Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Sena SC1 volume probleem

Intercom op de motor: de tweede specialisatie van Waypoint

Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor pvw » 21 okt 2017 12:04

Hoi allemaal, ik heb een Schuberth C4 met een Sena SC1 Advanced Communicatiesysteen, maar heb een klein probleem waar ik niet zo snel uit kom.

Het volgende. Ik heb mijn Garmin Ultra 30 Action cam via bluetooth aan de helm gekoppeld. Garmin geeft aan dat hij gekoppeld is met de helm en ook geeft de Sena het signaal dat de koppeling gelukt is. Maar .... wanneer ik een foto maak met afstandsbediening hoor ik op de camera een piep. Als je rijdt is dat niet meer te horen dus wil ik dat piepje in de helm horen. Ik heb het eenmaal voor elkaar gekregen om deze piep te horen, maar bij de volgende rit deed hij het niet meer.

Gezocht in de camera en daar lijkt alles goed te staan en er is ook niet zoveel keus wat dat betreft. De Sena is een ander verhaal. Ik denk namelijk dat het volume van de Sena en dan specifiek van die connectie uit staat. Ik weet alleen niet hoe ik dat in kan stellen. Het menu van de Sena is nou niet wat je zegt heel gebruiksvriendelijk.

Iemand enig idee waar deze (volume) instelling zich bevind in het menu v/d Sena? In de gebruiksaanwijzing kan ik hierover niks vinden.
pvw
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 12 maart 2017 16:58

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor pvw » 21 okt 2017 13:52

Al vele keren naar de oplossing gezocht en dus nooit gevonden, maar toevallig toch net de oplossing gevonden. Het zat niet in de Sena maar toch in de Garmin. Er zit in de Garmin een optie 'Voice Control'. Zet ik die aan dan krijg ik de melding dat deze functie niet wordt ondersteund door mijn headset, maar gek genoeg hoor ik dan wel de piep als ik een foto neem.

Vreemd want heeft volens mij weinig met elkaar te maken, maar ach het werkt en dat is het belangrijkste.

Als iemand me toch kan vertellen hoe ik het volume niveau kan instellen per bron dan hoor ik dat evengoed nog steeds graag. Altijd handig om te weten.
pvw
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 12 maart 2017 16:58

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor pvw » 21 okt 2017 20:14

Eh ... dus toch niet.

Ik kom er net achter dat het probleem toch niet is opgelost. Vanmiddag deed hij het prima, maar had ik geen navigatie aan. Net ook de navigatie aangezet en ik ben gelijk weer terug bij af.

Wat blijkt .. het is of de navigatie of de camera die contact mogen hebben met de helm. De een drukt de ander weg lijkt het. Verschillende kanalen op de Sena geprobeerd, maar zonder soelaas. Het lijkt wel of ze hetzelfde bluetooth kanaal gebruiken. Hoe dan ook lijkt het niks met de Sena te maken te hebben.

Ik kan de camera ook via ANT koppelen aan de navigatie en ook dat werkt prima. Je ziet dan op het display (als je in het menu zit) dat je een foto of video maakt, maar het piepje hoor je niet.

Ik zal nog verder gaan zoeken maar betwijfel of ik eruit ga komen. Ook hoeveel tijd ik in een piepje wil gaan steken. Heeft iemand nog een idee dan hoor ik het graag.
pvw
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 12 maart 2017 16:58

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor QuattroFrits » 22 okt 2017 09:21

pvw schreef:Hoi allemaal, ik heb een Schuberth C4 met een Sena SC1 Advanced Communicatiesysteen


Ik heb ook een C4 maar met een Schuberth SC1A, zit er verschil tussen de Sena SC1 en de Schuberth SC1 ?
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1675
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor pvw » 22 okt 2017 11:58

Nee geen verschil volgens mij.

Schuberth SC1A bestaat volgens mij ook niet. Het is de Sena SC1A. De Sena SC1 / SC1A zit in de Schuberth C4.

De A zal voor Advanced staan. Mijn headset heette eerst volgens mijn telefoon SC1 en na update opeens de SC1A. Ik heb ook de Advanced dus dat zou wel kunnen kloppen dan.
pvw
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 12 maart 2017 16:58

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor rick » 22 okt 2017 13:00

pvw schreef:Schuberth SC1A bestaat volgens mij ook niet. Het is de Sena SC1A.

Precies andersom :wink:
De SC1(A) wordt gemaakt door Sena, maar verkocht (en ondersteund) door Schuberth, dus ze krijgen de naam van Schuberth.

Bij de 10U (voor C3/C3 Pro)bestaat er wel zowel een Sena als een Schuberth variant, omdat deze ooit eerst door Sena zelf verkocht werd, maar dat is overgenomen door Schuberth.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor pvw » 22 okt 2017 13:38

Je hebt gelijk. De Sena SC1/SC1A staan niet op de Sena site :shock:
pvw
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 12 maart 2017 16:58

Re: Sena SC1 volume probleem

Berichtdoor QuattroFrits » 23 okt 2017 16:33

Maar wel op de Schuberth site.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1675
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg


Keer terug naar Intercom

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten