behalve dat - bij mij - "tijdzone" vanzelf naar "Cairo" gaat, maar daar merk je verder niets van)
Rodi77
rodi77
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 3 apr 2004 18:01
Woonplaats: Monster

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2004 23:09

Het is elders al aan de orde. Op die manier 'teruggaan' naar eerdere versie kan, maar wordt niet formeel ondersteund. Het zou dus kunnen dat het op enig moment toch niet kan. Bij een beta is het normaal dat je 'terugkunt'.

Wel wordt er bij 'omgekeerde richting' meestal een hardreset uitgevoerd en ben je alle waypoints etc. dus kwijt. Ook moet je de taal etc etc weer opnieuw instellen.

In de praktijk zul je zelden of nooit terug hoeven of willen naar eerdere versie; Garmin werkt erg snel en eventuele bugs zijn veelal snel verholpen.

Gesteld dat er een probleem is met route van toestel naar mapsource begrijp ik het praktisch bezwaar niet helemaal: dit was toch al geen optimale werkwijze, en wanneer gebruik je dit nu werkelijk? Dan nog: als het een bug is volgt er nog wel een oplossing.
Gaat het om onderling uitwisselen van routes dan verdient uitwisseling van het mps-bestand de grote voorkeur.

De time-zone: Garmin is wat aan het sleutelen geweest om automatische zomertijs te kunnen gebruiken. Ik weet niet hoe laat het in Cairo is, maar 'paris' met daylicht savings 'on' is nu de juiste instelling (other +01.00 wordt bij update naar ik meen in 'paris' gewijzigd). Misschien had je 'm op +02.00 staan (handmatige zomertijd)?

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor dorrus » 16 apr 2004 07:44

Ik heb mijn 2610 ingesteld op " anders" " +1.00" en " zomertijd"
En daar blijft hij zonder raar te doen met 3.40 gewoon op staan
Ook geen Cairo problemen of zo
gr
Dorrus
dorrus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:14
Woonplaats: Oirschot

Berichtdoor rodi77 » 16 apr 2004 11:15

Raar, ..... bij dorrus blijft hij kennelijk wel op "anders" ?? staan. Kennelijk heb ik net zo apparaat als Hans, want als ik "overig" + 01.00 instel, gaat ook bij mij de instelling automatisch naar "Paris" ... (nadat je het "instellingenscherm" weer verlaten hebt en er dan weer terugkomt)
Dat Cairo is kennelijk .... :oops: over.
Maar, dit "item" is voor mij niet echt schokkend.
gr, Rodi77
rodi77
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 3 apr 2004 18:01
Woonplaats: Monster

Berichtdoor dorrus » 17 apr 2004 07:37

Bij route herberekenen kun je "Op verzoek" aanvinken
Alleen werkt dat bij mij niet. want er wordt toch zonder verzoek gewoon herberekend.
Heb ik een instelling fout staan?
groeten
Dorrus
dorrus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:14
Woonplaats: Oirschot

Berichtdoor ruudweerd » 17 apr 2004 14:04

Na jullie :D positieve reacties heb ik de zaak geinstalleerd. De .txt file geeft goede en duidelijk info. Na diverse testjes:
- alle waypoints, routes etc zijn gewoon blijven staan en up-down naar PC geen problemen gehad (zat 1 route bij van 235 km!)
- scherm ziet er contrastrijker uit, wat op de motor in zonlicht :idea: een voordeel kan zijn
- Tijdsindeling op "Parijs" met zomertijd "aan" en tijd is nu nauwkeuriger dan met versie 2.90 op "anders +2.0 uren"
- Goede toevoeging is routekeuze met "eigen instellingen" zeker als je vaak wisselt tussen auto - motor gebruik en met de motor niet al te veel op de snelweg wil zitten.
- verder heb ik gezocht naar de "fall-back" firmware 2.90, maar heb deze op de Garmin site niet kunnen vinden. Stond wel "oudere versies" maar niet voor de 2610. Kan iemand me daar nog aan helpen, voor het geval dat.

Verder inderdaad een aanrader om te updaten (indruk na een paar uur stoeien ermee)
ruudweerd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 131
Geregistreerd: 3 apr 2004 22:06

Berichtdoor Julien Mast » 17 apr 2004 19:52

Hallo, Ruudweerd

firmware 2.90 voor 2610 hier te vinden.
http://users.telenet.be/pcclub_oosterlo/Firmware

Groetjes, Julien
Avatar gebruiker
Julien Mast
 
Berichten: 126
Geregistreerd: 10 maart 2004 20:09
Woonplaats: Geel (B)

Berichtdoor ruudweerd » 20 apr 2004 22:28

Bedankt, inmiddels gedownload (je weet maar nooit)

Zie verder de beschrijving van deze exercitie met nieuwe / gewijzigde detailmappen: opgeschreven in vraag van Notter
"Problemen met geheugenkaarten graag HIER melden"

Ik hoop anderen hier ook mee te helpen!!

groetjes Ruudweerd
:roll:
ruudweerd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 131
Geregistreerd: 3 apr 2004 22:06


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron