Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

1gb kaartje in een 276c?

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor R.v.Tilbeurgh » 2 sep 2011 10:03

De 278 doet het er in ieder geval op en de 276 moet ik even testen bij een vriendje (benieuwd of hij dat 2 Gb kaartje dan weer terug geeft :D ). Als het spul niet meer werkt bij een update van de firmware, dan doe je simpelweg weer downgraden, geen probleem.
Ofschoon ik denk dat er geen nieuwe firmware meer komt voor deze toestellen; Garmin richt zijn aandacht vooral op het nieuwe spul.
R.v.Tilbeurgh
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 maart 2006 15:57

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Jantah » 2 sep 2011 10:38

HaWee schreef:niet te veel uit zijn verband rukken :wink:

Doe ik niet ;)

Je geeft aan dat er een firmware restrictie op het apparaat kan zitten. Ik vraag of iemand weet of die op een 276c ook zit. Volgens mij hebben hier alleen nog mensen met een 278 getest.

R.v.Tilbeurgh schreef:De 278 doet het er in ieder geval op en de 276 moet ik even testen bij een vriendje (benieuwd of hij dat 2 Gb kaartje dan weer terug geeft :D ). Als het spul niet meer werkt bij een update van de firmware, dan doe je simpelweg weer downgraden, geen probleem.
Ofschoon ik denk dat er geen nieuwe firmware meer komt voor deze toestellen; Garmin richt zijn aandacht vooral op het nieuwe spul.

Tnx, laat maar ff weten hoe het gegaan is :D
Avatar gebruiker
Jantah
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 23 jun 2004 20:11

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 sep 2011 08:28

Ben ook wel benieuwd. Voor de helderheid: het is niet zozeer dat Garmin bewust met een firmware-restrictie grote kaarten onbruikbaar maakt..

Het is veeleer de bestandgrootte op de kaart waarmee het toestel overweg moet kunnen. De 276 werkt met zowel OT als NT kaartenmateriaal. Ik vermoed (maar weet niet zeker) dat NT wèl en OT niet zal werken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor R.v.Tilbeurgh » 7 sep 2011 10:38

Dit weekend gaan we dat uitproberen op een 276c. Ben ook benieuwd.
R.v.Tilbeurgh
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 maart 2006 15:57

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Jantah » 12 sep 2011 21:05

Is het nog gelukt?
Avatar gebruiker
Jantah
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 23 jun 2004 20:11

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor lexmol » 13 sep 2011 08:24

Kijk ook eens op: viewtopic.php?f=30&t=35836&p=291557&hilit=278#p291557

Is voor de 278, bij hetzelfde als 276C.
lexmol
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 417
Geregistreerd: 18 sep 2008 21:09
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor R.v.Tilbeurgh » 13 sep 2011 10:57

Bij een 276c ging het effe fout, maar dat kwam volgens mij doordat er kaarten op stonden die ge-unlockt waren op MIJN gps en niet op die van hem.
Dus we gaan het nog een keer proberen, maar dan eerst dingetje helemaal leeg maken en dan via zijn mapsource en zijn zijn toestel vullen.

Laat het jullie nog weten.
R.v.Tilbeurgh
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 maart 2006 15:57

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Jantah » 13 sep 2011 11:40

Top, alvast bedankt. Anders kan ik ook een keertje langskomen met de mijne en een laptop met mijn eigen kaartmateriaal. Ik beloof dat je het kaartje na de test weer terugkrijgt :mrgreen:

@Hans: waarom denk je dat het geheugen met het ene kaartmateriaal niet werkt en de andere wel?
Avatar gebruiker
Jantah
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 23 jun 2004 20:11

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor JaVaWa » 13 sep 2011 13:42

Of een kaart wel of niet werkt heeft niet zozeer iets te maken met de grootte van het geheugen, maar met de grootte van het bestand waarin de kaarten zitten. Een groter geheugenkaartje maakt een grotere hoeveelheid kaartmateriaal mogelijk, en het kon wel eens zo zijn dat het toestel niet met die grotere hoeveelheid om kan gaan. Het is immers maar tot max. 512 MB getest.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Jantah » 14 sep 2011 12:27

JaVaWa schreef:Of een kaart wel of niet werkt heeft niet zozeer iets te maken met de grootte van het geheugen, maar met de grootte van het bestand waarin de kaarten zitten. Een groter geheugenkaartje maakt een grotere hoeveelheid kaartmateriaal mogelijk, en het kon wel eens zo zijn dat het toestel niet met die grotere hoeveelheid om kan gaan. Het is immers maar tot max. 512 MB getest.

Het zou me wel verbazen. Als je blijkbaar 2Gb kan adresseren, kan die het ook gewoon gebruiken lijkt me, ongeacht de inhoud van de bestanden. Kaarten (maps) van 512 Mb per stuk ken ik niet. Wat ik me wel kan voorstellen (maar wellicht bedoel je dat ook), dat het bestandssysteem maar een x-aantal bestanden aankan. Op 2 Gb kun je er uiteraard 4 keer zoveel van dezelfde grootte kwijt. Vermoedelijk zal de limiet dan bij 128, 256, 512 of 1024 bestanden liggen. Maar dat kan ik met een kleinere geheugenmodule ook testen, ga van de week wel even kijken of dat lukt.
Avatar gebruiker
Jantah
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 23 jun 2004 20:11

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor sigmund freud » 17 sep 2011 13:41

@Lexmol je hebt mail.
Groet Hans
sigmund freud
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 6 apr 2004 19:03
Woonplaats: Pijnacker

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor R.v.Tilbeurgh » 19 sep 2011 10:25

Jippie, van het weekend geprobeerd en de Russische 2Gb data card wordt ook geaccepteerd in een 276c.
R.v.Tilbeurgh
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 maart 2006 15:57

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Jantah » 19 sep 2011 16:51

R.v.Tilbeurgh schreef:Jippie, van het weekend geprobeerd en de Russische 2Gb data card wordt ook geaccepteerd in een 276c.

Bedankt voor de inspanning! :D

Ga binnenkort ook wat centjes overmaken 8)
Avatar gebruiker
Jantah
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 23 jun 2004 20:11

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor Noppie » 29 maart 2012 13:15

Is die groepsbestelling nog wat geworden ? Ik heb ook wel interesse in zo`n 2 gb kaartje, maar ben een beetje huiverig voor het bestellen in Rusland.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 261
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: 1gb kaartje in een 276c?

Berichtdoor R.v.Tilbeurgh » 29 maart 2012 15:38

Gewoon bestellen, Noppie. Tot nu toe geen enkel probleem. Ook op buitenlandse forums wordt er flink besteld bij de russen; no problemo.
Ergens op dit forum leg ik uit hoe je die bestelling moet doen.

Je kunt trouwens op google earth bij streetview de winkel bekijken van de ruski en het het ziet er inderdaad uit als een gewone gps-shop.
R.v.Tilbeurgh
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 maart 2006 15:57

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten