Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

SRCS Intercom en Smartphone navigatie

Intercom op de motor: de tweede specialisatie van Waypoint

SRCS Intercom en Smartphone navigatie

Berichtdoor Athome » 7 apr 2018 20:22

Op de smartphone draait TomTom GO voor de navigatie. De aanwijzingen gaan over het standaard mediakanaal (A2DP Protocol).
Daarnaast zijn er in huis ook Schuberth S2 helmen met de bijbehorende SRCS headset.

Probleem:
Wanneer ik alleen rijd, is er geen probleem. Ik krijg netjes de GPS aanwijzingen van de Smartphone in mijn helm te horen.
Wanneer beide helmen in gebruik, gepaired en actief zijn, er is dus communicatie op dat moment, krijg ik geen aanwijzingen meer te horen. Precies op het moment dat de TomTom Go een aanwijzing geeft, wordt het media koppeling (A2DP) in de bluetooth instellingen van de smartphone uitgeschakeld en blijft dan ook uitgeschakeld. Ook als de communicatie tussen helmen verbroken is (alleen feitelijke pairing actief)

Nu is het mogelijk om in de TomTom GO een ander te kiezen voor de aanwijzingen maar die lijkt niet te werken of dermate van geluidsniveau dat ik het niet hoor. Hoe dan ook daar lijk de oplossing niet te liggen.

Oplossing:
Wat is de oorzaak? Is de SRCS niet in staat om dit te doen of ligt het aan de telefoon (Galaxy S6). Ik kom er in ieder geval niet uit.

Na een aantal uren gesnuffeld en dingen gelezen te hebben, lijkt de Samsung hier voor een deel wat mee te maken hebben maar het kan tevens ook de leeftijd van de SRCS set zijn. Die problemen die ik met de Samsung lees zijn allemaal gerelateerd aan oudere Bluetooth apparaten en allemaal met het A2DP protocol.
Zumo 350 gemonteerd op een Aprilia Shiver GT.
Eigenaar van een TT Rider 400
Athome
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 460
Geregistreerd: 16 jul 2012 21:50

Keer terug naar Intercom

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast