Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

vastlopen Streetpilot c550

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Lucky » 10 okt 2015 12:06

Na de laatste kaartupdate heb ik een probleem met mijn oude c550, bij opstarten krijg ik een groene balk te zien met de tekst kaarten laden (zag ik eerder nooit) en als de balk bijna op zijn eind is schakelt de Garmin uit. vraag me af of er soms teveel op het toestel staat, daarom heb ik een screenprint bijgevoegd. Wie kan me vertellen wat er hiervan allemaal weg kan?
Bijlagen
prntscngarmin.jpg
screenprint van c550
prntscngarmin.jpg (143.46 KiB) 2650 keer bekeken
Groet,
Luc

Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.....
Veel kennis is te vinden op Internet, véél onkunde óók!
Lucky
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 7 okt 2015 09:50

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor HaWee » 10 okt 2015 12:55

de balk met kaarten laden is normaal, maar meestal gaat het aardig snel en valt hij niet op.

van de lijst die je hier print kun je in ieder geval de GUPDATE.GCD wissen.

Maar een veel duidelijker beeld kun je maken met JDM
http://www.javawa.nl/jdm.html download en installeer JDM , run JDM met de gps aan de computer.

via Extra - "controleer op corrupte gpx" kun je alvast controleren of de oorzaak ligt in een corrupt bestand en als dat zo is kun je het met JDM verwijderen.
Tevens krijg je met JDM te zien of er problemen zijn met kaarten.
Als je geen duidelijke oorzaak vind dan kun je via
Extra-Rapportage een online rapport maken op de JaVaWa site en de link hier plakken, dat geeft veeel meer info dan een screenprintje
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20710
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Erik » 10 okt 2015 13:59

ik vrees dat een c550 te oud is voor JDM
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2405
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor JaVaWa » 10 okt 2015 16:51

Nee hoor. De c550 is via de USB massa-opslagmodus bereikbaar (zie screenshot in het eerste bericht), dus kan JDM er gewoon mee overweg.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Erik » 10 okt 2015 17:47

:D dan geldt dat ook voor een StreetPilot 2820 .. jawel!
Laatst bijgewerkt door Erik op 10 okt 2015 17:52, in totaal 2 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2405
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor JaVaWa » 10 okt 2015 17:50

Als die gewoon via de Verkenner benaderbaar is dan wel. Voor een goede herkenning moet er ook een bestand met de naam garmindevice.xml aanwezig zijn. Jij hebt er toch een? Ik zou zeggen, probeer het eens...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Lucky » 10 okt 2015 18:01

Vastlopen is opgelost, kwam doordat er dubbele kaarten tussen zaten op het toestel en op de SD kaart. Nu heb ik een aantal kaarten met mapinstall op de sd kaart geladen maar ik krijg de melding "kan de kaarten niet openen" en in het menu van de kaartinfo zie ik ook aleen de kaartenset die op het toestel staat. Hoe kan ik dit oplossen.
Groet,
Luc

Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.....
Veel kennis is te vinden op Internet, véél onkunde óók!
Lucky
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 7 okt 2015 09:50

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor JaVaWa » 10 okt 2015 18:14

Daar is zonder extra info niet zoveel over te zeggen, dus:
HaWee schreef:via Extra-Rapportage een online rapport maken op de JaVaWa site en de link hier plakken, dat geeft veeel meer info dan een screenprintje
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Lucky » 10 okt 2015 18:46

naar het zich laat aanzien is de kaart 22894695 Mannheim dubbel, dus zowel op het toestel als op de SDkaart. kan ik die zo van de sdkaart halen of moet ik dan met mapinstall een nieuwe selectie maken en alles opnieuw doen? De uitgebreide rapportage wilde ik toevoegen echter dat gaat niet omdat ik de melding krijg "de extensie html is niet toegestaan. de upload is afgewezen omdat het bestand als mogelijk onveilig is geïdentificeerd."
Groet,
Luc

Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.....
Veel kennis is te vinden op Internet, véél onkunde óók!
Lucky
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 7 okt 2015 09:50

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Lucky » 10 okt 2015 18:49

Oeps, even niet goed gelezen, bij deze. http://jdm.javawa.nl/Mg5b
Groet,
Luc

Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.....
Veel kennis is te vinden op Internet, véél onkunde óók!
Lucky
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 7 okt 2015 09:50

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor HaWee » 10 okt 2015 18:56

je moet de kaart naar sd opnieuw sturen maar het gaat veel makkelijker met Mapsource

hang de gps aan de computer en run Mapsource

in Mapsource kies voor kaart importeren van de sd

je krijgt nu een lijst van kaartdelen net zoals je in JDM ziet

van deze lijst wis je de manheim kaart en daarna geeft je "kaart oversturen naar de sd" , nu wordt de kaart opnieuw verstuurd zonder de manheim kaart
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20710
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor JaVaWa » 10 okt 2015 20:09

Dat dubbele segment verklaart nog niet de melding "kan de kaarten niet openen". Had het toestel toen je het kocht een licentie voor heel Europa, of voor slechts een gedeelte? En de nieuwe kaart, heb je die los aangeschaft of is het een lifetime update?
Lucky schreef:in het menu van de kaartinfo zie ik ook aleen de kaartenset die op het toestel staat

Dat zegt in principe niet zoveel. Het gaat immers om dezelfde kaart, en dit toestel zal maar één item hiervoor in het kaartmenu tonen, ook al is de kaart verdeeld over toestel en SD-kaart.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Lucky » 10 okt 2015 21:00

Toen ik het toestel indertijd kocht had het een kaart voor heel Europa en ik heb er meteen een lifetime upgrade bijgekocht.
Ondertussen heb ik de kaart aangepast en teruggezet, foutmelding is verdwenen maar de kaart opent evengoed niet. vervolgens heb ik met JDM de kaart naar het toestel verplaatst en ook nu opent hij niet! Het enige dat geopend wordt is de kaart Benelux met Frankrijk. En wat is eigenlijk een .gma bestand? dat is achtergebleven op mijn sd kaart.
Groet,
Luc

Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.....
Veel kennis is te vinden op Internet, véél onkunde óók!
Lucky
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 7 okt 2015 09:50

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor HaWee » 10 okt 2015 21:14

wat bedoel je met "kaart opent niet"?
je ziet maar een kaart om te kiezen: CN
als die opent moet je de kaart zien zoals die is samengesteld uit de 2 bestanden dus behalve Benelux etc ook Duitsland en Italie etc

vertel anders duidelijker wat je wel of niet ziet

gma bestand hoort bij het kaartbestand , authenticatie . dus die moet op dezelfde plek staan als het kaartbestand
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20710
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: vastlopen Streetpilot c550

Berichtdoor Lucky » 10 okt 2015 21:26

OK, dit bestand staat nog op de SD kaart nadat JDM de kaart naar het toestel heeft gezet. ga het nu naar het toestel kopiëren.
Heb dit bestand naar het toestel gekopiëerd en de melding blijft "Kan kaarten niet openen".
Als het toestel opstart zie je de melding"kaarten laden" dan zie je heel even de groene balk, dan de waarschuwing dat je de kaarten op eigen risico gebruikt en als je dan op akkoord klikt zie je de melding "Kan kaarten niet openen". Als ik nu bij kaartinfo kijk zie ik daar alleen de kaart van de Benelux en Frankrijk staan. Er zit een Europa licentie op het toestel met een lifetime update en het is fout gegaan na de laatste update naar City Navigator Europe NT 2016.1
Voor iedereen nu begint te roepen dat ik dan de kaarten opnieuw moet installeren, dat heb ik al gedaan en dat hielp niets.
Groet,
Luc

Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.....
Veel kennis is te vinden op Internet, véél onkunde óók!
Lucky
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 7 okt 2015 09:50

Volgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast