Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

een avondje cursus...

Een kijkje achter de schermen van WayPoint

een avondje cursus...

Berichtdoor Hans Vaessen » 22 sep 2005 23:29

Was een latertje vandaag. Maar wel een leuk latertje.

Net terug uit Notter, glas chardonnay ingeschonken, want nog veel te wakker om te gaan slapen.

Vanavond was de primeur van de Waypoint GPS-cursus Motor-Plus. Bedoeld voor de gebruikers die al enige ervaring hebben met het toestel maar nu toch echt een willen weten waarom Bep soms 'links' zegt als je toch echt rechtsaf moet.

Al een hoop voorpret gehad bij het ontwikkelen van de cursus. Hoofdbrekens ook: want hoe zorg je nou dat je die typische problemen 'onderweg' ook kunt reproduceren... Voorpret op het moment dat je de logica van Bep (die je, zoals bij elke vrouw gewoon moet proberen te begrijpen, dat maakt het leven een stuk makkelijker) daardoor nog helderder voor je ziet. En dingen die je wel zo'n beetje wist heel feitelijk kunt weergeven met voorbeelden. Want daar heb je wat aan, en daarvoor komen die jongens (weinig meisjes helaas) naar de cursus.

En dan kijken of het ook aanluit bij de verwachtingen: eerst een voorstelrondje met de uitnodiging welke vragen je graag beantwoord zou zijn, welke problemen je zoal tegenkomt.
Meteen een gezellige club met door ieder voor ieder herkenbaar vragen. En dan komt nummer 9 aan de beurt. Die uiterst prozaisch vertelt hoe hij Bep al dertienmaal met een grote boog heeft willen wegwerpen, hoe hij verguisd werd door z'n motorvrienden tot de hele meute wéér moest omkeren. Spreker was de 'ik ben een echte Alpha' vermaarde auto en motorsportjournalist in enigermate ruste www.berryzandscholten.nl .

Ofwel: hoe je met nuance, humor en vooral veel geduld de nukken van Bep tegemoet kunt treden en hoe zij dan toch, onverwacht, tot een onmisbare levensgezellin kan worden.
Toegegeven: Zover ging Berry net niet, maar hij hàd het kunnen zeggen. De stemming (die al uitstekend was) kwam in ieder geval meteen op een subliem niveau en bleef de hele avond zo.
Aanvankelijk leek het dat we daarbij vele uren zouden gaan uitlopen. Gelukkig voor degenen die nog anderhalf uur of meer door de mistvlagerige nacht terug moesten viel dat uiteindelijke reuze mee. Met net voor half elf de slagroom op de taart met een demo van Google Earth..

Tuurlijk is het werk, maar met zo'n sfeertje doe je het ook gewoon voor de lol. Wat mij betreft hadden we nog uren door kunnen gaan...

Inmiddels blijkt de belangstelling voor de trainingen zodanig groot dat we al regelmatig nee moesten verkopen. Reden om het aantal geplande cursussen aanmerkelijk op te voeren. Eén dezer dagen verschijnt de nieuwe cursusagenda op http://cursus.gps.nl .
Wat ons betreft: komt allen! ;) 't is niet alleen nuttig, maar nog erg gezellig ook!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Cursus voor de 2e maal

Berichtdoor BigTaz » 23 sep 2005 08:57

Poetischer dan Hans het heeft omschreven kan ik het niet maken.
Na de basiscursus, nu dan de avond voor "gevorderden", het was echt een avond van herkenbaarheid, echter alle vragen werden perfect gepareerd door Hans.
De algemene tendens was dan ook, is er geen derde avond aan te koppelen :?:
Als jullie volgende jaar weer een cursus organiseren, noem hem....gewoon gezellig bijpraten cursus.... dan wil ik mij nu alvast opgeven.
Jullie laten opnieuw zien waar WayPoint voor staat.....KLASSE :!:
Groeten vanuit Twente,
Frits.

Je moet Rijssen volgen, om in Notter te komen, met o.a. een ZUMO 550 en een HTC Desire HD en BT gekoppeld via de Sena SMH5 Solo
Avatar gebruiker
BigTaz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 17 sep 2004 13:36
Woonplaats: 700 m. Notter, 163 km. Vessem, 153 km. Moordrecht, 187 km. Heerhugowaard en 129 km. van Leek!

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 sep 2005 09:33

Was inderdaad leuk dat gisteren meteen de gedachte aan een 'Motor Plus Plus' opkwam. "Dan komen we weer met dezelfde groep!" werd er al geroepen..

Best kans dat we dat inderdaad gaan doen, maar mogelijk dat we zo'n 'masterclass' in een ander vat gieten: we zijn immers ook voornemens GPS-reizen te gaan organiseren. En dat laat zich weer prima combineren met 'learning by doing'. We denken erover!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Peter » 27 sep 2005 13:43

Het was inderdaad een gezellige en leerzame avond ondanks het feit dat ik in de minderheid was met mijn 276C, toch ondanks dat veel geleerd.

Voor de plus plus cursus of een gps reis hou ik mij aanbevolen.

Nogmaals Hans bedankt voor je prettige en geestige manier van uitleggen.

Peter Staal
Peter
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 10 maart 2004 08:51
Woonplaats: Hengelo(O)


Keer terug naar WayPoint Weblog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast