Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

MS maakt traag verbinding met Quest1

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

MS maakt traag verbinding met Quest1

Berichtdoor Bart Bouwmeester » 1 jun 2009 18:17

Hallo,

Na jaren probleemloos gebruik van mijn Q1 heb ik nu toch iets raars bij de hand.
Vorige week mijn eerste vastloper gehad. Deze op kunnen lossen dankzij het onvolprezen forum van de heer Elzinga.
Tot zover niets aans de hand.
Tot vandaag.....................................
Voor het eerst mijn Q1 met USB kabel aan mijn VISTA laptop gehangen voor het laden van nieuwe routes. Het duurt nu gemiddeld 50 sec. voordat MS mijn Q1 gevonden heeft!. Heb niets aan mijn laptop gewijzigd.
Op mijn XP desktop PC wordt mijn Q1 echter wel binnen enkele sec gevonden.

Nu duurde het altijd al iets langer voordat MS op mijn laptop, die onder Vista draait, mijn Q1 wist te vinden, maar dit is wel erg lang.
Als de verbinding uiteindelijk tot stand is gebracht kan ik wel gegevens verzenden en ontvangen.

Ikzelf denk dat mijn vastloper er niets mee te maken kan hebben.
Iemand enig ide waar dit aan kan liggen?

Alvast bedankt

Bart
Yamaha XJR1300 en Zumo 350
Avatar gebruiker
Bart Bouwmeester
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 10 apr 2006 18:33
Woonplaats: Brummen

Berichtdoor elsinga » 1 jun 2009 19:19

USB probleem? Probeer eens een andere USB poort, dat triggert meestal een herinstallatie van de driver.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Bart Bouwmeester » 1 jun 2009 19:24

Robert,

Bedankt voor het snelle antwoord.
Reeds geprobeerd, had aan de achterzijde nog een USB poort over waar de muis altijd aangesloten zit.
Daar aansluiten leverde inderdaad een nieuwe installatie van de USB driver op maar helaas.

Groeten

Bart
Yamaha XJR1300 en Zumo 350
Avatar gebruiker
Bart Bouwmeester
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 10 apr 2006 18:33
Woonplaats: Brummen

Berichtdoor Bart Bouwmeester » 1 jun 2009 21:23

Update:

Laptop teruggezet met Arcronis. Dwz een complete image van de C partitie van 2 weken geleden.
Probleem leek niet opgelost totdat ik toevallig op mijn gsm keek.
Wat schets mijn verbazing? Bij het proberen een verbinding tot stand te brengen tussen MS en mijn Q1 krijg ik de volgende melding op mijn gsm:
"Wilt U een inbelverbinding tot stand brengen?" Als ik deze melding weiger of accepteer heb ik meteen verbinding met mijn Q1! Doe ik niets duurt het nog steeds ongeveer 50 sec voordat de verbinding tot stand wordt gebracht.
Ik heb dus nu het probleem dat MS op een of andere manier wacht op het tot stand brengen van een inbelverbinding met mijn GSM voordat hij mijn Q1 gaat zoeken.
Het moet niet gekker worden. Zeker omdat ik de afgelopen maanden niets aan mijn configuratie op mijn laptop heb veranderd.
Computers blijven wonderlijke apparaten............................................
Ik zoek rustig verder, alle tips zijn welkom

Groeten

Bart
Yamaha XJR1300 en Zumo 350
Avatar gebruiker
Bart Bouwmeester
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 10 apr 2006 18:33
Woonplaats: Brummen

Berichtdoor Bart Bouwmeester » 1 jun 2009 23:11

Voorlopig laatste update:

In een helder ogenblik toch maar voor proef een inbelverbinding opgebouwd via mijn GSM.
En ja hoor! MS vind nu meteen mijn Q1 en zeurt verder nergens meer om.

De inbelverbinding is zichtbaar bij "netwerkverbindingen"
Ik heb deze inbelverbinding als niet standaard ingesteld en bovendien de verbinding verbroken.
Of mijn gsm nu aan of uit is maakt ook niet meer uit, MS ziet mijn Q1 onmiddelijk!

Snappen doe ik het nog niet: Waarom vraagt MS om een inbelverbinding?
Ik zag wel dat de verbinding werd opgebouwd via com40.
Werkt MS ook via com40 ???

Eerst maar eens een nachtje er over slapen

Groeten

Bart
Yamaha XJR1300 en Zumo 350
Avatar gebruiker
Bart Bouwmeester
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 10 apr 2006 18:33
Woonplaats: Brummen


Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast