Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Heeft Garmin het verloren van TomTom?

De GPS-Stamkroeg "in de ban van HET DING" is er speciaal voor minder- en totaal-niet-serieuze GPS-babbel.
Have fun!

Re: Heeft Garmin het verloren van TomTom?

Berichtdoor RonalT » 25 feb 2018 17:49

Nee, je kunt kiezen voor een HERE kaart of een Tomtom kaart. En de HERE kaart zou, volgens wat ik gelezen heb, niet altijd gelijk zijn aan een Garmin kaart.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2848
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Heeft Garmin het verloren van TomTom?

Berichtdoor Mr. M » 25 feb 2018 17:56

Jij mag best Garmin tot in de eeuwigheid verdedigen hoor. Maar het gaat steeds moeilijker worden ... :)
Iedereen de weg kwijt? Ik heb het idee dat jij redelijk van het paadje af bent. ;)
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2617
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Heeft Garmin het verloren van TomTom?

Berichtdoor tonvanunen » 25 feb 2018 18:23

Zoals eerder gezegd: er is niet 1 merk dat/methode die alleen maar voordelen biedt. Voor mij zijn MRA en de Onroute Motorkaart waardevolle aanvullingen op de Garmin kaart en Basecamp als ik routes maak. Mijn volgorde is dan:

1) MRA om grofweg de routes te maken (route uitzetten is kinderspel. Zoekfunctie is top. Streetview ter controle of het een beetje mooi is)
2) Vanuit MRA exporteren en inlezen in Basecamp
3) in Basecamp de onroute motorkaart selecteren en de track natekenen in een route zodat de route overeenkomst met de track. (De track kan je ook automatisch omzetten naar een route maar dat duurt lang met soms foutmeldingen tot gevolg)
4) Daarna optisch 'controleren' of er qua leuke motorwegen nog wat te verbeteren valt. Desgewenst daar de route op aanpassen
5) omdat niet iedereen in de club onroute heeft, selecteer ik daarna de Garmin kaart, laat ik de route herberekenen en repareer ik de laatste foutjes waarna de route (en de nieuw aangemaakte track) geëxporteerd wordt

Het kost wat tijd maar het resultaat is er dan ook naar. Altijd tevreden medereizigers. En zelf ben ik er ook content mee.
tonvanunen
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 15 mei 2011 08:03

Re: Heeft Garmin het verloren van TomTom?

Berichtdoor Dingeman » 25 feb 2018 21:02

RonalT schreef:Nee, je kunt kiezen voor een HERE kaart of een Tomtom kaart. En de HERE kaart zou, volgens wat ik gelezen heb, niet altijd gelijk zijn aan een Garmin kaart.


Klopt.
Heb een ervaring dat een route gemaakt (danwel gedownload en bewerkt) in de MyRouteApp met de HERE-kaart (Garmin) niet altijd één op één gelijk is op de kaart in mijn Zumo 590, dit terwijl ik toch de meest actuele kaart op mijn Zumo 590 heb staan.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Heeft Garmin het verloren van TomTom?

Berichtdoor polmcfree » 26 feb 2018 02:10

tonvanunen schreef:Zoals eerder gezegd: er is niet 1 merk dat/methode die alleen maar voordelen biedt. Voor mij zijn MRA en de Onroute Motorkaart waardevolle aanvullingen op de Garmin kaart en Basecamp als ik routes maak. Mijn volgorde is dan:

1) MRA om grofweg de routes te maken (route uitzetten is kinderspel. Zoekfunctie is top. Streetview ter controle of het een beetje mooi is)

In basecamp routes uitzetten is ook kinderspel,je kan ook streetview gebruiken in basecamp ,(als je op beeld klikt en google earth gebruikt),de zoekfuntie werkt goed maar kan veel beter daar heb je gelijk in
tonvanunen schreef:2) Vanuit MRA exporteren en inlezen in Basecamp

Ok,(is hetzelfde als een gekregen of gedownloade route gaan bewerken/controleren)
tonvanunen schreef:3) in Basecamp de onroute motorkaart selecteren en de track natekenen in een route zodat de route overeenkomst met de track. (De track kan je ook automatisch omzetten naar een route maar dat duurt lang met soms foutmeldingen tot gevolg)

Als je die eerst in direct route maakt dan herberekend naar route heb je dat niet,en ik zou die al dadelijk met onroute maken,want nu ben je al met twee progamma's bezig,voor hetzelfde resultaat
tonvanunen schreef:4) Daarna optisch 'controleren' of er qua leuke motorwegen nog wat te verbeteren valt. Desgewenst daar de route op aanpassen
ok
tonvanunen schreef:5) omdat niet iedereen in de club onroute heeft, selecteer ik daarna de Garmin kaart, laat ik de route herberekenen en repareer ik de laatste foutjes waarna de route (en de nieuw aangemaakte track) geëxporteerd wordt
waarom doe je dat niet dadelijk in de Garmin kaart,want je hebt toch al de track,ik zie niet in waarom je hem eerst nog in onroute natekent en dan nog eens in de Garmin kaart,vind ik persoonlijk dat je het zelf zeer omslachtig maakt

tonvanunen schreef:Het kost wat tijd maar het resultaat is er dan ook naar. Altijd tevreden medereizigers. En zelf ben ik er ook content mee.
Ja ,en als jij daar mee tevreden bent en je medereizigers ook,dan zal dat voor jou de juiste methode zijn
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Heeft Garmin het verloren van TomTom?

Berichtdoor tonvanunen » 26 feb 2018 07:39

polmcfree schreef:waarom doe je dat niet dadelijk in de Garmin kaart,want je hebt toch al de track,ik zie niet in waarom je hem eerst nog in onroute natekent en dan nog eens in de Garmin kaart,vind ik persoonlijk dat je het zelf zeer omslachtig maakt


In onroute verzin ik er soms nog wat bij omdat dat leuker is dan wat MRA mij voorschotelt.
Verder heeft de ervaring me geleerd leert dat de routealgoritmes binnen de Onroutekaart toch nog anders reageren dan in de Garminkaart. Soms is dat een voordeel bijvoorbeeld omdat de onroutekaart, die wat ouder is, sommige wegen wel toegankelijk vindt terwijl in de Garminkaart daar geen sprake van is. Soms is dat een nadeel omdat de Garmin een leuk weggetje dan overslaat.
tonvanunen
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 15 mei 2011 08:03

Vorige

Keer terug naar De GPS-Stamkroeg

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron