Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routeberekening blijft foutmelding geven

Allemaal toestellen specifiek voor wandelen en fietsen

Routeberekening blijft foutmelding geven

Berichtdoor flattwin-max » 2 jan 2016 11:03

Gegroet,

Ik blijf een routeberekeningsfout krijgen op de garmin 60C ook na het zoeken in vorige vragen etc.

Gegeven, op Basecamp heb ik routes gemaakt (routable) op kaarten van GPSTravelMaps.com Cambodia v1.4. Dezelfde (4) kaarten zijn succesvol op men GPS geïnstalleerd. De gemaakte routes staan op het toestel maar wanneer ik ze laat berekenen geeft het toestel na even de foutmelding.

Het kaartmateriaal is routable dus ik wil deze in Cambodja ook als dusdanig gebruiken.

De routes zijn ook niet te uitgebreid opgesteld met ongeveer 30 stops - via de wegmodus - dirtbike. Op basecamp ziet het er ook zeer netjes uit.

Merci alvast voor eventuele respons
zumo 660 - GPSmap60C
flattwin-max
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 2 jan 2016 10:45

Re: Routeberekening blijft foutmelding geven

Berichtdoor e.vdwerf » 2 jan 2016 11:36

Is het niet zo dat je nu NIET in Cambodja bent? Je hebt dan een fix hier en die wegen lopen niet helemaal vanuit Azië naar de plek waar je gps zich bevindt. Dat is denk ik de oorzaak. Zodra je ter plaatse bent werkt het wel.
Volgens mij kun je ook eens kijken naar kaarten van Openstreetmap.
Te downloaden van http://garmin.openstreetmap.nl/
Je genoemde kaart heb ik indertijd in Costa Rica gebruikt, maar de OSM deed precies hetzelfde. Veel data kwam overeen.

Egbert
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1932
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Routeberekening blijft foutmelding geven

Berichtdoor HaWee » 2 jan 2016 12:40

op het satelietscherm op Menu drukken en kiezen voor use with gps off
dan weer Menu en New Location en dan Use Map
dan de pijl schuiven tot je in Cambodja bent op de kaart die uiteraard aan staat en in de buurt van je route start
dan naar scherm met keuze route en kies en start route
op de vraag of de gps aan moet nee geven en simuleer route
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19958
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routeberekening blijft foutmelding geven

Berichtdoor flattwin-max » 2 jan 2016 13:11

Heren, merci voor het adequate en snelle antwoorden. Het is idd zo dat de fout werd veroorzaakt door het feit dat ik niet in Cambodja ben. Bij het toepassen zoals hierboven beschreven werkt het perfect. Ik heb met de map 60 al knappe dingen gedaan in Marocco en Tunesië zonder routering. De routeerbare kaarten zijn natuurljk een meerwaarde en ik blijf het fantastisch toestel vinden spijts zijn 12 jarige leeftijd :D
Ik dacht er blindelings mee te kunnen werken, is nodig op Moto, maar dit wist ik niet.

Nogmaals dank!!

Groetjes
Max
zumo 660 - GPSmap60C
flattwin-max
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 2 jan 2016 10:45


Keer terug naar Garmin GPS60C/CS(x); 76C/CS(x); eTrex en geko

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast