Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Quest en tracks - oplossing - lees hele 'thread'

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 jan 2005 18:42

In aanvulling: met de 'xxx' wordt geduid op het volgnummer. Door afzonderlijke tracks met nummer 001, 002 etc. op te nemen kun je, meen ik, ook met de eerste methode meerdere tracks tegelijk opnemen. Je selecteert dan op de kaart welke track je wilt 'backtracken'.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor elsinga » 29 jan 2005 21:33

jkelder schreef:Voor mij mag Robert Elsinga (hij wordt bijna wakker in Amerika) z'n Quest FAQ + HOWTO pagina op dit punt wel aanpassen! :D


En je wordt op je wenken bediend: er is een extra HowTo bijgekomen met deze procedure. ;) Ik heb de oude workaround laten staan, omdat deze methodes elkaar niet bijten. Sterker nog, je kunt ze naast elkaar gebruiken. :D

Commentaar welkom overigens!
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jan 2005 21:49

En ondertussen de beschreven werkwijze (eindelijk) ook even in de praktijk kunnen testen: het werkt uit-de-kunst. Daarom zodanig van belang voor de Quest gebruiker dat ik het thema graag een wat meer prominente positie geef => sticky
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Kompasroos

Berichtdoor Rudi Quest » 15 feb 2005 16:19

Ik heb de Quest enkele dagen in mijn bezit en ik wil deze ook gebruiken om in de vrije natuiur te wandelen en heb daarom een route vanuit GPStracks bewerkt en naar de Quest verzonden.
Wanneer ik nu de route gesimuleerd laat lopen (mooie roze lijn met zwarte via's) krijg ik de kompasroos nooit te zien alhoewel in een uitleg ergens dit wel zou moeten zijn. Wat doe ik verkeerd?
Op voorhand bedankt voor de antwoorden.
Rudi Quest
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 15 feb 2005 15:59
Woonplaats: Lint

Berichtdoor maarten1951 » 15 feb 2005 16:57

Zoek in het menu de optie: routeinstellingen
tab: route voorkeur instellen : niet via wegen
Dan krijg je na indrukken van de pageknop de pijl en de kompasroos te zien.
Tip: Zet de route voorkeur permanent op de instelling op verzoek.
Elke keer als je wat wil gaan navigeren zal dq quest vragen:
1. snellere tijd
2. kortere afstand
3. op verzoek

maarten1951
jan janssen impress/batavus florence/voordeelurenkaart/ov chipkaart/niets ontziend bestelbusje/mazda mx5
Avatar gebruiker
maarten1951
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 366
Geregistreerd: 21 maart 2004 11:42
Woonplaats: leiderdorp

Berichtdoor maarten1951 » 15 feb 2005 17:04

In mijn vorige bericht moet punt 3 zijn : niet via wegen. :oops:

maarten1951
jan janssen impress/batavus florence/voordeelurenkaart/ov chipkaart/niets ontziend bestelbusje/mazda mx5
Avatar gebruiker
maarten1951
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 366
Geregistreerd: 21 maart 2004 11:42
Woonplaats: leiderdorp

Kompasroos

Berichtdoor Rudi Quest » 15 feb 2005 17:40

Yes, bedankt..
Rudi Quest
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 15 feb 2005 15:59
Woonplaats: Lint

Berichtdoor Bertien » 29 jun 2005 07:56

++ Lex ++ schreef:Hij is er niet voor bedoeld, maar:

1. Importeer in MapSource een *.trk bestand. (knop Import MPS File, daarna kun je alsnog voor *.trk kiezen)

2. Hernoem de track in 'ACTIVE LOG xxx' (xxx is een getal, mag ook worden weggelaten).
Dubbelklikken op track of tracknaam in de lijst, en dan wijzigen in het track properties venster.

3. Onder die naam kun je hem wel naar de Quest sturen.

NB Er wordt gezegd dat bij een komende firmware update volledige trackbehandeling zal worden toegevoegd.
Bertien
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 27 jun 2005 17:28
Woonplaats: Dronten

Berichtdoor Tattersall » 29 nov 2006 15:48

Hallo, ik zit met iets wat ik nog niet helemaal begrijp. Ik maak een route in mapsource die ik daarna wil bekijken in GoogleEarth. Ik wil dat de route helemaal wordt nagevlogen. Hoe kan ik hiervoor zorgen?

Ik heb de converter WinGDB. Hoe nu verder?
Tattersall
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 29 nov 2006 15:22

Berichtdoor Floyd » 29 nov 2006 17:56

Tattersall schreef:Hallo, ik zit met iets wat ik nog niet helemaal begrijp. Ik maak een route in mapsource die ik daarna wil bekijken in GoogleEarth. Ik wil dat de route helemaal wordt nagevlogen. Hoe kan ik hiervoor zorgen?

Ik heb de converter WinGDB. Hoe nu verder?


In Mapsource:
Klik op 'Beeld - Weergeven in Google Earth'

Vervolgens in Google Earth:
Klik op 'Tools - Play Tour'
Groet,
Floyd.

Quest I / Map 60Cx / Navigon 4310max
Floyd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 416
Geregistreerd: 25 jun 2004 20:09
Woonplaats: Sneek

Berichtdoor jkelder » 29 nov 2006 18:30

Even een aanvulling:
Als je de route in MapSource gemaakt hebt met automatische route bepaling met weinig routepunten, dan zullen in Google Earth die routepunten door rechte lijnen worden verbonden.
Wil je in Google Earth de wegen volgen, dan kun je met de bovenste optie van WinGDB de (auto)route omzetten naar een track met alle punten.
Vervolgens die track laden in MapSource en verder, zoals door 'Floyd' aangegeven.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Berichtdoor Tattersall » 29 nov 2006 19:49

ok het werkt...dank jullie wel!
Tattersall
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 29 nov 2006 15:22

meerdere tracks nafietsen

Berichtdoor sumie » 7 mei 2009 09:26

jkelder schreef:De verschillende tracks geef je via ‘Track Properties’ in MapSource telkens een andere naam van het type ACTIVE LOG xxx, waarin xxx het volgnummer is.
Alle tracks kun je dan binnen de Quest als een kruimelspoor zien.
Voor de duidelijkheid kun je bij elke route een waypoint met echte naam van de track aanbrengen, ook om er gemakkelijk met de auto of fiets te kunnen komen.

Bij de route aangekomen zoekt de Quest na het aanzetten van de trackback functie het dichtstbijzijnde trackpunt op, je ziet de track in aangepast zoom niveau duidelijk aangegeven in paarse kleur en in de ‘kaart’mode kun je de track gemakkelijk volgen in beide richtingen.

In de ‘Trackback’ mode staan alle tracks weergegeven in paarse kleur en zijn de begin- en eindpunten van de tracks in de trackvolgorde verbonden met een rechte paarse lijn.
Sterk uitgezoomd lijkt het niet overzichtelijk, maar op het juiste zoomniveau is er niets aan de hand en is elke track gemakkelijk te herkennen.


Hoewel een dezer dagen de Edge 705 mijn oude Quest1 gaat vervangen heb ik toch nog een vraag over bovenstaande, namelijk het gebruik van meerdere tracks. Waarschijnlijk zit ik straks met de Edge met dezefde vraag (alleen heeft het in de Edge betrekking op courses, als ik de berichten op het forum goed begrijp).

Ik gebruik nu op de racefiets vaak één track die ik na-fiets. Met de 'track-back' functie de track (terug) volgen werkt prima. Hiervoor heb ik slechts één bestand (genoemd ACTIVE LOG XXX) in mijn Quest gezet.

Maar wat nu als ik meerdere tracks in mijn Quest (en straks de Edge) wil zetten. Bijvoorbeeld als ik op vakantie vanuit één vakantieplaats meerdere tracks (dagtochten) wil fietsen en deze tracks al thuis in mijn Quest wil zetten. Ervan uitgaande dat de tracks allemaal (min of meer)starten vanuit hetzelfde vakantieadres?
Stel ik heb vier tracks (op de kaart in de vorm van een klaverblad met in het midden steeds mijn startpunt/vakantieadres). Elke dag wil ik nu een andere track fietsen. In de ‘Trackback’ mode staan dus alle vier de tracks in paarse kleur weergegeven in mijn Quest en zijn de begin- en eindpunten in de trackvolgorde verbonden met een rechte paarse lijn. Als ik nou een bepaald rondje (bijvoorbeeld rechtsonder) wil fietsen en gebruik de 'trackback' functie, hoe kan ik/de quest dan een onderscheid maken tussen de verschillende (in dit geval vier) tracks/rondjes? Immers de Quest zal na het aanzetten in de trackback functie het dichtstbijzijnde trackpunt opzoeken maar omdat alle tracks (in dit klaverblad voorbeeld) starten vanuit (min of meer) hetzelfde punt lijkt mij dat vrij lastig.
Ik weet niet of ik het 'probleem' een beetje duidelijk uit heb kunnen leggen en of het überhaupt een probleem is.
sumie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 1 mei 2009 21:18

Berichtdoor Edward » 7 mei 2009 10:06

Deze discussie is reeds in 2005 gevoerd en is te vinden op dit forum. Heel kort door de bocht: maak van je tracks routes met WinGDB.

Bij de 705 zal je diezelfde vraag niet hebben. Een course file kan meerdere courses bevatten, die weer uit meerdere tracks kunnen bestaan.
Edward
Maker van WinGDB3 (download hier)
Mail: wingdb3@gmail.com
Avatar gebruiker
Edward
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1006
Geregistreerd: 21 sep 2004 19:22
Woonplaats: Geen vaste woon- of verblijfplaats

Berichtdoor sumie » 7 mei 2009 10:27

Maar ik wil juist geen routes maken van de tracks vanwege beperkingen van een route (te weing routepunten kunnen opslaan in de quest etc.).
Het nafietsen van een track d.m.v. de 'TrackBack' functie werkt voor mij namelijk perfect. Vandaar mijn vraag of dit ook bij meerdere tracks werkt, hier heb ik namelijk niets kunnen vinden op het forum (of gewoon niet goed genoeg gezocht)

Maar goed, misschien moet ik gewoon wachten tot de Edge er is ;-)
sumie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 1 mei 2009 21:18

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast