Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

regelmatig vastlopen Streetpilot III

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

regelmatig vastlopen Streetpilot III

Berichtdoor Brommeur » 12 dec 2009 19:48

Hallo,

Een tijdje terug heb ik een tweedehands Garmin Streetpilot III gekocht. Het bevalt mij heel goed om gedownloade routes te rijden.
Alleen heb ik wel regelmatig het probleem dat de Garmin vastloopt. Dit gebeurt tijdens het rijden van routes, maar ook als ik geen route rij en de Garmin wel aan staat tijdens het rijden.
Vervolgens moet ik de voeding van de motor losmaken en de batterijen eruit halen om de Garmin opnieuw te kunnen starten.

Op het forum kon ik nog geen oplossing vinden voor dit probleem. Wie herkent het probleem en is er iets aan te doen?

Groeten,
Victor (Brommeur)
Brommeur
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 12 dec 2009 19:31

Re: regelmatig vastlopen Streetpilot III

Berichtdoor Erik » 12 dec 2009 20:04

Brommeur schreef:Op het forum kon ik nog geen oplossing vinden voor dit probleem. Wie herkent het probleem en is er iets aan te doen?

klik op hard-reset
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2407
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Berichtdoor Brommeur » 12 dec 2009 20:42

Dat had ik wel even kunnen vermelden inderdaad. :)
De harde reset heb ik al een paar keer uitgevoerd maar de Garmin blijft daarna vastlopen.
Brommeur
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 12 dec 2009 19:31

Berichtdoor mikkola » 13 dec 2009 09:50

Los contactje in toestel ,even naar de monteurs in Notter.
Daarna weer garantie.
Op de rechte stukken zijn anderen altijd sneller.

Theorie is ,wanneer men alles weet en niets klopt.
Praktijk is ,wanneer men niets weet ,alles klopt en niemand weet waarom.
Avatar gebruiker
mikkola
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 532
Geregistreerd: 8 okt 2004 18:30
Woonplaats: Groningen

Berichtdoor Brommeur » 13 dec 2009 12:21

Dank je Mikkola,

Ik kan mij wel voorstellen dat door de sterke temperatuursveranderingen, condens en trillingen op de motor er wel eens iets los wil raken.

Ik zal ze binnenkort eens benaderen met mijn vraag.
Brommeur
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 12 dec 2009 19:31

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 dec 2009 20:53

mikkola schreef:Los contactje in toestel ,even naar de monteurs in Notter.
Daarna weer garantie.


Dat laatste is zeker niet het geval vrees ik... We gaan ver met onze service, maar kunnen een sp-III van x-jaar oud, die 'ergens' vandaan komt niet zondermeer 'servicen', laat staan er garantie op geven....

Het goede nieuws: de kans dat het een los contactje betreft is uiterst gering. Controleer of de geheugenkaart er goed in zit, formatteer die eventueel even (via mapsource). Een sp-III is weliswaar traag, maar 'hangt' eigenlijk nooit. Veeleer 'loopt' (=loept) hij wel eens, bij herberekenen tijdens het rijden. Ik vermoed het eerder in die richting.

Dagwaarde van een sp-III is << 100 euro, dus àls het een mechanische defect zou zijn (als gezegd: hoogst onwaarschijnlijk) in de regel niet ècht reparabel
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Brommeur » 16 dec 2009 20:29

Hans: Bedankt voor de reactie. Ik begrijp dat garantie uitgesloten is en reparatie wellicht niet rendabel.

De SP III heb ik open gemaakt, maar ik kon niets verdachts vinden. Alle bereikbare stekkers heb ik een beetje aangedrukt maar ik kan mij niet voorstellen dat dat veel uit zal maken.

Dat de SP III traag is heb ik wel gemerkt. Daarom duurt het vaak ook een tijdje voor ik in de gaten heb dat ze weer "vastgelopen" is. Inmiddels ben ik dan al een aardig eindje van mijn route afgeweken.

Ik zie het nog wel een tijdje aan en ga dan eventueel wel over tot aanschaf van een andere GPS (wellicht een andere SP III).
Brommeur
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 12 dec 2009 19:31

Berichtdoor JohnK6 » 20 dec 2009 10:43

tja dat de sp3 traag kan zijn, en soms de satalieten moeilijk vind heb ik ook wel eens last van(vooral bij aanzetten van de gps), maar nog nooit meegemaakt dat de sp3 me in de steek liet tijdens een route, herberekenen van de route staat bij mij ook standaard altijd uit, ik gebruik dan m'n eigen kop wel als ik van route af mocht raken en zet het scherm op een grotere aantal km's, zodat ik dan weer op de route kom. (bij b.v omleidingen enz)

Nog altijd zeer tevreden met de sp3, nadeel is nu met als je een nieuwe pc koopt b.v dat er geen seriele poort meer opzit, die je voor de sp3 met programmeren toch echt nodig hebt. (heb een oude pc erbij staan die ik alleen nog maar gebruik daarvoor :) )

heb deze sp3 2dehands gekocht en nu een jaar of 5 in bezit, het enigste gemis aan de sp3 vind ik het beperkte kaartgeheugen, en dat je dus heel selectief moet zijn als je hele lange ritten gaat maken richting buitenland e.d (wel op te lossen met extra geheugenkaartjes)


tot nu toe nog geen harde reset gedaan, sp3 functioneerd verder ook probleemloos.
ik ben niet gek, zei de gek
Avatar gebruiker
JohnK6
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 27 apr 2006 22:23
Woonplaats: zwolle

Berichtdoor mikkola » 20 dec 2009 13:56

JohnK3 geheel mee eens.

Ik heb me een zumo550 erbij aangeschaft ,ivm inschrijven/route importeren bij toerclubs.Aangezien deze geen voorzieningen hebben voor de STPIII ,ondanks het meenemen van de seriele verloopUSBkabel.(door geen progamma ervoor op hen PC).
Op de rechte stukken zijn anderen altijd sneller.

Theorie is ,wanneer men alles weet en niets klopt.
Praktijk is ,wanneer men niets weet ,alles klopt en niemand weet waarom.
Avatar gebruiker
mikkola
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 532
Geregistreerd: 8 okt 2004 18:30
Woonplaats: Groningen

Berichtdoor Hans Vaessen » 21 dec 2009 12:49

Brommeur schreef:
Ik zie het nog wel een tijdje aan en ga dan eventueel wel over tot aanschaf van een andere GPS (wellicht een andere SP III).


Advies: als gezegd: ik vermoed sterk dat eea geen 'exemplarisch probleem is en schat de kans groot dat je exact hetzelfde tegenkomt bij een andere sp-III.

Advies (zoals hierboven): schakel het automatisch herberekenen uit.

Zou je voor een andere occasion gaan: kijk dan toch eerder naar een 2610 dan sp-III. Zullen elkaar in prijs niet enorm ontlopen, maar is wel een duidelijk jongere generatie.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Brommeur » 31 dec 2009 00:13

Uit de "nieuwe" antwoorden maak ik weer op dat de SPIII het toch echt gewoon zou moeten doen.... gelukkig maar.

Het automatisch herberekenen heb ik sinds de eerste testrit uitstaan :)

De oplossing bij het afwijken van de route gebruik ik ook, dat werkt echt gemakkelijk.

Het probleem met de seriele poort heb ik opgelost met een USB-naar-serieel-converter. Om deze te gebruiken met Windows 7 heb ik er wel drivers voor moeten downloaden. (De cardreader heb ik nog niet werkend met Windows 7)..... maargoed, deze onderwerpen wijken af van mijn vraag / probleem en zijn wellicht interessant voor een nieuw topic.

Inmiddels heb ik ook op de SPIII opnieuw de software geïnstalleerd (gedownload op de Garmin-site). Alleen testen is er nog niet van gekomen. De geïnstalleerde software was overigens dezelfde als die er al op stond, versie 2.80

Hans: bedankt voor de tip over de 2610.

John: leuke verassing om je op dit forum ook tegen te komen. Wellicht zie ik je een keer bij een CBfourclub-rit?

Groeten en een goed 2010,
Victor
Brommeur
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 12 dec 2009 19:31

Re: regelmatig vastlopen Streetpilot III

Berichtdoor Erik » 31 dec 2009 10:51

Brommeur schreef:Vervolgens moet ik de voeding van de motor losmaken en de batterijen eruit halen om de Garmin opnieuw te kunnen starten.

terzijde:
zolang de SP3 op externe voeding draait, is het raadzaam de batterijen eruit te laten. Minder massa, dus minder sterke vibraties en opgeladen worden ze zo toch niet.

Houd er bij eventuele vervanging rekening mee dat een andere motorhouder is vereist omdat op de houder van de SP3 geen opvolgers passen. Dat is een voordeel van de houder (en voedingskabel) van de 2610: daarop passen zowel een 2720 als een 2820.
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2407
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Berichtdoor Brommeur » 11 apr 2010 21:18

EINDELIJK! GELUKT!!!

Het probleem met het zeer regelmatig vastlopen is opgelost.
Na van alles geprobeerd te hebben en steeds maar geen verbetering te merken heb ik de montageplaats op het stuur 10cm naar links verplaatst. En voila, opgelost.
Ik heb nu alweer een aantal ritten probleemloos gereden. Fijn om de navigatie eens te kunnen gebruiken zoals die bedoeld is :D
Brommeur
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 12 dec 2009 19:31

Berichtdoor FM » 11 apr 2010 21:52

En wat zou dan de reden geweest zijn ? :shock:

Trilt ie nu minder? Of meer ? :wink:
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4391
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor ++ Lex ++ » 11 apr 2010 23:57

Ga je er soms van uit dat een vastgelopen toestel losgetrild moet worden? 8)
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Volgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast