Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Track-routes in de Quest plaatsen: DE oplossing

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor djaper » 7 maart 2005 22:33

ik vol deze topic met veel interesse.....en probeerde de werkwijze met mijn Forerunner 301 , waar ik graag ook omgezette track als route wil inladen....MAAAR ik stuit op het probleem dat de FR301 maar 97 waypoints wil opslaan, hij geeft eerstwel een melding " route opgedeeld - locatie geheugen vol "
Ben in de handleiding gaan zoeken , om te weten te komen hoeveel waypoints de FR 301 kan slikken maar niet gevonden....
Weet iemand dit...???
grtn
lieven
djaper
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 3 jul 2004 21:15

Re: Track-routes in de Quest plaatsen: DE oplossing

Berichtdoor Leo van der Ent » 8 maart 2005 21:07

Hallo Jan,
Bedankt voor je programma,maar als ik convert opgeef ,krijg ik steeds de mededeling dat er een fout is opgetreden in het gedownloade programma.(winggdb)Of ik het wil verzenden aan Microsoft.Wat doe ik fout?

Leo

www.gps.nl schreef:Met dank aan forumlid Jan Kelder (oet 'n Ham ;)):

<<wederom met dank aan Jan; gewijzigd 8 mrt 2005; eerdere omschrijving niet geheel correct>> :
tracks moeten eerst als GDB opgeslagen worden... onderstaand correcte uitleg


Zoals bekend kent de Quest geen track-menu. In die zin is het eigenlijk niet mogelijk om een wandel- of fietsroutes van bijvoorbeeld GPStracks in de Quest te zetten.
Al eerder was er een trucje ontdekt om dit op te lossen door de Quest wijs te maken dat je die route net zelf gelopen hebt en vervolgens voor track-back te kiezen (hernoemen track tot active log).

Inmiddels is er echter een veel makkelijkere methode ontdekt (via dit forum: zie http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=2093 ):

1. download het gratis programma wingdb (te vinden op http://hans.gps.nl/wingdb/wingdb11.zip ); op de PC even 'uitpakken'
2. download een trackfile van gpstracks (.trk)
3. laad of importeer (oudere versies mapsource) de trackfile in mapsource en sla op als .gdb file
4. start wingdb, kies de onderste optie (convert tracks to routes with hidden via-points); kies in de bovenste regel de opgeslagen gdb-file, geef in de onderste de naam aan waar de route-file moeten komen te staan. Klik op 'Convert'

Afbeelding
Afbeelding


5. laad de routefile vervolgens in mapsource en stuur hem als route (dus niet als track) naar de Quest
6. start in de Quest de route vanuit het routemenu

De Quest zal zich vervolgens exact zo gedragen alsof je een track volgt. Werkt perfect!

Wat gebeurt er in de praktijk? De track wordt vertaald in een route met routepunten die door rechte lijnen (= direct route) met elkaar verbonden worden.

Overigens kan deze truc ook handig zijn voor gebruikers van de GPS60, 76 en etrex color toestellen: je hoeft dan geen doel-punt op de track meer aan te geven.

Groeten uit Notter & Succes!
Ik ben een nieuwe navigator-gerbuiker,die werkelijk overal tegenaan loopt.Misschien dat jullie mij kunnen helpen?
Leo van der Ent
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 8 maart 2005 21:01

Berichtdoor Oetzi » 8 maart 2005 21:15

Hans Vaessen schreef:Ik denk dat Jan gelijk heeft: eerst de trk inlezen in mapsource; save als gdb en vervolgens converteren.


dit doen !
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Hans Vaessen » 8 maart 2005 22:08

zie Punt 3 in bovenstaande quote. Sorry: mijn fout!! Had er meteen in moeten staan!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor rudi d. » 1 apr 2005 18:49

Oetzi schreef:Geldt dit ook voor de 2610 ? Omdat ik zie " omzetten naar routes" ?


waar zie jij "omzetten naar route"?

rudi
zumo 590 + autocom + FJR1300A: perfect match!
rudi d.
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 30 dec 2004 20:39
Woonplaats: Beveren-Waas (B)

Berichtdoor rudi d. » 1 apr 2005 18:59

ok, omzetten van track naar route lukt via WinGDB, maar heb nog 1, misschien domme vraag. Als je route laat zien op scherm van Mapsource zijn de vele tracks nog zichtbaar. Hoe kan ik die wegmoffelen om het wat overzichtelijker te maken?

rudi
zumo 590 + autocom + FJR1300A: perfect match!
rudi d.
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 30 dec 2004 20:39
Woonplaats: Beveren-Waas (B)

Berichtdoor Zwager » 1 apr 2005 19:27

rudi d. schreef:ok, omzetten van track naar route lukt via WinGDB, maar heb nog 1, misschien domme vraag. Als je route laat zien op scherm van Mapsource zijn de vele tracks nog zichtbaar. Hoe kan ik die wegmoffelen om het wat overzichtelijker te maken?

rudi

Misschien niet de eenvoudigste methode maar maak meerdere kaartschermen met de door jou geselecteerde mappen. Je kunt dan tracks met copy and paste van het ene naar de andere kaartscherm verplaatsen. Zo heb je altijd nog een reserve copy van je tracks als je deze op je werkscherm wist.
Avatar gebruiker
Zwager
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1051
Geregistreerd: 29 apr 2004 18:50
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor m.wilders » 2 apr 2005 22:00

Ik kan de als route naar de Quest gezonden track (aangemaakt in Oziexplorer) selecteren, maar als ik dan wil laten navigeren (thuis), dan begint hij vanaf mijn huis te navigeren in plaats van de geselecteerde route (track 001 voor de Quest).
Ongeacht of ik de route instellingen zet op wandelaar, niet herberekingen of op auto en herberekening.

Wat doe ik hier fout?
Het zal wel weer een beginnersfout zijn.

Overigens de route loopt niet over wegen, in een bos in Zuid-Frankrijk
m.wilders
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 10 feb 2005 13:17

Berichtdoor Hans Vaessen » 2 apr 2005 22:07

Bij het navigeren op een track is het gebruikelijk eerst naar de tracks toe te gaan.

Ergo: maak een waypoint waar je wilt starten en laat je daar eerste naar toe brengen.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor m.wilders » 4 apr 2005 13:37

Hans Vaessen schreef:Ergo: maak een waypoint waar je wilt starten en laat je daar eerst naar toe brengen.


Hans, je bedoelt dat ik met de GPS fysiek naar de locatie van dat waypoint moet?
m.wilders
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 10 feb 2005 13:17

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 apr 2005 15:17

Je wilt de track gaan volgen. Dat gaat het beste als je er eerst fysiek naar toe gaat. Om dat makkelijk te doen kun je van het beoogde startpunt een waypoint maken.... En daar moet je dan dus inderdaad fysiek naar toe; hoe wil je anders die track volgen?? ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor m.wilders » 4 apr 2005 16:13

Mijn gedachte was dat de Quest in simulatiemodus kon navigeren.
Dat kan dus blijkbaar niet als je niet fysiek op de startlocatie bent waar de navigatie moet beginnen.
De enige reden waarom ik dit probeerde was om te kijken of ik alles op de juiste manier voor elkaar had gekregen. Ik ga nu eerst maar eens een track maken in oziexplorer vanaf mijn huisadres en die dan volgens bovenstaand recept naar de Quest overbrengen. Als dat goed werkt zal het voor elke willekeurige locatie wel eender zijn.
m.wilders
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 10 feb 2005 13:17

Berichtdoor Rudi Quest » 4 apr 2005 17:46

gaat ook:
eerste in "gebruik binnenshuis"
dan naar menu instellingen
gps info openen en met menutoets nieuwe positie bepalen =begin track
dan route (track) simuleren
Rudi Quest
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 15 feb 2005 15:59
Woonplaats: Lint

Berichtdoor m.wilders » 4 apr 2005 19:56

Perfect.
Ik meende ook dat ik het ergens gelezen had, maar wist het niet meer terug te vinden. Bedankt voor de tip Rudi! Meteen geprobeerd en het werkt inderdaad.
m.wilders
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 10 feb 2005 13:17

Berichtdoor Floyd » 4 apr 2005 20:35

Rudi Quest schreef:gaat ook:
eerste in "gebruik binnenshuis"
dan naar menu instellingen
gps info openen en met menutoets nieuwe positie bepalen =begin track
dan route (track) simuleren


Kijk, daar zocht ik dus ook om. Top!
Groet,
Floyd.

Quest I / Map 60Cx / Navigon 4310max
Floyd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 416
Geregistreerd: 25 jun 2004 20:09
Woonplaats: Sneek

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten