Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

:?: Verschil, overzoom,detailled,basemap?

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

:?: Verschil, overzoom,detailled,basemap?

Berichtdoor M.J.J. » 24 maart 2004 13:58

Als newbie met de iQue heb ik het volgende vraagje.
Soms is bij de map al op niveau 80m "Overzoom" weergegeven, soms bij 5 km, en dan zie ik geen details???
Wat doe ik verkeerd???
Hoe zie ik detail terug??
M.J.J.
M.J.J.
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 3 maart 2004 14:50
Woonplaats: Kessel-Lo (Leuven) B

Berichtdoor ReBel » 24 maart 2004 16:49

't is niet moeilijk, als je 't weet :wink:
Heb je een detailkaart vanuit je PC geladen dan staat "mapsource" in beeld en kun je inzoomen tot maximaal 150mtr. Verder inzoomen zal resulteren in "overzoom", je wint er geen detail meer mee...
Heb je géén detailkaart geladen, of bekijk je een gebied op het scherm waarvan de detailkaart niet geladen is, dan "kijk" je dus naar de 'basemap', deze 'basemap' is... ahem... vrij ehh ongedetailleerd (ik druk het netjes uit :wink: ) en al vanaf een zoomlevel van 5KM zul je geen verdere details 'winnen', daarom dan al de melding 'overzoom'.
Trouwens... zelfs al heb je een detailkaart geladen, dan nog kun je die via de menu's van de iQue uitschakelen. 'Kweetniet hoe, en 't zal ook niet vaak gebeuren dat je dat doet 8)

Groetjes,
René.
ReBel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 776
Geregistreerd: 15 maart 2004 09:00

Berichtdoor M.J.J. » 24 maart 2004 18:23

Tx René,
ik begin het te begrijpen, alleen ... hoe bepaal je of je een detailkaart vanaf de PC laad of je zonder de details de kaarten oplaad???
Kan je dan ook selecteren ik laad mijn "HUISregio" in detail, en bv de "ZEEregio" ook in detail, ertussenin gewoon de basemap?? Kan dat?? Ja, hoe dan???
M.J.J.
M.J.J.
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 3 maart 2004 14:50
Woonplaats: Kessel-Lo (Leuven) B

Re: :?: Verschil, overzoom,detailled,basemap?

Berichtdoor willem » 24 maart 2004 19:31

M.J.J. schreef:Als newbie met de iQue heb ik het volgende vraagje.
Soms is bij de map al op niveau 80m "Overzoom" weergegeven, soms bij 5 km, en dan zie ik geen details???
Wat doe ik verkeerd???
Hoe zie ik detail terug??
M.J.J.


Waarom laad je niet alle detailkaarten van dat gebied? De gehele benelux is ongeveer 120 mb. Geen SD bijgekocht?

Groeten Wil
Alle dagen feest, wel zelf de vlaggetjes ophangen!
Avatar gebruiker
willem
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 22 maart 2004 08:29

Berichtdoor M.J.J. » 24 maart 2004 21:04

Das juist het probleem hoe laad ik die DETAIL kaarten???
Ik heb een 128 MB en een 256 MB SD kaartje, das wel genoeg zeker!!
ik begin het te begrijpen, alleen ... hoe bepaal je of je een detailkaart vanaf de PC laad of je zonder de details de kaarten oplaad???
Kan je dan ook selecteren ik laad mijn "HUISregio" in detail, en bv de "ZEEregio" ook in detail, ertussenin gewoon de basemap?? Kan dat?? Ja, hoe dan???

M.J.J.
M.J.J.
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 3 maart 2004 14:50
Woonplaats: Kessel-Lo (Leuven) B

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 maart 2004 21:06

De logische volgorde is:
- bepaal welke basiskaart je wilt laden en installeer die: van dat gebied heb je dan alle hoofwegen en plaatsnamen
- bepaal welke detailkaarten je wilt laden (mede afhankelijk van SD-geheugen allicht) en laad die.

In de praktijk zul je vrijwel altijd op detailkaarten werken (huisadressen); dat doet de iQue vanzelf als ze geinstalleerd zijn. Alleen bij uitzoomen schakelt hij over op de basemap, anders wordt het erg onoverzichtelijk.

Wil je een route bepalen naar een plaats buiten de detailkaart, kies dan voor de basemap (menuoptie vanuit de zoekfunctie).

Tip: download altijd mapsource van de Garmin-site. Je kunt weliswaar niet alle opties gebruiken, maar dat werkt beter dan de standaard mapinstaller.
Er is overigens maar 1 detailkaart: de kaart met alle details.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor M.J.J. » 24 maart 2004 22:22

Heb je een detailkaart vanuit je PC geladen dan staat "mapsource" in beeld en kun je inzoomen tot maximaal 150mtr. Verder inzoomen zal resulteren in "overzoom", je wint er geen detail meer mee...

Heel konkreet dan ,,, hoe laat ik een detailkaart?, hoe weet ik dat ik een detailkaart geladen heb?, na verschillende pogingen heb ik "overzoom" op mijn iQue tot en met niveau 5km en dan wordt het "basemap" maar dus géén spoor van "detailled" :oops: :oops:
M.J.J.
M.J.J.
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 3 maart 2004 14:50
Woonplaats: Kessel-Lo (Leuven) B

Berichtdoor M.J.J. » 24 maart 2004 22:38

Vreemd héél vreemd, als ik 2 (deel)kaartjes van mijn huisregio laad zie ik terug "detailed" tot op niveau 120 m.
Als ik heel Be en zuid UK inlaad heb ik zoals in mijn vorige post beschreven géén "detailed"
Heeft iemand hier een juiste verklaring voor???
M.J.J.
M.J.J.
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 3 maart 2004 14:50
Woonplaats: Kessel-Lo (Leuven) B

Berichtdoor Hans Vaessen » 25 maart 2004 01:03

MJJ,

Zonder vervelend te willen zijn: het zou helpen als je je probleem duidelijker zou kunnen omschrijven.

Heb je de handleiding omtrent het laden van detailkaarten gevolgd? Op welk moment ging wat mis??

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten