Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen reset van 2820

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 14:12

JaVaWaDevice Manager zegt ook dat de kaarten niet ontgrendeld zijn. Toch krijg ik gedetailleerde kaarten nadat de satellieten zijn gevonden.

Ik denk dat het een ritje Notter wordt.

Wel bedankt voor het meedenken.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor guzzi vero » 2 apr 2014 14:33

Als je je gps opstart en hij laadt de kaarten zie je een groen balkje (= ontgrendeld). Rood balkje bij opstart = niet ontgrendeld. Heb dit met DM ook. Denk dat dit komt omdat DM niet echt voor een SP ontworpen is.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Erik » 2 apr 2014 15:27

@Ruud
onderstaande heb ik jaren terug van het internet geplukt en opgeslagen op de PC
zelf nooit nodig gehad
misschien heb jij er wel iets aan (trial & error)

Master Reset: MENU + MAP + POWER
Testmenu: Turn off device, then press 2.Press pushbutton from the top and set on.
Delete user: Start + FIND: "Do you really want to delete all your data?"
Device Information: Start + MENU: General Info (hardware and software), screen and sound settings, Bluetooth Test: Could not change anything permanently. NO radio reception!
Auto-Locate Reset: MAP + POWER deletes the Almanac
Boot Loader: SPEAK -keep the switch pressed. In this mode, the device is flashable
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2405
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 16:24

Erik,

Inmiddels ben ik niet meer zo benauwd om van alles te deleten, maar ik zie niet goed wat ik er voor terug krijg.
Misschien zeg ik het wat ongelukkig, maar ik bedoel hoe krijg ik hem weer in de status zodat alleen de basisfuncties reageren en er weer opgebouwd kan worden.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor HaWee » 2 apr 2014 17:02

die harde reset waarschuwt wel voor all data delete maar dat valt erg mee :wink:

je kaarten etc blijven gewoon zitten zoals ze zijn, je instellingen (taal/eenheden/tijdzone/voorkeuren routering etc) gaan terug naar standaard dus hij denkt in kansas te zijn en werkt in engels en met mijlen etc. Dat is een kwestie van een half uurtje buiten gaan zitten met de gsm (is nu goed te doen met dit weer :wink: ) en dan taal / eenheden en voorkeuren weer goed zetten.

wat je waarschijnlijk wel kwijt raakt zijn je eigen waypoints, tracklogs etc maar dat is inderdaad overkomelijk.

Hij word dus ongeveer zoals hij uit de doos kwam jaren terug met alleen als je een kaartupdate hebt gedaan de nieuwere kaart en ook je huidige firmware ipv de oude.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20710
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 17:05

Dat klinkt heel goed! Bedankt!

Heb nu even geen tijd.
Wordt vervolgt.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 19:53

Beste mensen,

Alles wat er te resetten valt heb ik naar mijn beste weten inmiddels gedaan.
Alles zonder resultaat.
Zal best iets fout doen, want als routeplanner werkt het apparaat.
Is alleen niet normaal:
dat het zo moeilijk is om in de USB massa opslag te komen.
Dat daarbij dan alles wordt gereset.
Dat op de computer de Garmin onder "Verwisselbare opslag" komt te staan met een rode i.pl.v. een blauwe balk.

Het lampje begint bij mij een beetje uit te gaan.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Erik » 2 apr 2014 20:31

bel morgen eens met de Helpdesk van WayPoint Notter in Wierden en vraag naar Erik Buitenhuis.
Hij is al lang niet meer de enige expert op de Helpdesk maar wel degene met de langste ervaring (bijna tien jaar vertelde hij me toen ons RitjeDoorDeWeek gisteren bij WayPoint langsging).
Niet geschoten => altijd mis.
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2405
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 2 apr 2014 22:01

Dank Erik.
Zal ik doen en ter lering hier berichten.
Morgen niet.
Te volle agenda.
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Ruud Blankensteijn » 3 apr 2014 21:32

Toch ruimte gevonden om naar Wierden te bellen.
Nu moet ik zeggen dat ik de suggestie van Erik om naar Erik Buitenhuis te vragen niet op kon brengen.
Ik heb een vraag en dan vind ik het nogal aanmatigend om te eisen wie mij moet helpen, terwijl zij die dienst gratis verlenen..... Dus gebeld en door iemand anders dan Erik te woord gestaan.

Zijn conclusie; Ziet er niet goed uit voor het apparaat. Je kan het ter reparatie aanbieden en dan kunnen we verder kijken.

Nu geeft 'repareren' voor mij op sommige momenten een even beklemmend gevoel als 'opereren'. Maar soms ontkom je daar niet aan.

In mijn situatie waar beide toestellen dezelfde nukken vertonen namelijk niet normaal naar de massaopslag gaan ben ik nog steeds van mening dat ik met mijn gekluns iets overhoop heb gehaald dat verholpen kan worden door nog verder af te dalen dan de harde reset. Zeg maar zoiets als in het BIOS.

Maar omdat de routeplanner inmiddels naar behoren functioneert, de nieuwste kaartversies er op staan en ik niets met muziek of bluetooth doe is het wellicht beter om het zo te laten.
Dat er 'iets' niet goed zit is duidelijk.
Dat de combinatie 'Find' ingedrukt en power 'aan' niets doet ik ook niet helemaal juist. Maar moet ik verder gaan met oplossingen zoeken?
Ruud Blankensteijn
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 23 maart 2005 17:18

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 apr 2014 21:50

Ruud Blankensteijn schreef:Maar moet ik verder gaan met oplossingen zoeken?


Ik weet niet... Heb ergens toch de indruk dat je oorzaak/gevolg conclusies niet kloppen maar kan er niet de vinder op leggen. Maar het is ook een tijd geleden dat ik een 2820 in handen heb gehad.

Ik zou adviseren: focus op wat je ermee wilt doen en of dat goed gaat. Als dat zo is: gewoon lekker gaan rijden. Kom je in de buurt van Notter: laat hem dan even nakijken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Geen reset van 2820

Berichtdoor bertushd » 23 apr 2014 19:50

beste Ruud,

Ik zou het zo laten als ik jou was. Als de SP2820 doet wat ie moet doen ben je er toch. Wel herkenbaar wat betreft onvoorspelbare dingen met de 2820.
Ook ik dacht er aan om sateliet almanak te flushen omdat ik het laatste jaar vond dat de 2820 wat lang deed om de staelieten te vinden. M.b.v. de info op de site van Gerrit Speek (http://www.gerritspeek.nl) de instrucite opgevolgd: map-knop ingedrukt houden bij het inschakelen. Het enige wat er bij mij gebeurde was dat de garmin in een loop kwam en tekens zei de kaarten teladen (met onder in het scherm eenvoorgangsbalkje in het rood). Na 45 minuten was hierin nog steeds niets veranderd. Verveld was dat na het weer uit en inschaken het toestel in deze modus bleef.
Toen maar gekozen voor een wis gebruikers gegevens te doen: dit werkte wel. Na alle instellingen weer goed te hebben gezet, en wat pois geladen te hebben werkt de SP weer, en ja, ook het vinden van de satelieten gaaty nu beduidend sneller. Na zo'n 3 seconden is ie daar mee klaar en gereed voor navigatie. Kortom, ik zit niet meer aan exotische toetsen-combinatie's en ga weer lekker verder met het gebruiken van mijn 2820.
Jammer is dat er geen uitgebreide documentatie beschikbaar is voor het doen van deze gevorderde handelingen en wat er in detail gebeurd. Of weet emand misschien ergens hier een pdf over?
Groeten uit Leeuwarden,
Bertus
SP2820 + BMW K1100LT + C2/SRC
SP7200 + AUDI 100Avant Turbo Aut.
bertushd
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 21 apr 2014 10:21
Woonplaats: Leeuwarden

Vorige

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast