Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hard-reset Streetpilot III

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor Foxtail R6 » 22 apr 2007 10:03

Was niet het probleem. Na diverse opstartpogingen en de harde reset procedure nog een keer te volgen, bleek de SPIII alleen op te starten als ik eerst de datamodule er uithaalde.
Bijzonder, maar het werkte wel.....

Had gehoopt met een harde reset een batterij probleem op te lossen. Heb telkens volle (nieuwe) nieuwe oplaadbare GP batterijen (2500mah) er in gestoken, maar bij het opladen van routes schakelt hij telkens uit. Terwijl de batterijen 100% opgeladen waren.
Maar de harde reset bleek geen oplossing te bieden..
New day new challenge
Two eggs, with the sunny sides up
Avatar gebruiker
Foxtail R6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 25 mei 2004 09:00
Woonplaats: Ossendrecht

Berichtdoor magnamaniac » 23 apr 2007 16:30

heb je het vakje "GPS na overdracht uitschakelen" toevallig aangevinkt? Dit moet je NIET doen, want dat geeft het door jou genoemde probleem.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor Foxtail R6 » 23 apr 2007 18:49

Nope, vakje is telkens uitgeschakeld gebleven. Soms kan ik alleen nog maar een menu oproepen en dan schakelt de SPIII uit en soms is hij nog net een route aan het laden en schakelt hij uit.
New day new challenge
Two eggs, with the sunny sides up
Avatar gebruiker
Foxtail R6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 25 mei 2004 09:00
Woonplaats: Ossendrecht

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 apr 2007 23:59

Foxtail R6 schreef: maar bij het opladen van routes schakelt hij telkens uit. Terwijl de batterijen 100% opgeladen waren.


Klinkt alsof de routes wellicht niet in orde zijn. hoe laad je de routes? wat voor routes zijn het? functioneert het toestel zonder die routes normaal?
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Foxtail R6 » 24 apr 2007 07:07

Routes zijn in orde, heb in het verleden vaker routes opgeladen. Aan de routes ligt het m.i. niet omdat hij soms ook uitschakelt voordat ik begin met opladen.
Het lijkt me meer een voedingsprobleem, ondanks volle batterijen toch uitschakelen. Op de externe voeding werkt hij namelijk normaal.
New day new challenge
Two eggs, with the sunny sides up
Avatar gebruiker
Foxtail R6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 25 mei 2004 09:00
Woonplaats: Ossendrecht

Berichtdoor STXrider » 27 apr 2007 07:38

Bij de SPIII is het me altijd al opgevallen dat 1 batterij met de pluskant naar het veertje ligt. Als je soms aan de deksel zit en klopt beweegt wil hij bij mij ook wel eens spanningsloos worden :arrow: beweging van die batterij. Iets anders kan ik niet verzinnen. contactjes voor de batterij checken. Misschien is je veertje niet helemaal goed?

Het gebeurt mij wel eens onderweg.

magnamaniac schreef:heb je het vakje "GPS na overdracht uitschakelen" toevallig aangevinkt? Dit moet je NIET doen, want dat geeft het door jou genoemde probleem.

Ik heb dat altijd aangevinkt en nog nooit een probleem gehad? Wat is de reden daarvoor?

Gr. Arno :wink:
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 972
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Berichtdoor ++ Lex ++ » 27 apr 2007 09:39

Bij nieuwere toestellen, met USB-overdracht, schakelt het toestel zichzelfs soms uit net voor alles is overgedragen. Je krijgt dan corrupte bestanden.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor computerfreak1957 » 17 mei 2007 21:26

[size=9][quote="Foxtail R6"]Had gehoopt met een harde reset een batterij probleem op te lossen. Heb telkens volle (nieuwe) nieuwe oplaadbare GP batterijen (2500mah) er in gestoken, maar bij het opladen van routes schakelt hij telkens uit. Terwijl de batterijen 100% opgeladen waren.
Maar de harde reset bleek geen oplossing te bieden..[/quote][/size]

____________________________________________________________

Staat de "batterijsoort" op "NiCad" ingesteld?. In tegenstelling tot normale batterijen hebben oplaadbare een spanning van 1,2 volt.
Mischien ligt het aan de batterijsoort instelling dat deze bij 6x1,2=7,2 Volt het apparaat uitschakeld als de instelling op "Alkaline" staat.
Kies met de [menu] toets <systeeminstellingen>
Onder het tabblad [Algemeen] staat rechts in het midden batterijsoort.
Kies hier voor "NiCad".

Succes!
computerfreak1957
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 17 mei 2007 21:15
Woonplaats: Warnsveld

Berichtdoor Foxtail R6 » 20 mei 2007 15:44

Helaas, instelling heb ik altijd op NiCad staan en biedt dus geen oplossing.

Zou een ander merk oplaadbare batterijen misschien nog een oplossing kunnen bieden? Of een batterij met een lager ampere?
New day new challenge
Two eggs, with the sunny sides up
Avatar gebruiker
Foxtail R6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 25 mei 2004 09:00
Woonplaats: Ossendrecht

Berichtdoor STXrider » 21 mei 2007 18:30

De SPIII slikt volgens de handleiding 6 soorten batterijen.
:!: Het moeten wel AA batterijen zijn!

Ik gebruik zelf Nimh-accu van Ansmann, 2000 mAh. Eigenlijk vanaf het begin. Nog nooit problemen mee gehad.

Batterijen worden bij mij alléén gebruikt als ik hem er even af haal, en gaan dus relatief lang mee. Thuis heb ik "voeding" van het net, en op de motor via een kabel met een zekering ertussen.
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 972
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

hard reset en SP IIIplus ?

Berichtdoor kerkpad » 2 jun 2007 20:48

Sinds kort ben ik in het bezit van "het Ding", een GPS III plus.
Nu las ik het verhaal van hard-reset en dit lijkt mij zeer geschikt om uit te voeren en "schoon" te beginnen. Echter de procedure past niet bij mijn IIIplus, er zit geen routeknop op.
Is deze ook te resetten?
kerkpad
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 2 jun 2007 20:30

Berichtdoor STXrider » 3 jun 2007 09:24

Lijkt me onwaarschijnlijk dat op een GPS geen routeknop zit?
Als het zo is, is het wel een SPIII ?

Anders even een fotootje plaatsen?
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 972
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Berichtdoor kerkpad » 3 jun 2007 09:41

Afbeelding
De routeknop zit er echt niet op, of deze moet een andere aanduiding hebben.
kerkpad
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 2 jun 2007 20:30

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 jun 2007 09:46

Kerkpad zit inderdaad in de verkeerde rubriek. Het gaat hier over de StreetPilot III.
Hij heeft een GPS III+, dat is een voorloper van de GPS V.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: hard reset en SP IIIplus ?

Berichtdoor jkelder » 3 jun 2007 09:58

kerkpad schreef:Is deze ook te resetten?

De GPS III+ zal als voorloper van de GPS V op dezelfde wijze gereset worden als de GPS V en dan kunnen we terugvallen op de de site van Robert Elsinga, die ooit een GPS V 'How to' pagina voor dat soort dingen heeft opgezet.
Zie: http://www.elsinga.net/106.html
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten