Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek en Heerhugowaard.

Problemen met waypoints in gedownloade routes

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Problemen met waypoints in gedownloade routes

Berichtdoor advangeel » 15 jun 2005 19:26

L.S.

Gaarne heb ik antwoord op de volgende vraag:

Ik ben in het bezit van een streetpilot 2610 met mapsource 6.5 en European Citynavigator V6

Van de site www.gpstracks.nl heb ik verschillende auto/motorroute's gedownload.
Als ik de route's binnen heb ga ik ze openen en opslaan in mapsource Vervolgens geef ik de opdracht voor een recalculate, waarna ik denk dat de route goed op mijn computer staat.
Er zijn route's met 1 waypoint, nl de start maar er zijn ook routes met meerdere waypoints.
Vervolgens laad ik een route met 1 waypoint(start) in mijn streetpilot 2610 en ook een route met meerdere waypoints.
Als ik vervolgens de route via de routelijst oproep wordt mij de vraag gesteld of ik de route wil activeren=ja.
Vervolgens krijg ik een melding:deze route komt niet overeen met de beschikbare kaarten; wegen worden niet precies gevolgd. Dan krijg ik de vraag : wilt U de route herberekenen en deze kan beantwoord worden met : Ja herbereken of nee gebruik maar.
Als ik dan naar het waypoint van de route met 1 waypoint wil gaan(= start) dan geef zoek ik het waypoint van die route op en de streetpilot brengt mij dan feilloos naar de start.

Als ik datzelfde doe met de route met meerdere waypoints en ik naar het waypoint ga, wat het dichtst bij mijn woning is gelegen, dan stuurt de GPS mij toch naar het startpunt en niet naar het dichtstbijzijnde waypoint. Als ik naar het dichtstbijzijnde waypoin ga om van daaruit de route op te pakken, dan word ik toch eerst naar de start gestuurd.
Als voorbeeld heb ik van GPStrcks.nl de motorrit Brabant.
Ik woon in Oudenbosch en het dihtsbijzijnde waypoin is nummer 30, gelegen in het plaatsje Standdaarbuiten.
Als ik thuis vertrek zoek ik dat waypoint op en rijd vervolgens naar waypoint 30 toe. Daar aangekomen activeer ik uit de routelijst de motorrit Brabant, gevolgd door activeren en dan komt de vraag ja herbereken of nee gebruik maar.
Als ik op nee gebruik maar druk, dan zegt de juffrouw: rijdt 28 kilometer oost ; als ik op ja herbereken druk, dan wordt ik vanuit Standdaarbuiten naar het startpunt in Dongen(midden-brabant) geleid en kan dan van daaruit met de route beginnen.

Het zal toch zeker niet zo zijn dat je altijd eerst naar de start moet, terwijl er een waypoint van de route veel dichterbij ligt en je van daaruit het rondje kunt gaan maken??

Kunt U mij vertellen hoe dit komt en of ik iets verkeerd doe? Ik wil namelijk helemaal niet naar de start maar beginnen bij het nabijgelegen waypoint om van daaruit de route te beginnen en te volgen.

Route herberekenen heb ik op de GPS uitgeschakeld.

bvd,

met vriendelijke groet,

Ad van Geel.
advangeel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 14 jun 2005 20:04
Woonplaats: Oudenbosch

Berichtdoor Oetzi » 15 jun 2005 19:57

Ik herken het niet, maar rijd ook alleen met eigengenaakte routes.
Wat gebeurt er wanneer je gewoon blijft doorrijden "op de roze" lijn (ondanks de aanwijzing van de jffrouw ?). Neemt die dan niet na verloop van tijd de route gewoon op ?
Je rijdt toch wel in de goede richting ? (Is ook nog een optie !).
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Skatehead » 15 jun 2005 21:40

Bij activeren zal in eerste instantie vermeld worden in welke richting en hoever het beginpunt van je vandaan ligt. Rij je vervolgens zelf naar de route en kom je ergens op de roze lijn dan zal de route vandaar gewoon opgepakt worden. Het kan een paar meter duren voordat ze door heeft dat je ergens op de route zi, als je stil staat op de route pakt ze het mogelijk niet op.

Wat je als voorbereiding kunt doen is het stuk route wat daarvoor ligt op je PC uit de route knippen.

De melding dat kaart materiaal niet overeenkomt kan 2 redenene hebben, de versie klopt niet of je hebt bepaalde regio's niet geladen in je GPS.
PerfectPilot blue TheWay2Go :D
Avatar gebruiker
Skatehead
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 7 jan 2005 01:02
Woonplaats: Rijswijk (zh)

Berichtdoor Patrick V » 15 jun 2005 22:45

Ik gebruik ook routes van dezelfde site maar ik heb nog geen probleem ondervonden. Ik pik de route meestal onderweg op. In de rijrichting rijden en Truus leidt je gewoon verder langs de route.
Test: maak eens een waypiont op enkele 100 m van punt 30, rij ernaar toe, aktiveer daar de Brabant-route en vervoeg de route. Rij in de voorziene rijrichting en zie wat er gebeurt. 't zou moeten werken.
Suc6 Patrick V
eerst 2610 PP-RED nu zumo 660 op 1150RT
Patrick V
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 134
Geregistreerd: 30 jun 2004 08:27
Woonplaats: Hageland

Berichtdoor skira » 16 jun 2005 13:05

Hi,

Wij hadden dat probleem ook tijdens onze laatste vakantie (route van vrij uit) naar het Ertsgebergte. De aanrijdroute en terugreis hadden we aangepast vanaf ons huis adres deze routes hadden dat probleem niet.

Dit komt omdat je de route hebt herberekend en gesaved op de PC en daarna gaat laden. De routes van dag1 t/m dag4 had ik hellaas niet herberekend en gesaved op de PC. Als ik dat wel had gedaan ben ik ervan overtuigd dat ik het probleem niet had gehad.

Een beginners fout noem ik het.

Verder heb ik de elfstedentocht ook gedownload en aangepast en het probleem wat je schijft heb ik niet.

Je kunt start en eindpunt wijzigen op de pc en de route naar jouw wensen wijzigen.

Succes.

Skira
Avatar gebruiker
skira
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 16 apr 2005 08:43
Woonplaats: Harkstede


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast