Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen reset van 2820

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 1 apr 2014 10:55

Nadat de update naar 2014.4 was uitgevoerd werd het vinden van de satellieten een probleem.
Iedere keer weer dat groene balkje.
Na diverse keren aan en uit te hebben gezet (als de satellieten waren gevonden) kwam de door de SP gegeven locatie iets meer in overeenstemming met de echte locatie.
Ook de kaart werd geleidelijk aan beter.
Zoeken van bestemmingen lukte eerst ook niet maar werd geleidelijk ook iets beter.
Maar dat is het toch niet.
Dus, een harde reset.
Met als gevolg?
Dat het beeldscherm rustig doorschakelt naar Waarschuwing!
Met de drie knoppen nog steeds ingedrukt Akkoord gegeven en alles gaat verder of er geen knoppen worden ingedrukt.
Nog steeds de knoppen ingedrukt en het touchscreen accepteert 'iedere' opdracht.
Maar nog steeds een slechte kaart (waarschijnlijk de basismap) en geen zuivere locatie.
Heb al heel veel goed advies op deze plek mogen ontvangen en nu weer een beroep op deze denktank.
Bij voorbaat dank.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 apr 2014 11:10

Gokje:

Met een hard-reset zet je het toestel weer naar fabrieksinstellingen. Het denkt dan in Kansas te zijn. Je zult op dat moment dan ook geen detailkaarten van europa zien.

Advies: laat het toestel een minuutje of 10 rustig naar satellieten zoeken en kijk dan opnieuw.

Is het dan nog niet in orde, voer dan de update evt even opnieuw uit. Trucje om te bepalen of er überhaupt detailkaarten in staan is om te kijken of je kunt zoeken op adressen of poi's; geen detail-kaart - geen adressen en poi's.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 1 apr 2014 15:24

Hans Vaessen schreef:Gokje:

Met een hard-reset zet je het toestel weer naar fabrieksinstellingen. Het denkt dan in Kansas te zijn. Je zult op dat moment dan ook geen detailkaarten van europa zien.

Advies: laat het toestel een minuutje of 10 rustig naar satellieten zoeken en kijk dan opnieuw.

Is het dan nog niet in orde, voer dan de update evt even opnieuw uit. Trucje om te bepalen of er überhaupt detailkaarten in staan is om te kijken of je kunt zoeken op adressen of poi's; geen detail-kaart - geen adressen en poi's.



Da's nou het gekke, er wordt helemaal niets gereset. Met de drie knoppen ingedrukt rammelt de SP rustig door het programma heen en als je op "Map" drukt dan verschijnt de laatste locatie. Nederland dus.

De detailkaarten dacht ik geïnstalleerd te hebben, gezien de grootte van het prom-bestand op de SP. (Kaarten met Mapupdater geïnstalleerd.) Daarnaast gaf de JaVaWa Device Manager ook geen verontrustende informatie.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Erik » 1 apr 2014 16:11

@Ruud Blankenstein

gebruik om te antwoorden liever de reageer-knop linksonder
dan telkens complete teksten te herhalen

re: <echolalie> en <Vollquottel>

Master Reset: MENU + MAP + POWER
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2405
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 1 apr 2014 16:40

O.K.Eric,

Heb nooit eerder deze knop gezien. :oops:

Wat ik tot dusver uit het forum had opgemaakt waren de "drie-knoppen-benadering" het meest ingrijpend.
Nu sta ik een beetje in dubio: 1. Her installeren. 2. Jouw "twee-knoppen" aanpak.

Omdat her installeren langer duurt ga ik gemakshalve voor de twee-knoppen keuze.

Je hoort van mij.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 apr 2014 17:11

Ruud Blankensteijn schreef:twee-knoppen keuze.


Ik tel er drie hoor ;) Succes!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 1 apr 2014 17:29

Het is maar hoe je er naar kijkt Hans.
Ik bedoel twee aan de voorkant. Terwijl ik steeds dacht dat er drie aan de voorkant moesten worden ingedrukt.

In ieder geval. Met deze twee-knoppen sessie heeft het apparaat wel de juiste locatie bepaald. Na inschakeling en satellieten zoeken uiteraard.
Maar jouw advies: Kijk hoe hij omgaat met het zoeken van locaties, zorgen er voor dat ik moet zeggen: Werkt niet.

Dus ga ik voor jouw advies om de kaarten nogmaals te installeren. Dat vraagt veel geduld, zoals bekend.
U hoort van mij.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 1 apr 2014 18:04

Het gaat steeds beter..... :evil:

Omdat ik met JaVaWa Device Manager de kaarten van de SP wilde verwijderen, moest de SP in de 'USB massa opslag" modus.
En dat verdomt hij.
Iedere keer moet ik die keuze maken, waarna hij even een PC pictogrammetje laat zien en vervolgens weer vraagt een keuze te maken.

Volgens mij is mijn Pilotje heel erg ziek.

Ga nu maar een stukje Noordzee upgraden om vervolgens de gewenste kaarten er in te zetten.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 1 apr 2014 20:40

De kaarten (2014.40) staan er op en zoals Hans al zei; Controleer dat even met een zoekfunctie. Ook dat werkt.
Mooi zo.

Nog steeds wil hij niet in de massa opslag modus.
10 keer aangetikt en steeds gaat hij weer door naar het keuze menu.

Dan maar eens met een andere USB kabel geprobeerd.
Geen succes.

Dan maar eens heel lang op het touch screen drukken.
En..Ja, hij doetut!

Heb het een paar maal herhaald en moet minstens 10 sec. drukken. Toch een beetje ziek?

Wel zegt JaVaWa Device Manager dat de kaarten niet ontgrendeld zijn.
Ook zie ik op de computer bij verwisselbare schijven dat de balk op de Garmin rood is.
Dat is allemaal niet zo geruststellend.
Maar ik ben, dank zij jullie adviezen (wel bedankt!), weer een stuk verder.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 07:56

De routeplanner werkt naar behoren.
Maar omdat het toch wel vreemd gaat met het inschakelen van de USB massa opslag vraag ik mij af of er misschien nog meer aan de hand is en mogelijk verholpen kan worden met een firmware update.
Het toestel draait al op 4.40. Maar toch.
Of loop ik het risico dat er weer iets anders mis gaat.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor guzzi vero » 2 apr 2014 09:34

ruud, heb je vroeger ooit eens de SP van de pc afgekoppeld in usb massa opslag ZONDER hardware veilig verwijderen te gebruiken?
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 10:02

Ja. :oops:

Even dacht ik dat ik het lek boven had, maar zoals geschreven: Ik moet op het touch screen meer dan 10 seconden "USB massaopslag" ingedrukt houden wil hij in die modus komen.
Wel in de massa opslag modus, maar tevens is er dan een reset uitgevoerd!!
Kon ik eerst niet resetten, zoals de titel van het forum aangaf, maar nu blijkt dat ik 1. Niet kan lezen. Door Hans en Erik ben ik weer op het goede spoor gebracht en 2. Inmiddels onbedoeld kan resetten dat het een lieve lust is.

Maar wat nu?
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor guzzi vero » 2 apr 2014 12:03

Troost je, heb het ook één keer gedaan. Gevolg er van is dat je bluetooth in de knoop slaat en je SP, laat ons zeggen, wat in de war is. Voer eens het volgende uit:

Druk: knop [MENU], houd deze vast en zet de SP2820 aan
Blijf knop [MENU] vasthouden tot het (witte) scherm "General" verschijnt.
Druk: 3x op knop [Menu] tot het scherm "Bluetooth" verschijnt
Kies: [Remote Device]
[Remote Device] en [BT Test Mode] zullen dimmen.
Kies: [BB Test] en daarna [Start Test]
Blijf nu overal af tot de SP2820 opnieuw opstart.
Daarna is de BT weer goed.

GPS uitzetten en weer aanzetten en wie weet zijn de andere kwaaltjes ook verdwenen???
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 13:29

BT heb ik nooit gebruikt en ik weet dus ook niet of die ook problemen gaf.

Ik heb de handelingen zoals je beschreef uitgevoerd.

Daarna de SP weer aan de PC gekoppeld.
Helaas de massaopslag wil niet inkomen na het commando.

De PC verschijnt op het scherm, dan gaat het scherm dimmen, dan weer helder met nog steeds de PC er op maar dan valt de PC weg en krijg ik weer het keuzescherm. Dit hele proces duurt ca. 10 sec.

Heb inmiddels ook nog een firmware update uitgevoerd, eveneens zonder resultaat.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor guzzi vero » 2 apr 2014 14:00

Ruud, ik tast volledig in het duister. Geen idee wat er aan de hand is. Nog nooit meegemaakt met mijn 2820. Het enige waar ik nog kan aan denken is aan een slecht contact in de 2820. Hij ziet de verbinding wel anders krijg je geen keuze tussen garmin modus en USB massa opslag. Scherm al eens opnieuw gekalibreerd? Al eens op de voeding van de wagen geprobeerd ipv met de bijgeleverde net adapter?

De rode balk is omdat je kaarten niet ontgrendeld zijn denk ik.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Volgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten