Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor Erwin Ruitenberg » 24 jul 2013 07:04

Ik heb op mijn Quest met mapsource een aantal kaarten van OpenFietsMap geintalleerd.
Bij het uitrekenen van route (ook een korte) krijg ik de melding dat er te weinig geheugen is. De route is dan een rechte lijn van A naar B.
Weet iemand hier iets op?
Erwin
Erwin Ruitenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 7 maart 2008 20:00

Re: OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor ++ Lex ++ » 24 jul 2013 09:01

Je routes zullen te lang of te ingewikkeld zijn doordat er te veel vermijdingen aan staan.

Probeer het eerst eens met een route van enkele kilometers en geen vermijdingen aangevinkt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor Edward » 24 jul 2013 09:10

Routes op OpenStreetMaps zijn moeilijker te berekenen dan van City Navigator. Een korte OpenStreetMaps route (wat is kort) kan al snel ingewikkeld zijn, zeker voor een oudere GPS als de Quest.

De enige oplossing is meer viapunten te maken, dan hoeft de GPS alleen maar kortere stukjes te berekenen. Routeberekening gaat van viapunt naar viapunt.
Daarvoor heb ik in WinGDB3 op verzoek van openmtbmap.org een speciale functie gemaakt (optie 15), maar dan moet je wel eerst de route met MapSource maken. Optie 15 maakt automatisch viapunten aan.

Zie ook de website openmtbmap.org
Edward
Maker van WinGDB3 (download hier)
Mail: wingdb3@gmail.com
Avatar gebruiker
Edward
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1006
Geregistreerd: 21 sep 2004 19:22
Woonplaats: Geen vaste woon- of verblijfplaats

Re: OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor wpee » 24 jul 2013 12:15

1) je mag maar 1 kaart actief hebben
2) hoeveel MB kaarten heb je op de Quest, ga niet voor de volle 243mb maar stop bij 220mb.
Ik spreek uit ervaring, heb het ook gehad.
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 451
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Re: OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor Erwin Ruitenberg » 26 jul 2013 22:03

Lex, Edward, wpee,
dank voor de reacties.
Een heel korte route lukt inderdaad wel
Bij een langere route (25 km) lijkt het erop alsof ongevraagd via-punten worden gemaakt: de route maakt nogal een omweg.
De zelfde opdracht in Mapsource op de computer gaat goed. De fout zit dus niet in de kaart.
Ik heb ook nog even een paar City Navigator kaarten erop gezet: de route wordt vlot gemaakt.
Nu staat alleen Zuid Holland van OpenFietsMap erop : de berekening loopt nu vlot en correct.
Ik zal de tip van Edward (WinGDB3) uitproberen voor wanneer ik een langere route wil rijden.
De Quest hoef ik dankzij jullie tips niet weg te doen. Ik vind het nog steeds een leuk apparaat.
Erwin
Erwin Ruitenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 7 maart 2008 20:00

Re: OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor Edward » 26 jul 2013 23:28

Nog even een kleine aanvulling:
Hier zie je het verhaal over Openmtbmap en WinGDB(3): http://openmtbmap.org/about-2/plan-routes/
Hopelijk is Engels geen probleem.

Het is al wat ouder, maar dat is je GPS uiteindelijk ook :D
Ik gebruik zelf de Quest ook nog steeds op de fiets.
Edward
Maker van WinGDB3 (download hier)
Mail: wingdb3@gmail.com
Avatar gebruiker
Edward
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1006
Geregistreerd: 21 sep 2004 19:22
Woonplaats: Geen vaste woon- of verblijfplaats

Re: OpenFietsmap op Quest geheugenprobleem

Berichtdoor peewee32 » 27 jul 2013 07:42

Erwin Ruitenberg schreef:Bij een langere route (25 km) lijkt het erop alsof ongevraagd via-punten worden gemaakt: de route maakt nogal een omweg.
De zelfde opdracht in Mapsource op de computer gaat goed.
Kan het zijn dat op de GPS de optie "vermijd tolwegen" aan staat. In dat geval zal er geprobeerd worden via (knooppunt) routes te navigeren. Dat zijn uiteraard vaak omwegen.
Oregon 400t /600 (Openfietsmap), Acer Liquid E2 Duo (Osmand, OSM tracker) . Verbeter de wereld, word mapper voor Openstreetmap
Avatar gebruiker
peewee32
 
Berichten: 287
Geregistreerd: 10 jan 2010 10:25


Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron