Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Track-routes in de Quest plaatsen: DE oplossing

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

uploaden maar gedeeltelijk

Berichtdoor huykjans » 16 mei 2005 12:32

Wingdb is een mooi hulpmiddel. Het werkt prima. :lol:
Een probleem dat ik toch ermee tegen kwam is dat een track die ik van gpstracks heb gedownload (de longen van Losser) en waarvan ik een route maakte met wingdb, niet verder dan tot waypoint 254 up te loaden is naar de Quest. :cry:
Doe ik iets verkeerd? Is er een maximum aan waypoints?
huykjans
huykjans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 29 jan 2005 14:45

Berichtdoor elsinga » 16 mei 2005 13:24

Een route kan maximaal 254 punten lang zijn, dus dat klopt wel. Je moet de track dus of splitsen of filteren op 254 punten.

Zie ook de complete HowTo op de Quest FAQ & HowTo site: http://www.elsinga.net/questfaq
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor GPStracks » 16 mei 2005 15:19

Je moet de track dus of splitsen of filteren op 254 punten


Liever niet filteren, want de tracks zijn al tot een minimum gereduceerd.

Als jouw GPS toestel trackpunten tekort komt, kan je het beste de track splitsen. Dan blijft alle detail behouden.
En je omzijlt gelijk het probleem dat het eindpunt vaak ook het beginpunt is.
Download al uw Fiets-, Wandel-, Mountainbike- en Motor-routes van http://www.gpstracks.nl
GPStracks
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 7 maart 2004 16:43
Woonplaats: Assen

(OPGELOST) WinGDB foutmelding

Berichtdoor hiker » 25 jul 2005 12:12

Tot nu toe prima gewerkt met WinGDB :!:

Maar ik krijg nu steeds de Windows foutmelding op het moment dat ik op de 'convert'-knop klik, dat er een fout is opgetreden en WinGDB moet worden afgesloten.

Wat is er mis?
Ik heb ook al gezocht hoe ik WinGDB kan verwijderen van mijn computer, om het daarna opnieuw te kunnen installeren, maar ik kan nergens vinden HOE het te verwijderen (staat nl. niet in de lijst software).

Wie weet raad :?:
Laatst bijgewerkt door hiker op 26 jul 2005 10:38, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
hiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 223
Geregistreerd: 25 sep 2004 20:45
Woonplaats: Tilburg

Berichtdoor jkelder » 25 jul 2005 12:43

De installatie van het programma houdt alleen het uitpakken van een *.zip file in naar een directory van je keuze en laat verder niets achter in Windows.
Misschien dat toch het opnieuw uitpakken van evt. een nieuwe download soelas biedt, nadat je eerst alles hebt verwijderd via delete ?
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3015
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Berichtdoor hiker » 25 jul 2005 13:00

jkelder schreef:De installatie van het programma houdt alleen het uitpakken van een *.zip file in naar een directory van je keuze en laat verder niets achter in Windows.
Misschien dat toch het opnieuw uitpakken van evt. een nieuwe download soelas biedt, nadat je eerst alles hebt verwijderd via delete ?


Met de zoekfunctie alles van WinGDB opgezocht en verwijderd.
Daarna opnieuw geïnstalleerd en nog steeds hetzelfde probleem.

Wat gaat er mis?
Avatar gebruiker
hiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 223
Geregistreerd: 25 sep 2004 20:45
Woonplaats: Tilburg

Beveiligingsprobleem Windows

Berichtdoor hiker » 26 jul 2005 08:50

Ik heb inmiddels op een tweede computer WinGDB geinstalleerd.
Als ik het programma wil openen krijg ik de melding:

Kan de uitgever niet bevestigen. Weet u zeker dat u deze software wil uitvoeren?
Naam: wingdb.exe
Uitgever: Onbekende uitgever

Dit bestand bevat geen digitale handtekening die de uitgever ervan bevestigt. Voer alleen software uit van uitgevers die u vertrouwt.


NB. Ik heb Norton antivirus op de computer, dus wingdb is gescreend op virussen bij het downloaden.

Wanneer ik vervolgens toch op de knop ' uitvoeren' klik krijg ik gewoon het invoerscherm van wingdb. Als ik dan een .trk-bestand, opgeslagen in .gdb als inputfile opgeef en dat ook als outputfile en dan de optie "Convert tracks to routes with hidden via points' / Convert, dan krijg ik de foutmelding van Windows, dat het programma moest worden afgesloten.

NB. Het oorspronkelijke .gdb bestand bevat daarna ineens 0 bytes.

Het lijkt dus op een beveiligingsprobleem van Windows (heb servicepack 2 geinstalleerd).

Hoe krijg ik dit nu opgelost :?:
Avatar gebruiker
hiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 223
Geregistreerd: 25 sep 2004 20:45
Woonplaats: Tilburg

Probleem opgelost

Berichtdoor hiker » 26 jul 2005 10:41

Het probleem is inmiddels opgelost en ik kan weer werken met WinGDB :P

Het zat hem dus in de relatie tussen Norton antivirus en Windows beveiliging. :twisted:

De truuk. Eerst Norton antivirus uitschakelen; dan Wingdb installeren en voila het werkt weer!!! (daarna Norton weer aan natuurlijk).

Met de hartelijke dank aan Jan Kelder :!:
Avatar gebruiker
hiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 223
Geregistreerd: 25 sep 2004 20:45
Woonplaats: Tilburg

Berichtdoor e-Ric » 1 aug 2005 10:44

elsinga schreef:Een route kan maximaal 254 punten lang zijn, dus dat klopt wel. Je moet de track dus of splitsen of filteren op 254 punten.

Ja, de Quest kan ‘maar’ 254 van die via-punten aan, maar heeft dat WinGDB-tooltje ook een beperking op het gebied van het aantal tracks en/of de omvang van de tracks?
Ik vraag dat omdat ik een aantal keren de melding kreeg “GDB file converted succesfully”, terwijl het doel- / output-bestand leeg bleef (Dus: geen route na het verwachtingsvol openen van dit bestand.) Ook heb ik het wel gehad dat alleen de 1e 2 tracks naar routes waren omgezet en de overige tracks uit het input bestand ongeconverteerd bleven…) Door te knippen en te plakken heb ik uiteindelijk wel de verlangde routes gekregen en die lijken prima bruikbaar, dus wat dat betreft ben ik reuze blij met dit tooltje (wat maar weer helemaal belangeloos tot mijn beschikking is gesteld… Hulde!)
Vraag is dus; ben ik tegen fysieke grenzen van dit tooltje aangelopen of heb ik wellicht iets anders verkeerd gedaan???
e-Ric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 107
Geregistreerd: 24 mei 2004 15:21
Woonplaats: St. Michielsgestel

Berichtdoor Eppi » 1 aug 2005 19:01

hallo GPS'rs,

Het omzetten van tracks nar routes allemaal gelezen maar ik doe nog iets verkeerd of ik begrijp niet wat tracks en routes zijn bij Garmin.
Mijn track die ik door de Quest heb laten opnemen heb ik ik Mapsource geladen en daarna opgeslagen (.gdb). Dit vervolgens volgens de beschrijving op dit forum omgezet met Wingdb naar een andere filenaam met de zelfde extentie (.gdb). Dit snap ik al niet want is was gewend dattracks en routes verschillende formats hebben. Daarna weer terug geplaats via mapsource naar de Quest. Deze toont nu i.p.v. de stippellijnen vaneen track een koort van waypoints met stippellijnen daartussen. Dit isvolgens mij geen route (zijn toch paars gekleurd) en ik kan ook verder in her route menu iets vaneen route starten....
Wat gaat hier niet goed ???

Bedankt, Nico
Zumo & Quest, Harley Electra FLHT
Eppi
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 31 jul 2005 20:57
Woonplaats: Beilen

Berichtdoor Edward » 1 aug 2005 20:34

e-Ric schreef:Ja, de Quest kan ‘maar’ 254 van die via-punten aan, maar heeft dat WinGDB-tooltje ook een beperking op het gebied van het aantal tracks en/of de omvang van de tracks?


De source van WinGDB is beschikbaar en ik heb daarin alleen kunnen vinden, dat het aantal way- en viapoints in een track niet groter dan 1000 mag zijn.

Zorg er verder voor, dat de GDB input file niet in gebruik is (bijv. door mapsource) en dat de output file een nieuw bestand is.

Edward
Avatar gebruiker
Edward
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1006
Geregistreerd: 21 sep 2004 19:22
Woonplaats: Geen vaste woon- of verblijfplaats

Berichtdoor e-Ric » 2 aug 2005 11:52

Edward schreef:dat het aantal way- en viapoints in een track niet groter dan 1000 mag zijn.

Inderdaad, ik heb eens gekeken naar het materiaal wat ik heb willen converteren, maar het zit inderdaad vast op die 1000. Het lijkt daarbij niet uit te maken of die 1000 over 1 of meer tracks zijn verdeeld. In het geval dat alleen de 1e 2 tracks werden omgezet, bevatten deze 2 tracks samen bijna 900 logpunten en als de 3e er dan ook nog eens zo’n 400 telt, dan kwam je daar dus mee boven de 1000 uit.
Wel vreemd dat het programma daar niet even een melding van geeft…

Edward schreef:De source van WinGDB is beschikbaar

Is die voor iedereen beschikbaar? M.a.w. is het “Open Source”?
e-Ric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 107
Geregistreerd: 24 mei 2004 15:21
Woonplaats: St. Michielsgestel

Berichtdoor e-Ric » 2 aug 2005 12:21

Eppi schreef:Dit snap ik al niet want is was gewend dattracks en routes verschillende formats hebben

Het formaat zal nog steeds wel niet helemaal hetzelfde zijn (zo bevat een trackpoint datum & tijd en een waypoint niet..) maar er is op zich toch niets op tegen om verschillende record-typen in 1 bestand te verzamelen (zoals dus in een GDB-bestand gebeurt).

Eppi schreef:Deze toont nu i.p.v. de stippellijnen vaneen track een koort van waypoints met stippellijnen daartussen. Dit isvolgens mij geen route (zijn toch paars gekleurd)

Bij mij wordt een route pas een paarse lijn als ik ‘em activeer (dus selecteren uit de lijst met beschikbare routes en dan kiezen voor ‘navigeer’) Is die stippellijn niet nog steeds de schermweergave van de oorspronkelijke TrackLog (die nog steeds aanwezig is in jouw Quest)?

Eppi schreef:en ik kan ook verder in her route menu iets vaneen route starten....

Als je in het routemenu de geconverteerde Route kan opstarten is het toch goed gegaan? :wink:

Eppi schreef:Wat gaat hier niet goed ???

Is bij jouw niet hetzelfde gebeurd als bij mij? Was jouw track niet ook te groot? (Dus meer dan 1000 trackpoints…) Als de conversie succesvol was, dan zie je voor elke track in het input-bestand in het output-bestand een route (met dezelfde naam als de oorspronkelijke track) terug. Ook als GDB meldt dat de “file succesfully converted” was kan het toch mis gegaan zijn (= mijn ervaring) en dan heb je dus ook geen routes om over te zetten naar de Quest…
e-Ric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 107
Geregistreerd: 24 mei 2004 15:21
Woonplaats: St. Michielsgestel

Berichtdoor Eppi » 2 aug 2005 12:50

Hallo Eric,

Je kan idd de zelfde extentions gebruiken maar het is wat onhandig om te bepalen welke wat is. Blijkbaar worden ze dus in het .gdb formar door elkaar gebruikt.
De stippelijn is idd van de vorige schermweergave. Na opnieuw te hebben opgestart zijn ze verdwenen. Opnieuw de route vanaf Mapsource geladen en er blijven WP's over. Dit is denk ik ook mijn probleem. Er wordt niet een route gestuurd naar de Quest maar WP's. Daardoor is het route menu in de quest ook niet actief. Ik kan de dus geen route starten. Heb nog niet gekeken of er een route ergens staat opgeslagen.
De track die ik heb opgeslagen is erg klein en bestaat uit 33 WP's dus daar kan geen probleem mee zijn. De vraag is of er nu iets verkeerd gaat in het omzetten naar een route of gaat het down loaden niet goed. Kan ook nog zo zijn dat ik een instelling op de quest niet goed heb uitgevoerd...
Nico
Zumo & Quest, Harley Electra FLHT
Eppi
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 31 jul 2005 20:57
Woonplaats: Beilen

Berichtdoor e-Ric » 2 aug 2005 17:30

Eppi schreef:Je kan idd de zelfde extentions gebruiken maar het is wat onhandig om te bepalen welke wat is

Zo onhandig is dat toch niet… Als je zo’n GDB-bestand opent laat MapSource toch direct op de tabbladen zien hoeveel waypoints, routes en/of tracks het bestand bevat…

Eppi schreef:De vraag is of er nu iets verkeerd gaat in het omzetten naar een route of gaat het down loaden niet goed

Da’s volgens mij niet zo moeilijk. Als je het Output-bestand (waarin je de geconverteerde route verwacht…) opent met MapSource en je ziet onder het Routes-Tabblad een route terug met dezelfde naam als de Track die je wilde converteren, dan is die conversie blijkbaar gelukt.
Voor de zekerheid kun je nog even kiezen voor “Show selected route on map” en als je dan in de getoonde route je oorspronkelijke track weer herkent, dan is de conversie zeker het probleem niet!
e-Ric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 107
Geregistreerd: 24 mei 2004 15:21
Woonplaats: St. Michielsgestel

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast