Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

route berekenen lukt niet

Allemaal toestellen specifiek voor wandelen en fietsen

route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 12 aug 2015 22:07

Hallo

Nu sta ik in Den Bosch om een route te wandelen, (die ik gedownload heb) krijg ik de melding "route berekenen fout"
hij laat de kaart zien met way point maar als ik dan kies "Ga" dat lukt niet
tot 10 % en dan telt ie weer terug naar 8%, 6% enz
naar way point lopen lukt wel dan berekent ie hem gelijk snel!

iemand een idee waar dit aan ligt ?

grt, Frank (eTrex 20)
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor HaWee » 12 aug 2015 22:25

te veel mogelijkheden

je moet veel meer en gedetaileerde info geven

welke kaart gebruik je in je gps? hoe staan de routeringsinstellingen in de gps?
waar komt die gedownloade route vandaan? Is het wel een route? meestal is het ofwel een track of slechts een verzameling waypoints oid. Dus van welke site en welke route is het dan kunnen we kijken.

Heb je de route meteen na download in je gps gestopt of heb je hem eerst in Mapsource of basecamp op je kaart bekeken en bewerkt?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 13 aug 2015 09:15

Hoi HaWee

Heb de route hiervandaan http://www.gpswalking.nl/wandeling.php?gw_id=156
heb hem eerst in BaseCamp bekeken en toen overgezet in mijn gps.
Heb altijd sporen gelopen met gps, (nooit problemen mee gehad) :)
Als ik nu terug kijk zie ik de kaart met waypointen (01 start/finish, enz.) en het spoor wat we gelopen hebben (de broodkruimels) :wink: .

de kaarten die aanstaan zijn, worldwide DEM Basemap.NR en OSM generic routable (NLD)

Hoop voldoende info !


grt, Frank
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank » 13 aug 2015 09:27

Het zijn tracks en geen routes....
GPS aanzetten, gewenste track activeren, en dan "Ga!" . Dan kan je toch gewoon de track volgen. Je zou geen scherm moeten krijgen met "route berekenen..". Of heb je er in Basecamp een route van gemaakt?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1766
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2015 09:35

als je kijkt in Basecamp dan zie je een hele verzameling waypoints met verschillende symbols en een track (spoor) die deze punten verbind.
De track is grof getekend met weinig punten daardoor loopt hij meestal niet op de weg maar er langs. Om als track (spoor) te volgen geen probleem maar minder geschikt als route
(en het is dus ook geen route dus je kunt hem niet starten als route je kunt hiermee dus alleen een route laten maken naar een opgegeven punt en dan naar het volgende etc.)

verder is de kaart meer geschikt voor autorijden en niet zozeer voor wandelen.

Een veel betere kaart voor wandelen is de openfietsmap http://www.openfietsmap.nl
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 13 aug 2015 10:44

idd het is een track zie het nu ook,had er dus een spoor van moeten maken in basecamp 8)
kon hem alleen maar terug vinden bij routes in mijn gps. en kon er niets mee


Als ik de openfietsmap download moet ik dan de kaarten die er nu op staan verwijderen (comp en gps) of worden deze gelijk geladen in basecamp
er staat ook nog een "digiatal globe" op mijn gps deze staat niet aan ! ( :oops: )

zoals jullie begrijpen heb ik nog niet zo lang mijn Etrex 20, dus veel is nieuw voor me !

bedankt voor het mee denken :D

grt, Frank
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2015 12:31

je kunt heel veel kaarten geinstalleerd hebben, zowel in de computer als in de gps.
In de gps is het wel van belang dat je maar één routerende kaart aan hebt staan (samen met de basiskaart) dus ofwel de openfietsmap ofwel de osm routable.
Als je de kaart met basecamp verstuurd naar de gps dan maakt hij er automagisch een aparte naam voor aan, wel opletten: als je in Basecamp (mapinstall om kaarten over te sturen) de openfietsmap selecteerd voor oversturen dan moet je niet de osm uitvinken omdat je denkt dat je die al hebt, dan haalt hij hem uit de gps :roll: )

verder altijd even na een kaart of firmware update controleren of je profielen nog correct staan, soms wordt een nieuwe kaart in alle profielen aangezet .

omdat je profielen hebt kun je dus de osm kiezen bij bv auto en de openfietsmap voor wandelen of fietsen (kijk ook op de site van openfietsmap naar de tips and Trics over de beste instellingen, Het zal waarschijnlijk goed zijn om apart profiel fietsen en apart wandelen te gebruiken, met dezelfde fietskaart maar verschillende routeringsinstellingen.

verder moet je bij gebruik van osm kaarten oppassen want die willen wel eens als je een andere kaart installeert op je computer de vorige overschrijven en ook in je gps kan het problemen opleveren. Beide problemen zijn trouwens eenvoudig op te lossen met GMTK http://www.javawa.nl/gmtk.html (staat ook op de osm site uitgelegd bij de FAQ) en JDM http://www.javawa.nl/jdm.html onmisbare tools voor de garmin gps gebruiker :wink:

digital globe is een demo kaartje , zeer lokaal.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank » 13 aug 2015 13:54

Frank10 schreef:idd het is een track zie het nu ook,had er dus een spoor van moeten maken in basecamp

Niet nodig, dat is hetzelfde...

Als je het gpx bestand importeert in Basecamp zie je daar 4 sporen (met het "voetjes" symbool). Deze kan je direct overbrengen naar de Etrex.
In de Etrex werkt het volgens mij als volgt: In het hoofdmenu kiezen voor "Sporenbeheer". Als het goed is staan daar de de sporen die je hebt overgebracht via Basecamp. Kiezen voor "Bekijk op kaart"en daarna "Ga!". Dan zie je het spoor met een dikke paarse lijn. Gewoon volgen maar...
En, zoals HaWee al schreef: het spoor is vrij grof opgezet, maar in een stad nauwkeurig genoeg, denk ik.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1766
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 13 aug 2015 19:00

bedankt voor de uitleg HaWee!
Ga het eerst allemaal eens na lezen voor ik er aan begin 8)

@frank kon bij de sporen deze niet terug vinden, alleen bij "waarheen" stond ie bij "route"
en idd als roze lijn met waypoints, als ik op ga klik gaat ie hem bereken tot 10 %


grt, Frank
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 13 aug 2015 21:27

Ben de kaart van Benelux aan het laden op mijn gps (is nog even bezig)
doe dit op intern geheugen van de gps, is het slim om deze over te zetten op een sd kaart ?
en mag ik de worldwide autoroute DEM Basemap,NR verwijderen van het toestel ?

grt, Frank
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2015 21:32

je moet een basemap hebben, de DEM geeft hoogte info van te voren bij een track of route zodat je weet wat je te wachten staat dus ik zou hem laten staan.

het is verstandig om osm en ofm etc kaarten op sd te zetten ipv intern, als er ooit een foutje inzit en je gps hangt dan is het een kwestie van sd eruit en hij werkt weer en dan daarna de sd los bekijken met JDM en corrigeren.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 13 aug 2015 21:51

oke

dank voor je snelle en duidelijke uitleg !!!!


grt, Frank
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2015 21:57

dit forumdeel is trouwens voor de oude Etrex serie , de Etrex 20 is een nieuwere generatie en heeft een eigen forumdeel :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor Frank10 » 13 aug 2015 22:09

zie nu idd dat ik nog een keer meer had moeten klikken op "GPS Helpdesk - Toestellen"

doe ik volgende keer !!!!!


alsnog bedankt voor je hulp :D
Frank10
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 mei 2015 19:28

Re: route berekenen lukt niet

Berichtdoor keesm » 14 aug 2015 07:58

En gelet op dit vraag/antwoord spel het advies aan Frank om met behulp van JaVAWa DeviceManager ook eerst maar eens een backup te maken van je toestel voordat je verder gaat.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4331
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'


Keer terug naar Garmin GPS60C/CS(x); 76C/CS(x); eTrex en geko

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten