Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

lifetime update 2013 278c

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 24 mei 2014 18:11

Dank voor je antwoord, het is in ieder geval noodzakelijk dat de vorige eigenaar iets in zijn account wijzigt?
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor HaWee » 24 mei 2014 18:44

zoals gezegd, het moet niet.

je kunt de gps updaten via de LTU zonder jezelf aan te melden.

wil je de gps aan je naam hangen dan moet de vorige eigenaar hem loskoppelen van zijn account

LTU hoef je niets aan te doen, die zit hard vast aan de gps.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 24 mei 2014 20:29

Ok, ik heb de link doorgenomen en dat werkt zoals het daar beschreven wordt. Wat ik zou willen is de best mogelijke kaartset op het interne geheugen van mijn GPS zetten en geheel Europa op mijn computer, zodat ik aanvullend kaartmateriaal op de losse Garmin geheugenkaart (128 en 256 Mb) kan zetten, alleen is geheel Europa rood aangegeven en kan ik dat dus niet selecteren. Is dit wel mogelijk of zit ik in een verkeerde richting te denken?
Ik vind deze methode wel een stap terug ten opzichte van wat ik destijds met de SPIII gewend was. . . toen kon je tenminste nog zelf een vrije keuze maken welk kaartmateriaal er op moest komen.
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor HaWee » 24 mei 2014 20:45

je moet een passende set kunnen kiezen voor in de gps en als je kiest voor ook op pc komt daar heel europa
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 24 mei 2014 21:12

Ik ga morgen eens kijken wat de minst slechte optie is voor het kaartmateriaal. . . in ieder geval weer bedankt voor je verhelderende antwoord!
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 25 mei 2014 08:44

Hiep hiep hoera, het installeren van de kaarten op de GPS is gelukt. Tijd die benodigd was viel me mee; ongeveer 3 kwartier.
Volgende vraag: in Basecamp kan ik kiezen uit de twee versies van het kaartmateriaal, maar in Mapsource is alleen de oude zichtbaar, klopt dit of is dit te wijzigen?
Meteen nog maar een vraagje erbij: in mijn oude 278 had ik een bestandje op de geheugenkaart met TYP files en wijzigde de kaartweergave meteen als ik de stick er in deed. Bij de nieuwe ziet hij het bestand wel, maar gebeurt er verder niets. Firmware is wel iets nieuwer.
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor HaWee » 25 mei 2014 10:56

dan lijkt het erop dat je alleen op de gps hebt geupdate en niet naar de pc.

Mapsource ziet nl alleen de kaart die op de pc is geinstalleerd, basecamp ziet ook de kaart in de gps als de gps aan de pc hangt.

Dus even de gps loskoppelen en kijken of je dan nog 2 versies ziet, zo nee dan de update nogmaals doen en kiezen voor alleen op de pc.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 25 mei 2014 15:21

Met de GPS los gekoppeld heb ik in BC nog steeds de keuze uit twee kaartversies. Het blijkt geïnstalleerd in de (verborgen) map C\ProgramData\Garmin\Maps. Als ik de map met data (City Navigator Europe NT 2014.40.gmap) dupliceer naar de map Garmin op de C-schijf, waar ook de map "CNEURONT2008" staat, gebeurt er verder niets.

Nog een kleine aanvulling: ik werk met MapSource 6.13.4.0
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor GPS Expert » 25 mei 2014 15:50

eMVe schreef:Met de GPS los gekoppeld heb ik in BC nog steeds de keuze uit twee kaartversies. Het blijkt geïnstalleerd in de (verborgen) map C\ProgramData\Garmin\Maps. Als ik de map met data (City Navigator Europe NT 2014.40.gmap) dupliceer naar de map Garmin op de C-schijf, waar ook de map "CNEURONT2008" staat, gebeurt er verder niets.

Nog een kleine aanvulling: ik werk met MapSource 6.13.4


Dan dien je de kaart uit de Garmin folder te verwijderen en via het programma MapReverseConvertor de kaart naar het oude formaat om te zetten (registerkaarten heet dat). En kun je daarna de verborgen kaart verwijderen. Wel dien je de folder terug te zetten naar de originele lokatie voordat de MapReverseConvertor werkt.

Of MapSource versie 6.15.7 gaan gebruiken, wat die kan wel opgaan met het nieuwe kaartformaat. De verborgen locatie in C:\ProgramData\Garmin\Maps is dan de juiste locatie. Idem voor BaseCamp.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3142
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 25 mei 2014 16:42

Dank je, ik begon zelf ook zo'n vermoeden te krijgen dus had ik MapSource 6.16.3 erbij geïnstalleerd; toen kreeg ik er inderdaad een venstertje bij met de keuzemogelijkheid voor het kaartmateriaal: weer een stapje verder. . .
Bij mijn poging om het kaartmateriaal dat in de GPS staat te laten zien in MS (om zo precies te kunnen bepalen welke kaartdelen ik op mijn geheugenkaart moet zetten) kreeg ik de melding "Uw GPS beschikt niet over het vereiste geheugen om kaarten op te slaan". Weer een verkeerde gedachtegang van mij? Moet ik dat proberen te bepalen aan de hand van het minimale kaartje dat ik te zien krijg tijdens de keuzemogelijkheid van het te installeren kaartmateriaal?
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor HaWee » 25 mei 2014 17:05

je kunt de kaart in de gps niet laten zien in mapsource, wel in Basecamp.

wat wel kan is "versturen" van de gps naar Mapsource, dan wordt niet de kaart verstuurd maar alleen de lijst met kaartdelen en wordt deze rose op de kaart in Mapsource. Maar dit werkt ook alleen met een gmapsupp.img (extra kaart verstuurd naar de gps vanuit Mapsource of basecamp) niet met de gmapprom.img (voorgeinstalleerde cq geupdate kaart in de gps)
Het werkt wel weer als je de naam aanpast (en naderhand weet terug veranderd) Maar dit is allemaal niet simpel .

met JDM zal het helaas ook niet werken vrees ik dus gewoon maar met Basecamp kijken is het beste.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 25 mei 2014 17:51

Ik heb in de helpfunctie van Basecamp gezocht en daar staat "kaart selecteren en dubbelklikken op het toestel", maar de vervolglijst zie ik niet; ik zie alleen intern geheugen staan en daarin staan alleen de tracks. . . :cry:. . .
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor HaWee » 25 mei 2014 18:15

dan is de kaart niet zichtbaar in Basecamp en wordt het lastig aangezien de 278 waarschijnlijk niet werkt met JDM dus kun je hem ook niet zichtbaar maken.

je weet ongeveer welke landen er in zitten neem ik aan, als je op reis gaat zoek je in de gps van de benodigde landen de hoofdstad oid op en zoomt in, zie je details dan zit dat land erbij, zoniet dan er bij zetten op de memorycard
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor eMVe » 25 mei 2014 20:34

Ik heb Midden-Europa er op gezet, maar aangezien de grenzen van het kaartmateriaal niet overeen komen met wat ik op het installatiekaartje zie, wordt het dus inzoomen op de GPS en zo bepalen welk gedeelte er opstaat. . . ach we gaan vrijdag pas weg, dan maar geen poetsbeurt voor de motor. . .
Ik las ergens dat er geen kaartmateriaal van het intern geheugen mag overlappen met datgene op de losse geheugenkaart staat wegens kans op conflicten?
Nog iemand een idee om de TYP-files werkend te krijgen? (Zonder me een paar avonden te moeten verdiepen in nieuwe programma's en problemen. . .)

Edit: het bepalen van het aanvullende kaartmateriaal was eenvoudiger dan verwacht; met de cursor net binnen de grens van de geïnstalleerde kaarten was het daar buiten een geruit patroon, ook komen die grenzen overeen met hetgeen te zien is met MS 6.16.3. Nu nog op de geheugenkaart zien te krijgen, want dat geeft ook weer een foutmelding. . .
Hopelijk morgen nog een stapje in de goede richting, allen hartelijk dank voor de geboden hulp tot nu toe!
eMVe
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 17 mei 2014 19:31

Re: lifetime update 2013 278c

Berichtdoor GPS Expert » 26 mei 2014 06:38

Als je goed uitzoomt op de 278, dan zie je op een gegeven moment bruine vierkantjes die de geladen kaartgebieden aanduiden.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3142
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten