Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Foutmelding in JDM

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Vindplaats » 11 feb 2016 13:38

JaVaWa, ik weet niet meer precies hoe ik dat verborgen bestand zichtbaar kreeg. Ik moet dat even uitzoeken en dan stuur ik het je. Ik heb nog niets verwijderd, wel een backup gemaakt.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Vindplaats » 11 feb 2016 14:30

JaVaWa, het heeft even geduurd, maar het bestand heb ik je gestuurd.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor JaVaWa » 11 feb 2016 14:33

Ik heb 'm, en zal eens kijken hoe ik JDM het beste kan aanpassen (het moet natuurlijk wel zo universeel mogelijk blijven)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor keesm » 11 feb 2016 18:26

Kun je in de mapsetname niet op "Foursquare" laten checken (en de map is transparant).
Code: Selecteer alles
01.12.2015 15:24:55, DSKIMG, XOR 00, V 20.16, Ms 0, D493507AG013
Mapset:      CN Europe NTU 2016.30 Foursquare
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4379
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Vindplaats » 11 feb 2016 18:42

De map heb ik via WeTransfer opgestuurd.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor JaVaWa » 11 feb 2016 18:47

Nou, het ligt niet zozeer aan het bestand,,,

Als ik dit bestand in de map .system zet (waar Express 'm ook in plaatst) geeft JDM de fout dat die in de verkeerde map staat. Die kennis haalt JDM uit het bestand garmindevice.xml, daar staat namelijk in waar img-bestanden horen te staan.
Bij moderne nüvi's is het meestal zo:
gmapbmap.img, gmaptz.img en gmapprom.img horen in .system
gmapsupp.img en elk ander genaamd img-bestand horen in Map

Nu komt het in de praktijk bij nüvi's niet zo nauw qua bestandslocatie, bij andere modellen varieert het (soms komt het heel nauw, andere keren weer niet; is geen pijl op te trekken)
Hoe ik dat moet ondervangen weet ik eigenlijk niet zo gauw.

In het onderhavige voorbeeld laat ik JDM het bestand verplaatsen naar de map "Map", en de foutmelding is weg. Wat ik niet begrijp dat bij Vindplaats het rode kruisje blijft staan...

@Vindplaats, kun je mij ook het bestand Garmin\Garmindevice.xml mailen? Mogelijk is daar de verklaring in te vinden...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Vindplaats » 11 feb 2016 19:32

In het onderhavige voorbeeld laat ik JDM het bestand verplaatsen naar de map "Map", en de foutmelding is weg. Wat ik niet begrijp dat bij Vindplaats het rode kruisje blijft staan...


In heb hetzelfde gedaan. Handmatig een map "Map" gemaakt en Jdm het bewuste bestand hiernaar laten verplaatsen. Nadat ik de Mac opnieuw opgestart heb en Jdm weer opgestart was er geen rood kruis meer. Wel stond er een blauwe M. Ik neem aan dit is het symbool dat het bestand geen systeembestand is maar in een map staat. Zou het nu opgelost zijn?
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor JaVaWa » 12 feb 2016 00:44

Het symbool geeft aan in welke map het staat: ".s" voor .system, "M" voor map en "G" voor Garmin. Het bestand is nooit een systeembestand geweest; de map heet gewoon zo.

Het is opgelost. Waarom JDM een rood kruis liet zien (maar zonder de bijbehorende waarschuwing) kan ik zo even niet verklaren, een kleine glitch waarschijnlijk. Ik kan het in ieder geval niet reproduceren.

Wel ga ik nog eens nadenken over hoe JDM met dit soort situaties moet omgaan. In feite is de foutmelding over de verkeerde map niet helemaal juist, het werkt immers gewoon. Ik kan JDM er flexibeler mee laten omgaan, maar aan de andere kant: van bijv. de zumo 220 weet ik dat die een kaart niet ziet als die in de map Garmin op het toestel staat (en niet de naam gmapsupp.img heeft). Lastig...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Scheurneus » 12 feb 2016 07:37

We hebben het wel eens over een configuratie "database" gehad, waarbij specifieke toestel info centraal wordt bijgehouden en door JDM als update kan worden gedownload. Dan zijn afwijkingen per toestel centraal bij te houden.

En als een toestel nog niet in de database zit, dan kan de gebruiker gevraagd worden of het is toegestaan die info gebruikt mag worden en een upload van een rapport en de garmindevice.xml.

En zo zou je ook iets voor kaarten kunnen doen, waarbij van kaarten je alleen stukjes info verzameld en doorgeeft.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Vindplaats » 12 feb 2016 08:44

Iedereen wil ik zeer bedanken voor het meedenken dat uiteindelijk tot de oplossing geleid heeft. Tevens wil ik een bijzonder compliment geven voor de JaVaWa Gps-tools, want zonder die programma's had ik nooit kunnen vaststellen dat er ergens iets verkeerd was. Of dat uiteindelijk geleid zou hebben tot grote problemen is natuurlijk de vraag, maar het bestand hoorde daar niet te staan.
Groet
Vindplaats
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor JaVaWa » 12 feb 2016 12:18

Scheurneus schreef:We hebben het wel eens over een configuratie "database" gehad, waarbij specifieke toestel info centraal wordt bijgehouden en door JDM als update kan worden gedownload. Dan zijn afwijkingen per toestel centraal bij te houden.

En als een toestel nog niet in de database zit, dan kan de gebruiker gevraagd worden of het is toegestaan die info gebruikt mag worden en een upload van een rapport en de garmindevice.xml.

En zo zou je ook iets voor kaarten kunnen doen, waarbij van kaarten je alleen stukjes info verzameld en doorgeeft.

Wie gaat die database dan bijhouden? Ik niet... Er gaat een hoop tijd in zitten als je het goed wilt doen, en als je die tijd er niet voor hebt kun je het beter achterwege laten.
Nu is JDM met slechts weinig toestelspecifieke code zo universeel mogelijk, en daardoor redelijk toekomstbestendig (al weten we natuurlijk nooit waar Garmin mee gaat komen)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor GPS Expert » 12 feb 2016 12:30

Zo automatische mogelijk.
De eerste keer is inderdaad een aardige klus, vooral heb goed ontwerpen en vullen. Daarna valt het mee.
En met een database kun je verder gaan doordat je naast generiek ook specifiek dingen kunt gaan ondersteunen.
Door een aanvullende vorm van licentiemodel toe te voegen is het werk niet meer geheel vrijwilligerswerk.

Goed over nadenken, en iets moois maken, is ons al eerder gelukt ;)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3147
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor HarrievanHaaren » 21 jun 2016 23:00

Ik krijg de foutmelding in JDM: "gmapsupp.img staat in verkeerde map".
Alles heb ik al geprobeerd om probleem op te lossen maar mijn Garmin Edge 800 kent de kaart niet die er wel degelijk op staat. Verschillende formatteerwijzen geprobeerd zowel op de imac als met Windows. Zelfs het speciaal voor apple ontworpen programma "sdFormatter".

Volgens een van de vele gebruiksaanwijzingen moet de Garmin Edge 800 automatisch een map "Garmin" aanmaken op de sd kaart als je hem er in stopt. Echter, bij mij doet hij dat niet. Als ik zelf een map aanmaak met die naam heb ik ook geen resultaat. Help!!!!!!!!!!!!!!
HarrievanHaaren
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 14 dec 2014 13:11

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor HaWee » 21 jun 2016 23:33

de enige goede manier om een sd kaart voor de gps te formatteren is met sdformatter maar het is zelden nodig en nu dus ook niet.

de Edge maakt geen map garmin aan, maar een programma als Basecamp/Mapinstaller wel en bij de meeste types gps is dit de juiste map om kaarten in te zetten, er zijn types gps die de kaarten in een andere map willen hebben.

JDM heeft bijna altijd gelijk, wat betreft de map voor de kaart is het mogelijk dat de melding fout is (maar ik weet niet of het bij de Edge800 zo is) .

Je hebt het over windows en over IMac , als je met Mac werkt moet je om problemen te voorkomen de gps en sd loskoppelen met cleaneject http://www.javawa.nl/cleaneject.html en met JDM de prullebak uitzetten.

welke kaart heb je op de sd gezet? hoe heb je de kaart op de sd gezet? kennelijk ziet JDM dat er een gmapsupp staat, welke info geeft JDM over deze kaart? Ziet je gps de kaart?


Maak eens een online rapport met JDM (Extra-Rapportage) en plak de link hier dan kunnen we meekijken.

bytheway: waarom stel je de vraag in dit draadje, dit gaat over Nuvi's en jij hebt een Edge (maar ga nu maar even door hier, antwoord mijn vragen en maak een rapport en plak de link hier)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Foutmelding in JDM

Berichtdoor Harrie van Haaren » 13 jul 2016 09:54

Dag Hawee,
Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie. Sorry dat ik zo laat reageer. Ik ben wel 6 weken bezig om kaarten op de SD te krijgen. Wanhopig wordt ik er van. Recent van vakantie terug. Spijtig dat ik mijn Garmin Edge alleen kon gebruiken als hartslagmeter en km teller.

Inmiddels heb ik Cleanjet gedownload. Werkt goed.
Ik heb al heel veel kaarten gedownload, afzonderlijke landen, delen van Europa etc. Maar nu alleen Nederland OFM lite. Dit omdat grotere kaarten veel tijd kosten om te installeren.
Op verschillende manieren kaart op Sd gezet, via kopiëren en slepen maar steeds zonder resultaat.
Op de GPS is de kaart niet zichtbaar (alleen de grove standaardkaart is zichtbaar en die staat op de Garmin zelf.)
Voorheen gebruikte ik een SD kaart van 8 GB. Werkte altijd goed. Heb hier zelf ook kaarten op gezet. Omdat het niet meer lukte heb ik een nieuwe SD gekocht van 16 GB maar hiermee lukt het ook niet.
Hieronder de links van JDM:
http://jdm.javawa.nl/Riao#device1
http://jdm.javawa.nl/Riao#main

Ik hoop dat je me met deze gegevens verder kunt helpen.

PS: ik ben een freak maar ook geen digibeet maar waarom moet het allemaal zo moeilijk zijn? Mijn vrouw heeft een ebike met ingebouwde navigatie van Bosch. Deze hoef je alleen maar op wifi aan te sluiten, kaart van een land of deel ervan te selecteren en klaar is Kees. Zo kan het dus ook!

Alvast hartelijk dank voor de moeite.
Harrie an Haaren
Harrie van Haaren
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 30 dec 2012 22:04

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Nuvi-serie (en i- en C-serie)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten