Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 6 okt 2016 13:00

hallo

Voor mij is het allemaal nog wat nieuw. Het lukt me inmiddels om eigen waypoints via de POI Loader in het apparaat te plaatsen. Als ik een route (met Basecamp gemaakt) vervolgens overzet staan wel de waypoints erin, maar ik kan geen route ontdekken.
Daarnaast: als ik een track heb omgezet naar een route met basecamp en deze probeer over te schrijven met poi loader krijg ik een foutmelding: "er zijn geen gegevens geschreven omdat er geen geldige gegevens zijn gevonden in de opgegeven map".
Het vreemde is als dat ik via Basecamp "in de gps" kijk er wel routes worden weergegeven op kaart, alsof ze er dus wel staan.

Hoe kan ik routes overzetten /gebruiken / zichtbaar maken?

alvast dank
Mark
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor Arjen. » 6 okt 2016 15:35

Routes vind je onder Apps of Toepassing (het ontschiet mij hoe het dit toestel het noemt) en Reisplanner.

Wat je nu precies met de POI loader probeert te doen is mij onduidelijk, en waarschijnlijk overbodig.
Ik verwacht dat je helemaal geen POI loader nodig hebt.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor JaVaWa » 6 okt 2016 16:04

Met POI Loader kun je geen routes overzetten, enkel waypoints. Daarnaast hebben waypoints overgezet met POI Loader diverse nadelen (beperkte zichtbaarheid op de kaart, geen mogelijkheid om individuele waypoints te bewerken of te verwijderen) Zolang de limiet van 1.000 gewone waypoints geen beperking is zou ik POI Loader helemaal niet gebruiken.
N.B. gebruik bij voorkeur geen waypoints om een route mee te maken, dat maakt het allemaal wat onoverzichtelijk. Gebruik de routetool van BaseCamp om je route te maken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 6 okt 2016 17:01

Ok dankjewel, met Basecamp lukt het wel.

Ander probleempje nu. Ik wil een eerder opgenomen track overzetten (als route). Vlgs Basecamp leek het te lukken (groene vinkje). Op Nuvi echter foutmelding dat het niet kon. Vervolgens route ingekort van 330 naar 10 punten en toen ging het wel.
Wat kan dit zijn?
Van geheugen is 150MB van de 6,87 GB nog over (waar is dat allemaal gebleven?); niet veel, maar zou genoeg moeten zijn (gpx bestand was 190Kb). Er is een memory card met zat ruimte, maar daar komt het niet terecht geloof ik?
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor HaWee » 6 okt 2016 17:19

meestal is het beter om de route opnieuw te maken in basecamp met als voorbeeld de track,
Begin met een beperkt aantal punten, begin en eind en een paar tussenpunten en laat de kaart en de routeringsinstellingen het werk doen. Dan een paar extra punten voor aanpassen en klaar. Die 330 punten zijn waarschijnlijk te veel, wat max is voor de Nuvi weet ik zo niet.

150MB is meer dan genoeg voor alle routes/tracks waypoints etc
de kaart van Europa is ruim 4GB , basiskaart, allerlei talen etc. stemmen dat neemt allemaal ruimte in.

nu is het echt meer dan genoeg, als die vrije ruimte onder een paar MB komt dan kun je met JDM een rapport maken en kunnen we je adviseren wat er probleemloos weg mag
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 6 okt 2016 20:05

dank Hawee
Toch is het wel spijtig als er weinig punten in een route kunnen. Het gaat namelijk om tracks door de woestijn in Marokko. De routering van de Nuvi kan daar niet zo veel mee.
Ik zou dus uit moeten zoeken hoeveel punten hij wel aankan en dan zo'n route in stukjes knippen? (of is ergens te achterhalen hoeveel waypoints er in een route kunnen?)
groet
Mark
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor keesm » 6 okt 2016 20:17

Volgens mij is een nuvi 2799 nou niet direct het meeste geschikte navigatie-apparaat om offroad in Marokko te gaan rijden.
Het lijkt me dat je in ieder geval een apparaat moet hebben wat directe routes aan kan (max. 250 punten) of liefst tracks. Voor beide lees ik niks bij de specificaties. Heb je wel een goede kaart (routeerbaar of topokaart) voor de nuvi?
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4379
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor Frank » 6 okt 2016 21:41

De Nüvi zal wel de City Navigator wegenkaart hebben. Maar inderdaad, met een automotive toestel (dat niet met tracks om kan gaan) off-road tracks willen gaan rijden is vragen om problemen.... De meeste automotive toestellen gaan routes die geladen zijn bij iedere afwijking compleet herberekenen, en dat is wat je nu net niet wil.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1775
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 7 okt 2016 09:54

Tja, dan heb ik vast niet het geschikte toestel. Voorlopig moet ik het ermee doen. Ik wil toch kijken wat er mee mogelijk is. Voor mij hoeven het geen routeerbare tracks te zijn. Als ik ze maar kan zien op scherm, dan volg ik het spoor zelf wel. Het zou mooi zijn als dat kon.
Je kunt toch de eigen track ook op de Nuvi zien? Dan moet op de een of andere manier een eigen track toch ook zichtbaar kunnen worden gemaakt?

Ik heb de kaart OSM Generic Routable voor Marokko. Dat werkt op de Nuvi.
Dan heb ik ook nog een veel betere kaart, niet-routeerbare kaart van Marokko (freeware van island-olaf.de). Die doet het prima op Basecamp, dat zet het ook over naar de Nuvi, maar dan zie ik hem vervolgens niet in mijn beschikbare kaarten. Enig idee wat hier aan de hand is?
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor JaVaWa » 7 okt 2016 10:04

mhoekstein schreef:Je kunt toch de eigen track ook op de Nuvi zien? Dan moet op de een of andere manier een eigen track toch ook zichtbaar kunnen worden gemaakt?

Nee, helaas. Op de GPSMAP 60 serie is er het truukje om de eigen track te hernoemen naar het standaard logbestand, maar dan moet de tracklogging wel uitgeschakeld worden (om te voorkomen dat het toestel het bestand weer overschrijft)
Dat uitschakelen kan niet bij de nüvi.

Wat wel kan is het converteren van je tracks naar een simpele kaart, welke je dan als overlay op de gewone kaart in je toestel kan laten tonen. Zie http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html

mhoekstein schreef:Enig idee wat hier aan de hand is?

Daar hebben we wat meer informatie voor nodig, in de vorm van een met JaVaWa Device Manager gemaakt rapport. Let op de toestelinstellingen: http://www.javawa.nl/mtp.html
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor jhaarsma » 7 okt 2016 10:06

Misschien off-road routes? Pagina 5 van de handleiding
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 335
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 7 okt 2016 20:15

Wat wel kan is het converteren van je tracks naar een simpele kaart, welke je dan als overlay op de gewone kaart in je toestel kan laten tonen. Zie http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html

Dat is wel interessant!

Ik ben het aan het uitproberen maar IMGfromGPX geeft een foutmelding zodra ik 'maak kaart' aanklik, namelijk FoutNilObjectExeption in module wProgress.GetMapName.

Overigens geeft IMGfromGPX vervolgens wel aan dat er een kaart gemaakt is.
Als ik daar iets mee probeer te doen met JavawaGMTK dan lijkt het te werken, maar er staat vervolgens niks in.
Mijn Java is 32-bits.
Enig idee?
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor JaVaWa » 7 okt 2016 21:14

Die foutmelding is op zich niet kritiek. Het programma controleert of er geen conflicten met bestaande kaarten zijn, maar de routine voor het ophalen van de gegevens van bestaande kaarten struikelt ergens over. GMTK geeft geen foutmeldingen over kaarten?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 9 okt 2016 16:57

GMTK geeft geen foutmeldingen.
GMTK maakt een mapje aan in de opgegeven map (test3.gmap) met daarin wat kleine bestandjes (1-12kb + 82kb .typ).
Ik heb het ook geprobeerd met ook een gmapsupp.img-bestand aan te laten maken. Er wordt dan wel meer geproduceerd, maar geen gpx. Is dat wat er uit zou moeten komen?
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Berichtdoor mhoekstein » 9 okt 2016 17:16

OK, ik kan natuurlijk de gmapsupp.img met de verkenner in de Nuvi zetten. Dat werkt!
Nou op deze manier kan ik in elk geval tracks zichtbaar maken op kaart.
mhoekstein
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 apr 2006 13:41


Keer terug naar Garmin Nuvi-serie (en i- en C-serie)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten