Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

De helpdesk is bedoeld voor ondersteuning bij het gebruik van je toestel.
In 'Algemeen' alleen vragen die in de onderwerpen hieronder geen plek vinden!

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor tencats » 9 sep 2012 12:19

Maar dat heeft er niets mee te maken want die van mij staat sinds dag 1 al in Mass Storage (en nu nog steeds)
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor JaVaWa » 9 sep 2012 12:35

Het hangt af van de waarde van een bepaalde variabele in het img-bestand of BaseCamp de kaart laadt of niet. Echter, bij bepaalde kaarten laat BaseCamp ze zien ongeacht de waarde van de variabele. Blijkbaar heeft Garmin besloten dat in v 4.0.1 NTU-kaarten altijd zichtbaar moeten zijn...
Kan ik helaas niets aan doen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13890
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor tencats » 9 sep 2012 12:47

Ach, het is niet onoverkomelijk. Ik blijf het laden nu gewoon annuleren..
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor Scheurneus » 9 sep 2012 13:10

1x gewoon doorlaten lopen en dan gaat het de volgende keren sneller.

Als je de kaart ook op de computer hebt staan, de gmapprom.img verwijderen van de z350 (backup is best handig) en daarna met MapInstall opnieuw verzenden en bestand van gmapsupp.img naar gampprom.img hernoemen zou het ook moeten oplossen. MapInstall geladen kaarten zouden niet getoond mogen worden
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor JaVaWa » 9 sep 2012 13:24

Scheurneus schreef:MapInstall geladen kaarten zouden niet getoond mogen worden

Ja, maar dat komt nu juist door de waarde van die variabele...

Het kan ook zijn dat BaseCamp de kaart laadt als de waarde van de variabele juist is óf als het bestand gmapprom.img heet. In dat geval volstaat het hernoemen van gmapprom.img met JDM (en daarna controleren of het bestand nog in de juiste map staat; dit hangt samen met de naam van het bestand. JDM kan 'm voor je op de juiste plaats zetten).
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13890
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor keesm » 9 sep 2012 13:32

JaVaWa schreef:Blijkbaar heeft Garmin besloten dat in v 4.0.1 NTU-kaarten altijd zichtbaar moeten zijn...

Vreemd, ik heb even een kaartdeel van CN Eur NTU (laatste versie 2013.21) als gmapsupp.img op een usb gezet en met Basecamp (Windowsversie 4.0.1) bekeken. Met JDM zichtbaarheid aangezet: kaart is zichtbaar in Basecamp, met JDM zichtbaarheid uitgezet: kaart is niet zichtbaar in Basecamp. Dus JDM doet wat deze hoort te doen, ook met deze NTU-versie.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4595
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor Scheurneus » 9 sep 2012 13:39

keesm schreef:[ik heb even een kaartdeel van CN Eur NTU (laatste versie 2013.21) als gmapsupp.img op een usb gezet


Met MapInstall........


Koop een lifetime en zet die eens op een stick met Lifetime Update Programma .... ;)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor JaVaWa » 9 sep 2012 13:49

In dat geval zit het dus blijkbaar zo:
JaVaWa schreef:Het kan ook zijn dat BaseCamp de kaart laadt als de waarde van de variabele juist is óf als het bestand gmapprom.img heet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13890
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor keesm » 9 sep 2012 14:12

Geheel juist dat van die gmapprom.img :wink:
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4595
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor JaVaWa » 21 mei 2013 00:12

Omdat Garmin het ons zo moeilijk maakt om de kaarten ook op de computer te installeren waardoor het steeds vaker noodzakelijk wordt om de kaart vanaf het toestel te gebruiken, heeft JaVaWa Device Manager nu de mogelijkheid gekregen om een virtuele kopie van het toestel te maken. Voordelen:
- je hoeft je toestel niet steeds aan te sluiten;
- BaseCamp werkt een stuk soepeler omdat de trage USB-interface van het toestel geen bottleneck meer is.

Je kunt een virtuele kopie maken naar een USB-stick of SD-kaart (in een snelle kaartlezer). Dan valt het tweede voordeel enigszins weg, al werkt het vanaf een USB-stick of snelle kaartlezer meestal toch sneller dan vanf het toestel.
Je kunt ook een virtueel USB-medium op je harde schijf maken; dat werkt het snelst. Nu was het de bedoeling om het aanmaken van een virtueel USB-medium in JDM te integreren, maar dat was helaas niet bugvrij te krijgen. Toch is het niet zo heel moeilijk om het zelf aan te maken, en met de informatie hier en hier moet dat wel lukken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13890
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Herstellen? Hoe? Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor marmachine » 2 aug 2013 21:46

Deze week maakte ik een volledige backup voordat ik 2014.10 ging installeren op mijn Zumo 660
Je weet het immers nooit bij Garmin... maargoed, aanvankelijk is het gelukt!
Totdat ik opnieuw ging installeren om de kaart ook op mijn PC te krijgen... ergernis van het eerste uur sinds de komst van Garmin Express, maar enfin... tegelijkertijd klikte ik - wellicht iets te enthousiast - een windows update aan.
De hele boel zat even later compleet vast, vervolgens ook Garmin Express in de war... kan geen verbinding maken... wat kan mij gebeuren, ik heb een backup dacht ik nog.

Welnu, bij het herstellen krijg ik de melding dat er onvoldoende ruimte is (zoiets als 1,5 Gb beschikbaar waar 3,5 Gb benodigd). Nou heb ik ergens gelezen dat je ook nooit zomaar bestanden van je Garmin moet weggooien... dus, wat nu?

Kan nergens uitleg vinden over hoe en wat te doen bij herstellen...
Aprillia Tuono V4
Zumo 590 + Sena 20S + GoPro's
Avatar gebruiker
marmachine
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 2 maart 2011 15:03
Woonplaats: Harderwijk

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor JaVaWa » 2 aug 2013 22:29

Maak eens een online rapportage met JDM (menu Extra > Rapportage), en plaats de link hier. Ik heb wel een idee wat er aan de hand kan zijn, maar met de juiste informatie is het beter te beoordelen.

Maarre, heb je het al opnieuw geprobeerd met Express? Zowel de computer als de zumo opnieuw opstarten is wel aan te bevelen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13890
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor H. Passchier » 3 aug 2013 17:08

Ik zag het bericht van JaVaWa van 21 mei over het maken van een virtuele disk. Ik heb die gemaakt en alles van mijn toestel (Garmin Nüvi 2495) gekopieerd naar de virtuele schijf. Het werkt prima.
Ik heb een vraag: ik las ergens dat er in de balk van JaVaWa Device Manager een knop bij gekomen was: Virtualiseer". Die is er bij mij niet. Wat mis ik hiermee? Heb ik een oude versie? Ik heb versie 2.3.
Henk Passchier
H. Passchier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 2 feb 2009 13:20
Woonplaats: Scheveningen

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor pheufk » 3 aug 2013 17:29

Je heb inderdaad een oudere versie inmiddels is er de versie 3.1
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2019.20
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2019.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1973
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Beheer je toestel met JaVaWa Device Manager

Berichtdoor H. Passchier » 3 aug 2013 19:37

Bedankt Piet. Ik had het vinkje bij "controleren op nieuwe versie" aa staan en daarom niet op "controleren nu" gedrukt.
Maar nu heb ik hem binnen.
Henk
H. Passchier
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 2 feb 2009 13:20
Woonplaats: Scheveningen

VorigeVolgende

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast