Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

basecamp op windows 10

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 21 jan 2016 22:39

Windows 10 is op mijn PC gezet.
Hoe krijg ik nu de CN NAVIGATOR EUROPE NT in basecamp ?
Rechts klikken op mijn Nuvi 510 in basecamp; krijg ik alleen de mogelijkheid de kaartte installeren op de Nuvi...
Of gewoon de DVD laten draaien?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor HaWee » 21 jan 2016 22:46

als je de pc hebt geupdated naar w10 blijft bc en de kaart werken

als je een lifetime of onetime update van CN hebt kun je garmin express draaien en kiezen voor de pc kaart updaten

als je nog de kaart van de dvd hebt in je gps kun je de dvd installeren (zit er een kaart op dvd bij de Nuvi?)

je kunt ook de kaart van de gps gebruiken in BC of een virtuele kopie http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 22 jan 2016 09:46

Wat ik gedaan heb:
Windows 10 erop laten zetten
Basecamp opnieuw geïnstalleerd
Nuvi aan de pc gehangen , Garmin expres startte automatisch op met de vraag een update toedoen.
Ja, op gps en computer gekozen.( om en nabij 3 uurtjes werk)

Ik kon alleen een gedeelte van Europa kiezen; Benelux en wat stukjes D en Fr.

Dat is wat ik nu blauw omlijnd zie in Basecamp.

Nu?

Garmin herkent mijn DVD CN lifetime niet ( althans de code???!)
In Basecamp wil ik graag werken zonder alsmaar de gps te moeten gebruiken en daarnaast wil ik wat kaartdelen toevoegen.. ( maar dat is stap 2)
Met die virtuele copie is route's maken ook mogelijk?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor Erik » 22 jan 2016 10:53

nogmaals nüvi aan PC hangen
Garmin Express opstarten
City Navigator update opnieuw installeren
kiezen voor alleen op computer installeren
dan komt automatisch heel Europa op je PC

kijk voor problemen met BaseCamp in Windows in klik dit forumdeel
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2405
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor Hervelt » 22 jan 2016 21:53

pvdz schreef: In Basecamp wil ik graag werken zonder alsmaar de gps te moeten gebruiken en daarnaast wil ik wat kaartdelen toevoegen.. ( maar dat is stap 2)
Met die virtuele kopie is routes maken ook mogelijk ?

Jazeker kan je met de virtuele kopie ook routes maken maar je moet wel zorgen dat de kaart unlocked is.
Heb er zelf geen ervaring mee, dus hoop dat ik het goed opschrijf.

Het volgende is wel handig om te weten:
Nadat je met Garmin Express de hele CN Europa kaart op je computer geinstalleerd hebt ben je vrij om kaartdelen naar je Zumo/Nuvi te sturen.
(Ik ben zelf wat aan het spelen geweest voor wat mogelijk is. (vanwege enkele vragen en onduidelijkheden her en der op het forum)

Het beste en makkelijkste gaat het laden van kaartdelen naar de (zumo) Nuvi of SD-kaart met MapSource. Je kunt daar gemakkelijk kaartdelen of losse landen in selecteren en die naar je Zumo/Nuvi sturen nadat je evt een zelfgekozen benaming voor de kaartenset meegeeft aan het bestand. (Kan je alleen met MapSource, niet met BaseCamp.., die geeft zelf een rare benaming eraan). Zo kun je ze gemakkelijk terugvinden op de (Zumo) Nuvi en ook makkelijker de losse kaartdeel bestanden weer verwijderen en vervangen door een ander kaartdeel.
Je kunt meerdere kaartdelen (bestanden) naast elkaar op je Zumo/Nuvi zetten maar er zijn wel restricties aan de bestandsnaam.
Even de 3D, world map en timezone map buiten beschouwing gelaten gaat het volgende op:

Standaard kun je kaart bestanden op zowel het interne geheugen laden als op de SD kaart.
De bestanden in het interne (zumo) Nuvi geheugen kunnen de volgende benaming hebben:
GmapProm.img
GmapSupp.img

De bestanden op de SD kaart kunnen de volgende benaming hebben:
GmapSupp.img
GmapSup1.img

De voorgeinstalleerde CN kaart staat altijd in het GmapProm.img bestand op het toestel.
Ga je nu zelf kaartdelen erbij laden of zelfs CN volledig opnieuw laden dan krijgt deze de GmapSupp.img benaming.
Dit geldt zowel voor laden op het toestel als op de SD kaart.
Je kan/mag zelf die bestanden met de verkenner evt gewoon onbenoemen naar GmapProm.img (voor Zumo/Nuvi) of GmapSup1.img (voor SD). Daarna kan je alsnog meer kaartdelen laden naar de Zumo/Nuvi of SD kaart. Die krijgen dan alweer de GmapSupp.img benaming.

Zo heb ik geheel west Europa op de Zumo (660) staan met de bestandsnaam GmapProm.img.
De OnRoute Motorkaart op de SD kaart met de bestandsnaam GmapSupp.img.
Deze twee bestanden laat ik gewoon staan en vervang ik pas bij een (grote) update.

Voor de landen/kaartdelen waar ik regelmatig mee wil switchen heb ik additionele kaartdelen geladen op zowel mijn Zumo als de SD kaart, met de bestandsnamen GmapSupp (Zummo) en GmapSup1 (SD kaart).
Je kan/mag dus totaal vier bestanden met kaartdelen gebruiken.
Let erop dat alle gezamelijke kaartdelen van CN of van OMK aktief worden als je CN of OMK aanvinkt op je toestel.
Je moet er dus voor zorgen dat er geen overlappende kaartdelen zijn, dit is achteraf makkelijk te controleren met Javawa Device Manager. (Je kan daarmee achteraf ook de naam voor de kaartenset inzien en evt aanpassen zodat je ze gemakkelijk herkend)

Je kan ook gewoon met de verkenner kaartdeel bestanden verplaatsen van je Zumo/Nuvi en bewaren op je computer.
Deze zijn dan altijd snel even terug te plaatsen op je (zumo) Nuvi met de verkenner. Het enige waar je op moet letten zijn de bestandsgrootte zodat het in je toestel past. Op de SD kaart is ruimte geen probleem.
En zorg dat je kaart bestandsnamen voldoen aan de door mij genoemde bestands-naamgeving.

Zorg wel dat je bij de installatie van kaartdelen je kaarten geunlocked hebt.

Edit: weet niet hoe ik erbij kwam maar dacht dat je over een Zumo 550 sprak.
Heb het verhaal daarom aangepast voor je Nuvi.
Ik veronderstel dat je met de Nuvi dezelfde mogelijkheden en gedrag hebt als met de Zumo.
De Onroute Motorkaart is specifiek voor motorrijders, die zul jij dus niet hebben.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 23 jan 2016 19:00

Erik schreef:kiezen voor alleen op computer installeren
dan komt automatisch heel Europa op je PC

kijk voor problemen met BaseCamp in Windows in klik dit forumdeel

Het kijkt erop dat de boel is vastgelopen; om 16.00 vanmiddag gaf hij aan nog 6 minuten toegaan een uur geleden nog 2 minuten....
En inmiddels kan ik 'beneden ' gewoon op internet....maw geen actie wat betreft Garmin expres ?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor HaWee » 23 jan 2016 19:04

geduld :wink:
tijd is relatief en microsoft en garmin tijd samen zijn super relatief.
zolang er geen foutmelding staat laten staan en dan morgen nog een keer kijken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 24 jan 2016 08:25

Nog geen teken van leven in die pc-kast of 'visueel'... :cry:

Ik kan evt. voortaan wel de gps op de pc aansluiten en routes maken, maar dan heeft kaartdelen toevoegen een andere procedure waarschijnlijk?

Maar vanwege die update naar Windows 10 hoeven mijn bestanden cq routes die in Basecamp stonden toch niet verwijderd te zijn dacht ik en lees ik hier nu op het forum?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor HaWee » 24 jan 2016 13:03

je kunt bij de w10 update kiezen tussen :
1: apps en data behouden
2: data behouden
3: schone w10 installatie

apps zijn je zelf geïnstalleerde programma's en data zijn je gegevens :wink:

dus; welke update heb je gedaan ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 24 jan 2016 13:17

Het is voor mij gedaan in een PC-zaak, zonder overleg in welke vorm..
Ik nam automatisch aan dat alles 'meegaat'.
Echter ik ben wel meer kwijt, is het een en ander nog ergens te vinden misschien en hoe?
Of de kaart vanaf de dvd installeren, zoals ik eerder probeerde maarhoe kan het dat ik een foutmelding krijg bij de juiste code?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 25 jan 2016 10:03

Ik denk waarschijnlijk weer te moeilijk (ADD)
In de bijlage zit een screenshot van de inhoud op de Nuvi, dat wil ik in basecamp hebben en het lukt mij niet...
Hopenlijk ben ik zo duidelijker wat ik wil?
Bijlagen
Schermopname (3).jpg
Schermopname (3).jpg (523.46 KiB) 3913 keer bekeken
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2016 11:49

dit is de kaartdekking van gmapsupp dat is het kaartdeel wat je met basecamp/mapinstall (of Mapsource) naar de nuvi hebt gestuurd. je had/hebt dus de kaart op de pc.
Deze kaart kun je niet van de gps naar de pc overzetten, dat is eenrichtingverkeer :wink:

Gewoon nogmaals Express draaien en kiezen voor kaart alleen naar de computer, echt ... de aanhouder wint
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20763
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 25 jan 2016 12:09

Gisterennacht, vannacht geprobeerd.
Maar bij aanvang zegt Garmin expres nog 2 tot 4 minuten nodig te hebben en de blauwe balk blijft op ong. 2cm staan :(
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor pvdz » 27 jan 2016 14:29

gisteren maar een Garmin350LM gekocht
wil ik routes importeren vanuit GPStracks.nl, ondersteunt deze site Firefox niet meer.
Werkt wel via Internet explorer is de melding.
Is er een andere manier?
Motorroute net.nl werkt wel, alleen ik krijg de route's als tracks binnen, maar dat zal gebruikelijk zijn ?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: basecamp op windows 10

Berichtdoor jhaarsma » 27 jan 2016 16:11

Ik werk ook met Firefox (onder WIndows 10) en kan normaal bestanden van GPStracks.nl downloaden en opslaan op de eigen computer. Daarna kun je importeren binnen Basecamp of Mapsource.
Vervolgens (na herberekening) kun je de bestanden overzetten naar de 350 LM.
Bij mij geen enkel probleem.

Of bedoel je dit niet?

Groet, Jacco
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Volgende

Keer terug naar Garmin Nuvi-serie (en i- en C-serie)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast