Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hard-reset Streetpilot III

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Hard-reset Streetpilot III

Berichtdoor www.gps.nl » 30 maart 2004 19:52

Als je veelvuldig gebruik maakt van het downloaden van routes naar het toestel kan het voorkomen dat de Streetpilot III wat 'van slag' raakt. Vergelijk het met een PC die in de loop van de tijd alsmaar trager wordt.

Dan is het tijd voor een grote schoonmaak: de hard-reset.

Dat is tevens de oplossing voor andere (sporadisch voorkomende) problemen zoals wanneer het toestel ineens helemaal geen satelieten meer kan vinden of als dat veeeel te lang duurt.

We adviseren de hard-reset eens per jaar preventief uit te voeren (bijvoorbeeld in de winter): het toestel keert dan weer helemaal terug naar de fabrieksinstellingen en is weer 'als nieuw'. Heb je in de tussentijd een 'firmware-upgrade' gedaan (meest actueel is 2.50) dan blijdt die overigens wel behouden.

Maar let op:
Met een hardware-reset verdwijnen alle routes, waypoints en tracks. Sla die dus eventueel eerst even op op de PC!
Ook zul je na de reset het toestel weer op Nederlands in moeten stellen en vertellen dat ie in kilometers moet rekenen etc. Dat doe je door 2 x menu; systeeminstellingen.

Een hard-reset is an sich eenvoudig maar vraagt wel lenige vingers. Je kunt na afloop eenvoudig vaststellen of het gelukt is, want dat denkt het toestel dat ie in Kansas is en spreekt ineens Engels. Ook zal het de eerste keer iets langer duren voor hij weer satelieten heeft gevonden.

Een hard-reset doe je als volgt:

ATTENTIE: het toestel moet UIT staan als je begint!
1. druk de cursor-knop in (omhoog/omlaag/links/rechts maakt niet uit)
2. druk gelijktijdig de power-knop (rood lampje) gedurende 1 seconde in
3. laat de powerknop los, maar hou de cursorknop ingedrukt
4. druk tegelijk op de route en quit knop en laat, terwijl je deze twee ingedrukt houdt, de cursorknop los
5. het toestel piept nu even (letterlijk ;)); laat dan ook de route en quit knop los
6. vervolgens blijft het scherm zo'n tien seconden zwart, vervolgens verschijnt het startscherm weer.

Tot slot nog even via menu-menu de instellingen aanpassen (metric, 24h clock (other +01.00/+02.00 (zomertijd) etc.

Succes!
Laatst bijgewerkt door www.gps.nl op 23 maart 2005 09:57, in totaal 2 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 10 feb 2004 13:48
Woonplaats: Notter

Berichtdoor FreekC » 23 apr 2004 21:35

Eigenlijk wel grappig dat het apparaat denkt in Amerika te zijn.
Staat de USA basis kaart er dan ook op???

Freek
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 apr 2004 08:08

Dat kun je zelf eenvoudig zien: nee. De reden dat hij denkt dat ie in Kansas is is dat daar de software ontwikkeld werd.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor robb » 28 apr 2004 17:23

het lukt me toch niet om de zomertijd in te stellen na de reset.
Hoe kan ik dat doen ?

grtz

Rob
Avatar gebruiker
robb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 206
Geregistreerd: 28 apr 2004 13:01
Woonplaats: Hoofddorp

Berichtdoor FreekC » 28 apr 2004 17:46

:lol: Da's niet zo moeilijk
druk "menu" 2x
Ga naar "systeem instellingen"
Dan naar het tab-blad "tijd"
In het vak"tijdweergave" staat "24 uur"
In het vak "tijdzone" staat "anders"
In het vak "UTC verschil" staat "+02.00"
Moet lukken suc6 Freek
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor robb » 28 apr 2004 22:00

Freekc,

Ja daar heb ik hem nu ook op staan, maar dat is niet wat ik bedoel.
We zitten volgens de tijzone op UTC +1 , +1 van de zomer tijd.
Er is ook een vakje zomertijd, maar die kan ik niet wijzigen, en ik zou graag weten hoe ik dat kan doen.
Ik moet nl met de wintertijd straks weer utc +1 ipv +2 invoeren.
Ben nogal lui van aard, dus wil er eigenlijk qua tijd niet meer naar opkijken.

GRTZ

Rob
Avatar gebruiker
robb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 206
Geregistreerd: 28 apr 2004 13:01
Woonplaats: Hoofddorp

Berichtdoor wurtel » 28 apr 2004 22:20

De SPIII kent geen europese zomertijden, alleen amerikaanse. Dit is wel opgelost in de 2610, dus blijkbaar is er iemand daar bij Garmin die het nu doorheeft. Of het echter nog opgelost wordt in de III is denk ik afhankelijk van de hoeveelheid klachten die ze krijgen, en of de zomertijdtabellen voor diverse gebieden in de wereld er nog wel bij past (het zou voor ons wel voldoende zijn wanneer alleen midden Europa er in komt, maar daar gaan ze in Finland enzo over klagen :wink: )
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor robb » 29 apr 2004 06:23

OK, jammer dan moet ik dus 2 keer per jaar de tijd ff verzetten.

Tja en daar nu meteen een 2610 voor de gaan aanschaffen 8)

Rob
Avatar gebruiker
robb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 206
Geregistreerd: 28 apr 2004 13:01
Woonplaats: Hoofddorp

Berichtdoor mvd » 9 mei 2004 07:30

Heeft iemand al weleens gemerkt dat na een reset de sp3 sneller of beter ging werken??
mvd
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 24 maart 2004 20:29
Woonplaats: Voorhout, Nederland

Berichtdoor onmogelijkhier » 10 mei 2004 10:12

Een hard-reset doe je als volgt:

1. druk de cursos-knop in (omhoog/omlaag/links/rechts maakt niet uit)
2. druk gelijktijdig de power-knop (rood lampje) gedurende 1 seconde in
3. laat de powerknop los, maar hou de cursorknop ingedrukt
4. druk tegelijk op de route en quit knop en laat, terwijl je deze twee ingedrukt houdt, de cursorknop los
5. het toestel piept nu even (letterlijk ); laat dan ook de route en quit knop los
6. vervolgens blijft het scherm zo'n tien seconden zwart, vervolgens verschijnt het startscherm weer.

Ik maar drukken en drukken op die knopjes, maar er gebeurde niets.
Tot ik mijn SP3 uit zette en toen weer het spel met de knoppen uitvoerde eindelijk een harde reset.

Nu heb ik het volgende probleem.
Ik heb de tijd ingesteld op 12 uur's notering, tijdzone = anders + 02:00
Ik krijg nu als datum 01-jan-13 en als tijd 02:13 en hij geeft het nacht scherm.
Ook ben ik de kaart instellingen kwijt en die had ik niet genoteerd.
Wat doe ik nog fout???
Laatst bijgewerkt door onmogelijkhier op 10 mei 2004 22:15, in totaal 1 keer bewerkt.
Wat kan ik hier achterlaten oh ja www.deauville.nl
Garmin SPIII - 2610 - Zumo 500
Avatar gebruiker
onmogelijkhier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 15 maart 2004 15:07
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Berichtdoor Ruud » 10 mei 2004 11:33

Zet de SPIII even buiten neer zodat deze satellieten kan vinden, de klok en datum zal dan ook goed gezet worden. Meestal wordt er bij de kaartinstellingen gekozen voor de brede kaart en verder wordt er niet vaak wat veranderd, maar dit is voor iedereen persoonlijk.

Groeten
Ruud
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 804
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor onmogelijkhier » 10 mei 2004 11:36

Zet de SPIII even buiten neer zodat deze satellieten kan vinden

Hartelijk dank, scherm en tijd zien er weer normaal uit. Nu nog even kijken hoe zij/hij reageerd als ik er een stukje mee rij.
Wat kan ik hier achterlaten oh ja www.deauville.nl
Garmin SPIII - 2610 - Zumo 500
Avatar gebruiker
onmogelijkhier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 15 maart 2004 15:07
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Berichtdoor johnvanasten » 19 aug 2004 22:13

heb volgens de gebruiksaanwijzing een harde reset geprobeerd maar er gebeurt nixie... ook een paar power on/of gedaan en opnieuw geprobeerd.... wat nu?
johnvanasten
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 jun 2004 21:54
Woonplaats: Delft

Berichtdoor Hans Vaessen » 20 aug 2004 12:11

Wellicht ten overvloede: voor een hard reset moet het toestel uit staan. Verwijder eventueel de batterijen om zeker te weten dat ie uit staat. Na de reset moet er een piep klinken.

Wat is de reden dat je een hard reset wilt doen?
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Japie » 5 sep 2004 21:09

Hoi,

Ik heb de reset gedaan, vergt wat vingervlugheid, maar pas na 3x opnieuw opstarten lukte het de satelieten weer te vinden.

Doe ik het verkeerd??
Te DeuM

Japie

Yamaha TDM900
Opel Insignia 2.0 Turbo
Zumo 660
Avatar gebruiker
Japie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 194
Geregistreerd: 7 jun 2004 18:29
Woonplaats: Den Haag

Volgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast