Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Update/unlock 2820

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 23 jun 2018 16:03

het is gmapprom.img (dus een a niet een e) dat is het hoofdkaartbestand (g van Garmin map is kaart prom is prominent of hoofdzaak oid) dus de CN kaart waarmee de gps is uitgeleverd cq de update er van.

gmapsupp.img is het supplemental ofwel aanvullend of extra kaartbestand.

Normaliter doe je een update van je kaartbestand en als de kaart groter is dan de ruimte die je hebt moet je kiezen welke selectie van landen je wilt maar dat zijn voor gedefinieerde sets. Misschien komt de set die je kunt kiezen jou niet zo erg uit omdat er bepaalde landen bij zitten waar je nooit komt en landen mist waar je wel naar toe wilt.

Wat je dan kunt doen is een kleine selectie kiezen voor de update van gmapprom bv alleen de Benelux en dan vanuit de computer waar je de hele kaart op het laten zetten bij het updaten van de kaart (dus kiezen gps + computer , gps selectie , computer is altijd de hele kaart) kies je de landen die je mist en stuurt die over met Mapsource dan maakt Mapsource daar het bestand gmapsupp van.
Maar je moet wel heel goed opletten dat je geen kaartdelen dubbel hebt (dus in prom EN supp) want bv de benelux kaart heeft ook stukjes net over de grens van Duitsland en Frankrijk en die moet je dus uitselecteren bij het kiezen van je aanvullende kaart.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 23 jun 2018 16:08

als je ipv de oude CN kaarten de nieuwe OSM kaarten gebruikt is het waarschijnlijk geen probleem dan maak je gewoon op je computer waar je heel europa op hebt gezet vanuit OSM een selectie van de kaartdelen die je wilt hebben en stuurt die over.

Hierbij wel opletten, Mapsource overschrijft gmapsupp maar een evt gmapprom laat hij staan en die vreet dus ruimte.
Die kun je mogelijk via verkenner wissen (maar dat weet ik niet zeker)
Als je gmapprom niet kunt wissen dan is denk is de beste mogelijkheid om updater te draaien en de kleinst mogelijke selectie te kiezen voor de update (je krijgt dan dus gewoon een klein deel van de oude kaart)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 23 jun 2018 16:13

ik woon in spanje, dus benelux zet ik er niet in. kan ik ook basecamp gebruiken i.p.v. mapsource of is dat laatste handiger.
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 23 jun 2018 16:25

het Benelux verhaal is vnl als voorbeeld als je gmapprom niet kunt wissen, ik vermoed (maar weet niet zeker) dat dit de kleinste selectie is die je kunt maken. Als je een kleinere selectie kunt maken is dat alleen maar fijn. Als je zelf zou kunnen selecteren bij de updater zou je bv een stukje noordzee of oceaan kunnen oversturen dan zitten geen wegen is en is dus een heel klein bestand.

Ik verwacht dat Basecamp niet zal samenwerken met de SP maar je zou het kunnen proberen. Als het wel werkt heb je het voordeel dat mapinstall van basecamp wel kaarten kan wissen in je toestel. (je ziet de kaart die er in zit en je kunt kiezen wat je er heen wilt sturen, als je de reeds aanwezige kaart uitvinkt wordt hij gewist)

In het algemeen zou ik zeggen gebruik Mapsource omdat die beter overweg zal kunnen met de oudere types gps dan Basecamp.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor Erik » 24 jun 2018 08:02

BaseCamp is weliswaar compatibel met mijn StreetPilot 2820 maar zelf gebruik ik nog altijd MapSource (uit gemakzucht)
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2406
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 24 jun 2018 18:10

heb een osm selectie aangevraagd en via email de exe gekregen. deze gedownload en uitgevoerd c:\garmin\maps....
met basecamp 'kaarten installeren' via 'mapinstall' de selectie overgezet op de SP.
na voltooien van e.e.a. krijg ik de melding op het sp-scherm:'detailkaart ondersteunt routering niet'.
bij de 'kaarten' in basecamp staat, naast de osm selectie, ook nog de CN europe NT 2016.2
moet er verder nog iets gebeuren, gezien genoemde melding?
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 24 jun 2018 18:27

erg vreemd, ik neem aan dat je wel de osm kaart hebt geselecteerd (en de basiskaart en niet de CN want 2 routerende kaarten mag niet)

wanneer krijg je die opmerking van niet routeren?
als je bv binnen zit met geen gps ontvangst of een stuk van de weg af en je wilt een route starten door bv een bestemming op te geven dan kun je die opmerking krijgen.

een laatste mogelijkheid die ik kan verzinnen is: vroeger kreeg je bij Mapsource bij het oversturen van kaarten de keuze om wel of niet de routeringsdata mee te sturen met een kaart (vanwege ruimtegebrek in de gps) ik dacht niet dat mapinstall die optie had.


het meest logische lijkt me dat je te ver van de weg zit cq dat de gps niet weet dat hij op de weg zit.


maar welke kaart heb je gebruikt ? osm is een verzamelbak.

Generic routable of g r new style routeerd zoals de naam al aangaf, sommige osm kaarten hebben niet de routeerfunctionaliteit.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 24 jun 2018 18:37

die opmerking krijg ik binnen, dus zonder gps signaal; net nadat ik de kaartenselectie had overgezet. dus als ik naar buiten ga, zou de opmerking niet verschijnen; ga 't testen.
ik heb een selectie gemaakt uit de osm generic routable (new style)
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 24 jun 2018 19:12

ik heb voor overdracht naar sp de osm kaart geselecteerd, maar geen basiskaart en ook geen CN kaart
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 24 jun 2018 19:19

standaard is de basiskaart geïnstalleerd op de gps.
deze wordt niet geupdate omdat het alleen een zeer grove basiskaart is zonder detail.

Bij de instellingen van de gps moet je instellen welke kaart "aan" en welke "uit" staat.
de basiskaart moet altijd aanstaan.
verder één routerende kaart dus ofwel de CN ofwel de osm , meerdere routerende "aan" kaarten geeft problemen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 24 jun 2018 19:30

bij kaartinstellingen, sub detailkaarten staat alleen maar de zojuist geinstalleerde osm generic routable: ingeschakeld en verder geen kaarten, ook geen basiskaart; moet ik die alsnog laden (met de setup cd of zo?)
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 24 jun 2018 19:45

die staat niet op die cd

ofwel laat de gps de basiskaart niet zien in die keuze omdat die altijd aan moet staan en dan is er niks aan de hand ofwel hij ontbreekt en dan kan het interessant zijn om hem alsnog er op te zetten , vnl voor snellere beeldopbouw bij uitzoomen.
Ik verwacht dat bv gps-expert die kaart wel op zijn site heeft staan maar ik weet niet of je hem er bij kunt zetten bij de 2820
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 24 jun 2018 20:00

wat ook vreemd is, als ik zoek op adres of straat, krijg ik de melding: te doorzoeken detailkaarten niet beschikbaar
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor hawk » 25 jun 2018 09:31

bij het opstarten van de sp komt de vraag welke modus: garmin of usb massa opslag; heb beide gebruikt om te laden, en bij de keuze usb massa opslag kun je in de win-verkenner kijken naar de inhoud van de sp directory.
gpx 100 kb
poi. 0 kb
remote sw 933 kb
userdata. 192 kb
voice. 16 mb
mp3. leeg
gmapsupp. 66 mB

verder niets, wat nu?
Laatst bijgewerkt door hawk op 25 jun 2018 09:56, in totaal 1 keer bewerkt.
cbr1000rr-06; k1200lt-06
hawk
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 feb 2016 14:46
Woonplaats: calp (spanje)

Re: Update/unlock 2820

Berichtdoor HaWee » 25 jun 2018 10:57

welke gebied heb je gekozen bij het selecteren van een kaart bij osm?
66MB is erg weinig, alleen Nederland is in osm generic routable al 485 MB , Spanje is ook ongeveer zo groot aan MB dus dan is 66 een aardig klein stukje.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast