Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hermandad weg kwijt

De GPS-Stamkroeg "in de ban van HET DING" is er speciaal voor minder- en totaal-niet-serieuze GPS-babbel.
Have fun!

Hermandad weg kwijt

Berichtdoor fransg » 1 jun 2017 07:36

http://nos.nl/artikel/2176049-grote-problemen-met-navigatie-apparatuur-politievoertuigen.html

De politie heeft in het hele land nog steeds grote problemen met de navigatie-apparatuur in politieauto's. De navigatie valt uit, contact met de meldkamer is niet mogelijk. Voertuigen kunnen de weg niet op, teams twisten om het gebruik van auto's en motoren die nog wel functioneren.

Dat schrijft de chef van de Amsterdamse eenheid Pieter-Jaap Aalbersberg in een brandbrief aan de landelijke politietop, waaruit het AD citeert. Ook de voorzitter van de OR van de Amsterdamse politie heeft de brief getekend, schrijft de krant.

Oorzaak van de problemen is het systeem dat is ingebouwd in alle politievoertuigen en waarmee navigatiegegevens worden doorgegeven en informatie wordt uitgewisseld. De meldkamer stuurt via dit plaatsbepalingssysteem (PBS) berichten naar politievoertuigen.

Eigen smartphone

"In toenemende mate wordt de uitvoering van de politietaak gehinderd door niet goed werkende PBS-systemen. Uit alle teams komen klachten over de werking. Er is sprake van verbindingsproblemen, verouderde kaarten, onnauwkeurige plaatsbepaling en instabiliteit", staat in de brief.

Het is niet duidelijk hoeveel politievoertuigen hierdoor onbruikbaar zijn. Agenten zouden hun eigen smartphone gebruiken om de weg te vinden of de meldkamer te bereiken.

Veiligheid

De centrale ondernemingsraad maakt zich zorgen over de veiligheid van agenten en burgers. "Als de politie hierdoor de aanrijtijden niet haalt, is dat zeer ernstig."

De problemen spelen al langer; vorig jaar zei de korpsleiding nog dat de problemen met het PBS begin dit jaar zouden zijn opgelost. Ook nu zegt de politietop de moeilijkheden zo snel mogelijk te willen oplossen.
GPSMAP66st, GPSMAP 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1096
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Hermandad weg kwijt

Berichtdoor Jacob_Bax » 5 jun 2017 05:05

Ja wat moet je hier nu op zeggen.
Dat de auto's de weg niet op kunnen is natuurlijk onzin, ik rij elke dag van Gorinchem naar Bergen op Zoom en terug zonder navigatie te gebruiken, en elke nacht slaap ik in mijn eigen bedje.
Via de blauwetand verbinding ben ik meestal bereikbaar.

Als je het wereldwijdeweb bekijkt is het blijkbaar een koud kunstje om je 23 jarige neefje, die in Cambodja per scooter het land door reist ,met een leuk Cambodjaans meisje achterop, in reallive te volgen (inclusief selfies van haar en hem), terwijl jij ergens in Giethoorn nog met een 14k4 modem zit.

Hoe zit dat toch met dit land, kopen we gewoon van de glijer met het leukste babbel of doen we ook nog wat onderzoek.

Blijkbaar niet.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6899
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem


Keer terug naar De GPS-Stamkroeg

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast