Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Quest 1 en City Navigator Europe 2009?

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor Soorce » 23 jun 2009 19:21

Heb nu CN 2009 op mijn Quest I staan, maar het lijkt alsof hij er behoorlijk trager van is geworden??

In FR ergens voor het eerst omgekeerde wereld meegemaakt; normaal is er een rotonde uit de grond gestampt en geeft CN nog een gewone kruising weer...daar gaf CN een rotonde weer, maar de situatie ter plekke leek niet bepaald alsof er verbouwingsplannen waren....
Soorce
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 apr 2005 18:45

Mapsource en Quest 2 communiseren niet meer

Berichtdoor FritsH » 14 sep 2009 21:39

Het gegevens ontvangen en versturen van Quest naar Mapsource lukt niet meer. Als Mapsource naar het apparaat gaat zoeken schakelt het zichzelf uit.

Mapsource van de PC verwijderd en opnieuw geinstalleerd en ge-update geeft niet het gewenste effect.


quest 2 (software 3.1) geinstalleerd CN Europe NT 2010.10
Mapsource naar software updates laten zoeken en geinstalleerd
usb stuurprogramma beide 2.3.0.0

wat te doen?
Heb een mooie track in de Quest zitten die ik graag wil bewaren.....

bij voorbaat dank
Frits
FritsH
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 23 aug 2008 14:43

Berichtdoor wpee » 14 sep 2009 21:54

Je moet de USB drivers voor de quest opnieuw installeren denk ik.
Even met google zoeken of bij garmin op de site.
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 451
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Berichtdoor Anne » 15 sep 2009 05:37

ik heb wel eens een route gehad, die wat vreemde reakties veroorzaakte bij mijn quest. routes die handmatig ingevoerd werd en dan tijdens de rit veelvuldig moesten worden herberekend. gooi eens alle routes weg op de quest en probeer de track opnieuw te downloaden.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor FritsH » 15 sep 2009 09:07

Nieuwste usb software geinstalleerd

Als Mapsource de quest zoekt sluit dit scherm spontaan en daarna ook Mapsource.

hg
Frits
FritsH
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 23 aug 2008 14:43

Berichtdoor hguns » 17 dec 2009 20:59

niet zo tevreden van de update

met een opgeladen route lukt alles goed

met een op de quest gemaakte route volgende problemen :
- soms een out of memory, rond grote steden
- aanziet benzinestations langsheen autowegen als afritten
hguns
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 maart 2005 07:12
Woonplaats: België

Berichtdoor mac_l » 15 feb 2010 22:12

Frits H

Heb je dit uiteindelijk nog opgelost.\?
en Hoe?
ik heb soortgelijke verschijnselen.
Avatar gebruiker
mac_l
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 1 jun 2007 20:30
Woonplaats: Den Ham

Berichtdoor hguns » 24 apr 2010 19:00

Ik kan deze 2 tekortkomingen alleen maar bevestigen.
Eigenlijk is dit onaanvaardbaar. Ben opnieuw naar de oude kaartenset gestapt. Heeft iemand een oplossing hiervoor.
hguns
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 27 maart 2005 07:12
Woonplaats: België

Berichtdoor pimz3001 » 25 apr 2010 09:29

Hier ook memory probleem. (Natuurlijk precies als m'n vriendin 'm mee heeft... :evil: )

Ik heb verder nog geen diepgaand onderzoek gedaan, maar ik mis bijv. Voorschoten (find - adres). In MS is die wel te vinden en route maken en in de Q zetten gaat goed. Kan iemand dit eens checken bij zijn Q en 'missen' er meer plaatsen?
Zal later 2008 er nog eens op zetten om te vergelijken
pimz3001
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 apr 2008 19:41

Berichtdoor jhaarsma » 25 apr 2010 19:32

[quote="pimz3001"Kan iemand dit eens checken bij zijn Q en 'missen' er meer plaatsen?
[/quote]
Ik gebruik Quest 1 + CN Europe 2009; geen enkel probleem om Voorschoten te vinden en daar te zoeken naar adressen.
Verder heb ik geen memory-probleem of ander probleem.
Afgelopen februari sloeg mijn Quest wel "op ho"l in Duitsland nabij het plaatsje Arth (positie N48 35.032 E12 03.888). Na het stopzetten van de route en het opnieuw oproepen ervan geen probleem meer gehad.
Jacco
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 335
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Berichtdoor pimz3001 » 27 apr 2010 15:34

Even een ander exemplaar van europe 2009 geïstalleerd en nu zie ik beduidend meer plaatsen w.o. Voorschoten dus. Is ergens iets corrupt geraakt waarschijnlijk. Wie weet komt dat geheugen-vol-probleem daar ook wel uit voort.
Wanneer ik toch nog dat geheugen-probleem heb, meld ik het wel even.
pimz3001
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 apr 2008 19:41

Berichtdoor Willem Dijkstra » 2 feb 2011 10:19

Ik wil graag dit draadje weer even een schopje omhoog geven.
Voor mijn nog steeds prima werkende Q1 heb ik wel een CD CN9 non-NT maar geen unlock code.
Is die code nog te koop?? en zo ja koop ik een significante verbetering van het kaartmateriaal als dit zo is??
In het toestel zitten nu de kaarten van CN 8
To be on a quest is nothing more or less than to become an asker of questions. ;-)
Avatar gebruiker
Willem Dijkstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 11 feb 2006 19:28
Woonplaats: Barchem

Berichtdoor JaVaWa » 2 feb 2011 10:29

De vraag is wat je nu precies hebt. De versienummering is namelijk in 2008 gewijzigd:

CNEU2009 is uit 2009
CNEU2008 is uit 2008
CNEU v9 is uit 2007
CNEU v8 is uit 2006
etc.

Als je v9 hebt, dan kun je die code wel vergeten; voor de allerlaatste (2009) schijnt het nog wel mogelijk te zijn.

Significante verschillen: meestal zijn de verschillen niet zo heel groot tussen twee opvolgende versies, voornamelijk nieuwbouwwijken en kruisingen die in rotondes zijn veranderd.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Willem Dijkstra » 2 feb 2011 21:58

JaVaWa schreef:De vraag is wat je nu precies hebt. De versienummering is namelijk in 2008 gewijzigd:


Ik heb een update CD CN Europe Update 2009.
DVD 1 of 1 2009
Op het hoesje of het CDtje staat geen versienr wel een serial nr maar daar heb je waarschijnlijk geen piep aan :?
To be on a quest is nothing more or less than to become an asker of questions. ;-)
Avatar gebruiker
Willem Dijkstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 11 feb 2006 19:28
Woonplaats: Barchem

Berichtdoor Erik » 2 feb 2011 22:30

Willem Dijkstra schreef:Ik heb een update CD CN Europe Update 2009

je zou er een mailtje aan kunnen wagen naar Techsupp@Garmin.com (Engelstalig) en vragen of je voor je update DVD CNE 2009 (OF, dus non-NT) nog een unlockcode kan kopen.
Het laatste bericht hierover dateert van ongeveer een jaar terug en is niet erg hoopgevend.
Overigens bevat CNE 2009 enkele bugs o.a. in de Kanaalstreek en ik meen Noord-Italië, die 2008 niet had.

Succes.
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2378
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Vorige

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast