Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Data card 512mb gps 278

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 25 apr 2017 19:26

[quote="HaWee"]
je kunt inderdaad met Mapsource een kaart , bv osm http://garmin.openstreetmap.nl/ naar de datacard sturen en je gps zal alles wat op de datacard staat hetzelfde behandelen als wat intern staat. Maar er mogen geen zaken dubbel staan, dan gaat het fout.
[/quote]Allereerst bedankt voor je zeer snelle reactie. Zoals al gezegd, ben zo ongeveer digibeet en het is natuurlijk 2Gb:oops:

Maar wat bedoel je met 'Maar er mogen geen zaken dubbel staan'? Bijvoorbeeld dat er geen kaart van Nederland in het interne geheugen in City Navigator NT als ook een kaart in OSM van Nederland op de cardmodule ? Dus dan moet je eigenlijk kiezen of je City Navigator NT of OSM gebruikt?
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor HaWee » 25 apr 2017 19:48

nee, dezelfde delen van dezelfde kaart.
bijv Benelux osm op sd en NL osm intern, dan heb je NL dubbel.

NL van CN en NL van osm is geen probleem zolang je maar een van de twee kaarten aan zet
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19898
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 26 apr 2017 12:21

De USB card programmer heb ik geïnstalleerd, heb nu 'gStart ' op m'n pc staan en als ik dat open kan ik kiezen uit 'load Points of Interest' of 'install Maps'. Dus dat lijkt te functioneren.

Vervolgens naar http://garmin.openstreetmap.nl/ gegaan en dan begint het me als 'digibeet' te duizelen.... Als ik wil navigeren voor motorfietsgebruik en globaal een gebied ter beschikking wil hebben van de Benelux, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk hoe krijg ik dat op m'n pc?

Neem aan dat ik daarna vanuit MapSource een selectie kan maken welke kaarten ik exact over wil brengen naar mijn 278, net zoals dat bij een 276 werkt?

Gewoonlijk krijg ik dat soort zaken uiteindelijk wel in orde maar dan moet ik wel iemand hebben die mij zo ongeveer stap voor stap aan het handje neemt, sorry voor de overlast.
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor HaWee » 26 apr 2017 14:51

het is echt heel simpel :wink:

eerst kies je de soort kaart , generic routable is goed evt de new style maar ik weet niet wat het verschil is.
Daarna moet je de landen kiezen, een land is simpel, dan kun je de predefined gebruiken via de uitrolvensters van de verschillende werelddelen. (dat is een voorkeur omdat die keuzes al los klaar staan op de server, minder belasting)
Aangezien jij een combi van landen wilt hebben lukt dat niet.
Eerst ga je met je muis op de kaart wat slepen en zoomen zodat je het goede gebied ziet
Daarna zet je 2 regels boven de kaart een vinkje in enable manual tile selection
Nu met de muis klik en sleep om een gebied te selecteren, de lijst met landen / landsdelen komt links in de kolom te staan, landen die je niet nodig hebt verwijderen.
Als je selectie goed is dan vul je in het venster wat links boven de kaart is verschenen je email adres in en klikt op de knop Build my map
Na enige tijd (afhankelijk van de drukte etc uren tot dagen) krijg je een email met een download link.

Op de pagina staan links een aantal links zoals
Manual (uitvoerige handleiding)
FAQ (veel voorkomende vragen)
advies om beide te lezen, kan mooi terwijl je wacht op je downloadlink :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19898
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 26 apr 2017 17:27

Dank u, ga er morgen of zo eens mee aan de slag.......

Laat natuurlijk weten hoe het uiteindelijk verder verlopen is ;-)
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 2 jun 2017 21:01

Nadat vandaag de update naar NT 2018.1 op het interne geheugen van m'n 278 probleemloos is verlopen maar eens geprobeerd wat ik met de 2Gb datamodule kan. MapUpdater blijkt op basis van het gps-model tot de conclusie te komen dat er slechts een geheugencapaciteit is van 2Gb, hij 'ziet' dus niet de 2Gb op de datamodule. Daarom eerst met lifetime-updater Midden-Europa (Benelux, Duitsland, Tsjechië, Oosterrijk, Zwitserland en deels Frankrijk/Italië) op het interne geheugen gezet.

Toen maar eens proberen wat mogelijk is. Met de van internet gedownloade Garmin USB CardProgrammer blijk ik nu kaartmateriaal te kunnen overzetten vanuit MapSource/BC en dus eerst maar eens Engeland naar mijn GPS overgezet en geprobeerd wat er dan gebeurt.... Nou, dan kan ik een gemaakte Engelse route vervolgens gesimuleerd rijden in m'n gps. Maar waar is ie terecht gekomen, op het interne geheugen of op de datamodule?? (ik kan niet vanuit de computer in mijn gps kijken, da's niet echt handig dus van Garmin :wink: ) Vervolgens de datamodule eruit getrokken en ik blijk de eerder gemaakte Engelse route niet meer te kunnen rijden, dus Engeland staat op de datamodule. Vervolgens Ierland naar de (zoals ik inmiddels dus wist) datamodule in de gps overgestuurd, waarbij dan het eerder geïnstalleerde kaartmateriaal van Engeland gewist zou moeten worden.... En dat is ook gebeurd want ik kon de eerder gemaakte Engelse route niet meer gesimuleerd rijden omdat ie niet meer over het daarvoor benodigde kaartmateriaal beschikte.

Het was ff zoeken en proberen maar ik ben er dus uit. De geheugencapaciteit is verdubbeld en ik kan dat ook gebruiken door extra kaartmateriaal met die USB Cardprogrammer naar de 2Gb-datamodule in de 278 te sturen.

Al met al vandaag een goede dag dus :wink:
Kan kennelijk weer de Lifetime-updater gebruiken en kan meer kaartmateriaal kwijt op m'n bijna 10 jaar oude gps waar ik hopelijk nu nog een aantal jaren mee vooruit kan met het gebruikelijke kaartmateriaal.

Met dank voor de alhier verkregen info en hulp.
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor The Dawg » 2 jun 2017 21:15

Mapupdater ziet dus niet het interne geheugen, maar de datamodule. Je kan in Mapsource wel zien welke kaartonderdelen er op het interne geheugen staan, door de kaarten te importeren.
BMW R1200GSA 2016, GPSMap 278, Zumo 590
Avatar gebruiker
The Dawg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 2 sep 2007 10:32
Woonplaats: Hoorn e.o. (West-Friesland leidt tot te veel misverstanden)

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 3 jun 2017 08:18

[quote="The Dawg"]Mapupdater ziet dus niet het interne geheugen, maar de datamodule. [/quote]

Is dat zo? Mijn 'boerenverstand' zegt dat Mapupdater aan de hand van de gekoppelde gps bepaalt hoeveel geheugen er beschikbaar zou moeten zijn en hoeveel kaartmateriaal dus daarop zou moeten kunnen. Tenminste, zo zal MapUpdater het de laatste 9,5 jaar bij mijn 278 hebben gedaan want telkens werd er netjes vermeld welk toestel er was aangesloten en een DataModule zat daar tot gisteren dus nooit in, dus die heeft ie eerder ook nooit kunnen 'zien'. Bovendien heeft de MapUpdater gisteren ook via de Lifetime-update centraal-Europa in het interne geheugen geplaatst, niet op de toen al aangebrachte geheugenmodule.

Maar ik weet er weinig van en klopt mijn redenering helemaal niet, maar dat krijg ik dan wel uitgelegd :wink:
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 3 jun 2017 09:00

[quote="HaWee"]

je kunt inderdaad met Mapsource een kaart , bv osm http://garmin.openstreetmap.nl/ naar de datacard sturen en je gps zal alles wat op de datacard staat hetzelfde behandelen als wat intern staat. [b]Maar er mogen geen zaken dubbel staan, dan gaat het fout.[/b]
[/quote]

Gebleken is dat ik via de USB CardProgrammer geen kaartmateriaal op het interne geheugen kan plaatsen doch alleen op de de geheugenmodule, als ik met USB Cardprogrammer nieuw kaartmateriaal naar de 278 stuur wist hij ook alleen het bestaande kaartmateriaal op de geheugenmodule, het kaartmateriaal in het interne geheugen van de gps blijft gewoon staan.

Van het via MapUpdater geplaatste kaartmateriaal (op het interne geheugen dus) kan ik zo niet bepalen welke kaarten langs de 'randen' van het kaartgebied er nu wel of niet op staan. Dus als ik extra kaartmateriaal via de Cardprogrammer op de geheugenmodule zet loop ik het risico dat er kaarten zowel in het interne geheugen als op de geheugenmodule staan. Vandaar dat ik toch maar met een testroute heb geprobeerd wat er dan gebeurt, heb dus bewust één kaart op de geheugenmodule gezet die ook al in het interne geheugen staat. Vervolgens een in die dubbel geïnstalleerde kaart een in MapSource gemaakte route overgezet naar de gps en..... dat loopt gewoon prima in gesimuleerd rijden, geen enkel probleem. Nou wil ik daarmee natuurlijk niet wil zeggen dat het nooit storingen op zal leveren, want wie ben ik om het beter te weten dan een specialist, maar dat het meteen fout gaat is dus kennelijk niet zo.
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor The Dawg » 3 jun 2017 10:17

Excuus, ik bedoelde Mapinstall.

Eenvoudige manier om te bepalen welke kaarten er op het interne geheugen staan is om in Mapsource de kaarten te importeren.

Afbeelding

In Mapsource zie je dan de kaarten in het interne geheugen

Afbeelding

Maak het venster met de lijst met kaarten actief, door op de scroll balk te klikken, en selecteer alle kaarten met Ctrl A

Afbeelding

Selecteer dan de hele kaart met de kaartselectietool, de eerder geselecteerde kaarten blijven apart zichtbaar (grijs)

Afbeelding

Maak het venster met de lijst met kaarten opnieuw actief door in de scroll balk te klikken, de kaarten in het interne geheugen worden blauw

Afbeelding

Druk op Delete en je houdt alleen de kaarten over die niet op het interne geheugen staan. Die kun je vervolgens met Mapsource op de datamodule zetten.

Om onduidelijke reden gebruikt Mapupdater niet de hele 2Gb van het interne geheugen, maar ongeveer de helft. Als je het interne geheugen effectiever wilt vullen gebruik dan de methode van Scheurneus

http://forum.gps-expert.nl/viewtopic.ph ... 11153b7d24
BMW R1200GSA 2016, GPSMap 278, Zumo 590
Avatar gebruiker
The Dawg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 2 sep 2007 10:32
Woonplaats: Hoorn e.o. (West-Friesland leidt tot te veel misverstanden)

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor RonalT » 3 jun 2017 10:31

HaWee schreef:Maar er mogen geen zaken dubbel staan, dan gaat het fout.

harry.k schreef:Vervolgens een in die dubbel geïnstalleerde kaart een in MapSource gemaakte route overgezet naar de gps en..... dat loopt gewoon prima in gesimuleerd rijden, geen enkel probleem. Nou wil ik daarmee natuurlijk niet wil zeggen dat het nooit storingen op zal leveren, want wie ben ik om het beter te weten dan een specialist, maar dat het meteen fout gaat is dus kennelijk niet zo.


Het gaat misschien niet direct fout, maar het gaat fout op het moment dat je ergens in Moldavië aan het rijden bent, tijdens een verre vakantie. Neem maar aan dat het een keer fout gaat, dat is een ervaring uit het verleden. Tijdens de vakantie komen de gebruikers er niet achter wat het probleem is. Dan komen ze hier hun beklag doen over de slechte kaarten of toestellen en uiteindelijk blijkt dit soort zaken de schuld te hebben.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 4 jun 2017 11:27

[quote="The Dawg"]Excuus, ik bedoelde Mapinstall.

Eenvoudige manier om te bepalen welke kaarten er op het interne geheugen staan is om in Mapsource de kaarten te importeren.
[img]https://mregtui[/quote]Dank u voor de duidelijke uitleg, ga het bij gelegenheid proberen.
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 4 jun 2017 11:31

[quote="RonalT"]

Het gaat misschien niet direct fout, maar het gaat fout op het moment dat je ergens in Moldavië aan het rijden bent, tijdens een verre vakantie. Neem maar aan dat het een keer fout gaat, dat is een ervaring uit het verleden. Tijdens de vakantie komen de gebruikers er niet achter wat het probleem is. Dan komen ze hier hun beklag doen over de slechte kaarten of toestellen en uiteindelijk blijkt dit soort zaken de schuld te hebben.[/quote] Duidelijk, bedacht me zelf ook al dat ik mijn 'test' heb uitgevoerd met een route die binnen één kaart valt, als je een doorgaande route hebt over meerdere kaarten zou het wel eens anders uit kunnen pakken.

Maar heb inmiddels ook een handleiding hoe ik kan zien welk kaartmateriaal er exact in het interne geheugen staat, dus dubbele kaarten zouden daarmee in principe vermeden kunnen worden. Ook jij bedankt voor je reactie/advies.
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor harry.k » 4 jun 2017 11:32

[quote="harry.k"][quote="RonalT"]

Het gaat misschien niet direct fout, maar het gaat fout op het moment dat je ergens in Moldavië aan het rijden bent, tijdens een verre vakantie. Neem maar aan dat het een keer fout gaat, dat is een ervaring uit het verleden. Tijdens de vakantie komen de gebruikers er niet achter wat het probleem is. Dan komen ze hier hun beklag doen over de slechte kaarten of toestellen en uiteindelijk blijkt dit soort zaken de schuld te hebben.[/quote] Duidelijk, bedacht me zelf ook al dat ik mijn 'test' heb uitgevoerd met een route die binnen één kaart valt, als je een doorgaande route hebt over meerdere kaarten zou het wel eens anders uit kunnen pakken.

Maar heb inmiddels ook een handleiding hoe ik kan zien welk kaartmateriaal er exact in het interne geheugen staat, dus dubbele kaarten zouden daarmee in principe vermeden kunnen worden. Ook jij bedankt voor je reactie/advies.

[i]Oh ja, noch een algemene vraag..... Ik heb 'ruzie' met de quoteknop op deze site, dat ding werkt bij mij om de een of andere reden niet naar behoren. [/i] En die andere knoppen (zoals schuinschrift, etc.) dus kennelijk ook niet :roll:
harry.k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 7 apr 2007 20:29

Re: Data card 512mb gps 278

Berichtdoor RonalT » 4 jun 2017 15:00

harry.k schreef:.....
Oh ja, noch een algemene vraag..... Ik heb 'ruzie' met de quoteknop op deze site, dat ding werkt bij mij om de een of andere reden niet naar behoren. En die andere knoppen (zoals schuinschrift, etc.) dus kennelijk ook niet :roll:


Je heb geen ruzie met de quote knop, alleen wis je gedeelte van de tekst en dan wis je ook de un-quote. Die twee vierkante haken met slash-quote er tussen. Dus iets minder rigoureus wissen. Alle knoppen kennen een begin en einde

Code: Selecteer alles
[b][/b]
[i][/i]
[u][/u]
[quote][/quote]
[code][/code]
[list][/list]
[list=][/list]
[*]
[img][/img]
[url][/url]
[size=100][/size]
[color=#000000][/color]
[youtube=][/youtube]


De enige uitzondering is het sterretje, die heeft geen einde :mrgreen:
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Vorige

Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast