Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Quest maakt rechte lijnen in route en volgt geen weg

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor urban » 8 apr 2010 18:14

Ik had al gevonden dat de kaartgroep niet zou wissen.

Maareeh... optie 2 ook niet gelukt...

Ik MOET vast een instelling verkeerd hebben staan
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor wpee » 8 apr 2010 20:07

Ik heb daar staan
Instelling 'van route herberekn.' staat op 'uit'
Instelling 'route voorkeur' staat op 'op verzoek'
Instelling 'berekeningswijze' staat op 'betere route'
Instelling 'bereken routes voor' staat op 'auto/motorfiets'

Bij kaartinformatie moet je wel ook je vinkje heben "aan" staan bij het juiste kaartmateriaal. Als je dit niet heb en je hebt routepunten naast de hoofdwegen staan krijg je rare dingen.

Probeer dat eens.

Overigens heb ik herberekenen uit staan, ik rij bij wegomleiding altijd zelf terug naar de roze lijn. Hierdoor krijgt ik geen hokuspokus op het scherm of dat ik moet wachten op een nieuwe aanwijzing.

SUc6 Wim
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 455
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Berichtdoor urban » 8 apr 2010 20:23

Ja bij kaartinfo staat het vinkje aan.

Ik heb inmiddels alles ook al opnieuw geinstalleerd, zonder resultaat.
Ook eens een andere route geprobeert, helaas hetzelfde resultaat.

Hij trekt echt strakke lijnen van via punt naar via punt zonder daarbij de weg te volgen
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor wpee » 8 apr 2010 20:38

Ik ken zelf geen andere settings.
Als je een route op de quest zelf maakt, heg je dan ook het probleem. Dus gewoon een route van thuis naar bv Utrecht, volgt hij dan wel de weg?

En anders even.....:

MASTER RESET
http://www.elsinga.net/quest-first-aid.html

Niet langer proberen, even je POI's ed vanuit je QUEST naar de PC halen, daarna reset en dan POI's ed terugzetten.

Wim
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 455
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Berichtdoor urban » 8 apr 2010 20:52

wpee schreef:Ik ken zelf geen andere settings.
Als je een route op de quest zelf maakt, heg je dan ook het probleem. Dus gewoon een route van thuis naar bv Utrecht, volgt hij dan wel de weg?

En anders even.....:

MASTER RESET
http://www.elsinga.net/quest-first-aid.html

Niet langer proberen, even je POI's ed vanuit je QUEST naar de PC halen, daarna reset en dan POI's ed terugzetten.

Wim


Ja, zojuist handmatig een route naar Utrecht gemaakt (op de quest) deze volgt wel netjes de weg.

Master reset ook al gedaan vanavond, geen resultaat.
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor wpee » 8 apr 2010 21:17

Je moet er zeker van zijn dat je op de PC en in de quest hetzelfde kaartmateriaal hebt zitten.

Voor de QUEST I is het laatste CN2009

Je probeert toch ook geen NT kaartmateriaal in de quest te zetten zeker, dat gaat niet lukken en hij kan daar zeker neit op routeren, dan hou je alleen het hoofdwegennet over. Alleen de Quest 2 kan met NT materiaal omgaan.

Edit: ik heb het hele draadje nog eens doorgelezen en eigenlijk heb je het al getest zoals ik lees. Check het voor de zekerheid.

Anders volgende test, schakel Mapsource om op V6 kaartmateriaal, maak korte route en stuur deze MET kaarten in de quest, ook MET vinkje aangekruist bij "Gegevens voor routeberekening opnemen" onderin de kaart tab. Zorg dat je ook de kaarten hebt waar de route in ligt.

Wim
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 455
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Berichtdoor pheufk » 8 apr 2010 23:30

wpee schreef:Je probeert toch ook geen NT kaartmateriaal in de quest te zetten zeker,
Wim


Die vraag heb ik Urban ook gesteld :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2019.20
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2019.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1975
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor urban » 9 apr 2010 06:11

Rechtstreeks van de Garmin site:

Installed Maps

(1)
European City Select, Deluxe All Regions, Nov. 03
Code: ...
Ontgrendelcode: ...
Ontgrendeld op: Mar 21, 2008

(2)
City Navigator Europe 2009, Deluxe All Regions, Aug 08
Code: ...
Ontgrendelcode: ...
Ontgrendeld op: Feb 11, 2010

Code's even gewist natuurlijk :wink:
Map (1) ZAT erop nu niet meer!
Map (2) zit er nu op, dubbel dubbel gecheckt!

Die test met een route op het oude kaartmateriaal overzetten naar de quest ga ik vanavond(of morgen) ff proberen
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor urban » 10 apr 2010 07:01

@++ LEX ++
"...Dat je een andere route krijgt is het gevolg van de andere kaart, of van de routeringsinstellingen in je toestel, die afwijken van die waarmee de route is gemaakt. Dit laatste kun je wat aan doen..."

Gráág!! wat dan? :)
Yamaha FZ1S Zumo 350LM
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor urban » 10 apr 2010 09:40

In mapsource het oude kaartmateriaal geselecteerd, 2 routes geladen en naar de quest gestuurd, resultaat: de roze lijn volgt voor beide routes weer netjes de weg...

Bij kaartinformatie staat nu European City Select v6

Maar nu snap ik het ff niet meer want waar is nu mijn nieuwe kaartmateriaal gebleven op de quest??

En ik wil met het NIEUWE kaartmateriaal rijden, daar heb ik per slot van rekening voor betaald!

Wat gaat er nu fout??
Yamaha FZ1S Zumo 350LM
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor Jacob_Bax » 10 apr 2010 10:55

Verstuur je met de route's ook de kaart naar de quest?
Zo ja, dan heb je de kaart die in de quest stond overschreven.

Stuur enkel de kaarten van CN 2009 naar de quest.
Open in mapsource de routes, na eventuele aanpssingen/herberekeningen, stuur je enkel de routes naar de quest.
In mapsource moet je dan wel CN 2009 in beeld hebben.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6895
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Berichtdoor magnamaniac » 10 apr 2010 10:57

Jacob_Bax schreef:Verstuur je met de route's ook de kaart naar de quest?
Zo ja, dan heb je de kaart die in de quest stond overschreven.

Stuur enkel CN 2009 naar de quest, open daarna in mapsource de routes, na eventuele aanpssingen stuur je enkel de routes naar de quest.
In mapsource moet je dan wel CN 2009 in beeld hebben.

EN je routes herberekenen in je 2009 kaartmateriaal in MS !!!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor ++ Lex ++ » 10 apr 2010 10:58

Je hebt waarschijnlijk ook de onderliggende kaarten van de route geselecteerd, en als je dan het geheel naar de Quest stuurt vervangen die kaarten de 2009-kaarten die er in stonden. Je kunt vanuit MapSource opnieuw de 2009-kaarten versturen.

De kaarten verschillen behoorlijk, en dat zal op zich al routeverschillen opleveren. Alleen als je een route verstuurt terwijl er dezelfde kaart in het toestel zit wordt de route ongewijzigd overgenomen. Als de kaarten verschillen wordt de route herberekend, behalve als je dat niet wilt, maar dan krijg je rechte lijnen tussen de viapunten.

Bij dat herberekenen worden de routeringsinstellingen van het toestel gebruikt, en die kunnen behoorlijk verschillen van hoe je MapSource hebt ingesteld. Om bij herberekenen een zo veel mogelijk overeenkomende route te krijgen moet je de instellingen van het toestel zo goed mogelijk gelijk maken aan die van MapSource toen je de route daar maakte.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor urban » 10 apr 2010 12:42

Hehe, tis gelukt hoor.
Eerst enkel het nieuwe kaartmateriaal naar de quest gestuurd, daarna een paar routes laten herberekenen in mapsource met het nieuwe kaartmateriaal en dat vervolgens naar de quest gestuurd en dat werkte.
De routes waarmee ik heb zitten testen stonden dus nog opgeslagen in het oude kaartmateriaal :roll:

MAAR! hoe zit dat met de routes die je aangeleverd krijgt van bv MRO.
Ik heb namelijk een trip geboekt via Vrijuit, kan ik er vanuit gaan dat de route niet drastisch veranderd als ik deze herbereken in het nieuwe kaartmateriaal??
Net even getest in mapsource, de route (1 van de 3 delen) wordt maarzo 25km langer...
Yamaha FZ1S Zumo 350LM
urban
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 7 apr 2010 17:35

Berichtdoor Jacob_Bax » 10 apr 2010 12:46

Je weet nu hoe het moet, dus kan je nu naar hartelust van alles uitproberen.

urban schreef:Net even getest in mapsource, de route (1 van de 3 delen) wordt maarzo 25km langer...


Dan maak je hem toch korter
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6895
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast