Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

meer geld uitgeven..

Een kijkje achter de schermen van WayPoint

meer geld uitgeven..

Berichtdoor Hans Vaessen » 16 dec 2005 18:27

Bezint eer ge begint: de kans is groot dat je, als je naar Notter (of straks Moordrecht) komt meer geld uitgeeft dan je van plan was.

Meest extreme dat ik ooit meemaakte is dat er een stel binnenkwam voor een dashboardsteun voor een geko en het pand verliet met een 2610.
Kijk, dàt zijn goede verkopers, daar in Notter...!! Wees gewaarschuwd!

Sterker: gewetenloze verkopers. Want bovendien volstrekt geen wroeging nadat een klant honderden euro's armer dan voorgenomen de winkel verliet!

Maar wie 'Notter' een beetje kent weet dat we zo niet denken. Tuurlijk: we zijn een winkel en commercieel gezien is het prima als een klant 1000 euro uitgeeft in plaats van 20.
Maar als we zo zouden denken en werken dan zou onze goede naam al snel in rook opgaan, en niemand meer de moeite nemen om het halve land te doorkruisen om uitgerekend in Notter een GPS-toestel te kopen.

Ter illustratie uit de praktijk van vandaag:
- een enthousiast stel dat kwam voor 'dat ding dat je om je pols kunt doen'
- een aardige politiemeneer die een tweede Streetpilot 320 op kwam halen.

Commercieel gezien had het in beide gevallen een kwestie kunnen zijn van 'doos uit het magazijn halen', afrekenen en met een 'prettig weekend!' afscheid nemen van een tevreden klant.

Maar nee... De foretrex lange tijd aangeprezen, de 'doos' lag al op tafel. Leek prima aan te sluiten bij de wensen, daarbij ook nog even laten zien dat je met de fore ook achteraf de track in google-earth kunt bekijken... Eigen routes maken? Ja, dat kan met eigen kaarten met Ozi. Moet je wel even onder de knie krijgen. Toch ook even de topo-kaarten in mapsource laten zien. Oh! die willen we straks ook... Maar tjsa; als je daar dan in investeert baal je achteraf alsnog als die dan niet in het toestel kunnen. En in zwartwit lijken tracks wel heel erg op hoogtelijnen..

Al met al: wat we dan vooral doen is proberen te voorkomen dat men na een half jaar zegt 'had me dat-en-dat maar verteld, dan had ik een andere keuze gemaakt'. Deze mensen zouden binnen een paar maanden tegen de beperkingen van de fore aan gaan lopen en tijfels hebben over de juistheid van de keuze. Het gaat ook om vooruitdenken, uitgaan van wat een klant nu nog helemaal niet kàn weten.

De dame en heer kozen uiteindelijk voor de 60C en gaven meer dan het dubbele uit dan waar ze voor binnen kwamen. Wroeging? Volstrekt niet. voor de volle 100% overtuigd dat dit voor hen de juiste keuze was en ze erg geen moment spijt van zullen hebben.

De politiemeneer kwam voor een streetpilot 320. Ze hadden er al één in gebruik en die beviel zo goed dat er nog een moest komen. Die andere was al een tijdje terug aangeschaft, maar toen was het nog 'heel europa of niets'. Vaak auto in-auto uit. Toestel meenemen. Veel bebouwde kom ('ja af en toe krijg ik wel klachten over ontvangst', maar da's ook het enige).
En dus?? Uiteraard de Nüvi300. Inmiddels een veel betere keuze. Vergelijkbaar qua gebruik, maar veel makkelijker mee te nemen (platter) en een sublieme ontvangst (sirf-III). In de pictureviewer misschien nog wat op te sporen verdachten, en dan ook nog voor honderd euro minder.
Ik bedoel: het vergde zeker een kwartier uitleg en demo om de keuze uit te laten komen op een 100 euro goedkoper toestel!

'Notter' is meer dan een winkel waar je dozen koopt. Soms ben je daardoor goedkoper uit, vaak juist niet. Maar het belangrijkst is dat je de juiste keuze maakt en dat die keuze ook achteraf elke euro waard blijkt.

Ik was helemaal niet van plan hier een 'log' over te schrijven (ofschoon het weer de hoogste tijd werd!), maar de aanleiding was een bericht van 'Hennie' van vanmiddag ( http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=6222 ):

HvE schreef:
Toen ik zes jaar terug (in Notter op de schapendijk) mijn eerste gps kocht (etrex vista) voor rond de 1200 gulden was dit een berg geld maar ik heb er toen en nu nog geen moment spijt van gehad.
Ik heb toen vaak in mijn omgeving gezegd, al zou hij het dubbele moeten kosten zou ik hem nog kopen!
Ik heb er tijdens mijn wandelingen (en fietsen) zoveel plezier van gehad dat hij zijn geld meer dan waard is.
Dus maak een goede keuze, ik weet zeker dat je er veel plezier aan gaat beleven.


Beter kan ik het niet verwoorden...

Maar zeg niet dat je niet gewaarschuwd was!! ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Keer terug naar WayPoint Weblog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast