Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Nuvicam en basecamp

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Nuvicam en basecamp

Berichtdoor hdrider » 1 mei 2017 11:50

Mijn nuvicam werkt normaal voor routeren. Als ik hem aan Imac koppel of Windows pc koppel staat er alleen in basecamp Garmin. Collega heeft ook een Nuvicam alle bestanden, update en toestelsoftware zijn hezelfde. Als ik op Garmin klik geeft hij de interne schijf weer als verwisselbate usb. Hij geeft ook de kaarten op de nuvicam niet weer in Basecamp. Aangesloten op javawa geeft dit de volgende foutmelding OutOfboundsException in module wimgfiles.selchange. Iemand een oplossing. Vorige week een mail naar Garmin wacht nog steeds op antwoord.
Zumo 350, Nuvicam, edge
hdrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 9 maart 2008 12:11
Woonplaats: Zele/Oost-Vlaanderen/België

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor Frank » 1 mei 2017 12:25

De vraag is natuurlijk of de combinatie Nüvicam - Basecamp überhaupt wel zin heeft. Niet alle autonavigatie toestellen accepteren routes vanuit Bsecamp (of Mapsource). Het lijkt erop dat de Nüvicam dit niet ondersteunt.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1771
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor hdrider » 1 mei 2017 20:35

De nuvicam werkt wel degelijk met basecamp. De nuvicam van mijn collega heeft geen probleem met basecamp op iMac met OS Sierra, op windows XP, windows 10 en Windows 10 creators. Het probleem zit in de Nuvicam.
Zumo 350, Nuvicam, edge
hdrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 9 maart 2008 12:11
Woonplaats: Zele/Oost-Vlaanderen/België

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor RonalT » 1 mei 2017 20:58

hdrider schreef:....Aangesloten op javawa geeft dit de volgende foutmelding....


Logisch dat je een foutmelding krijg, JaVaWa is een persoon die hulpprogramma's maakt. Daar sluit je geen toestel op aan. :?
Je hebt het toestel aangesloten op een computer waarop JaVaWa Device Manager draait of JaVaWa GMTK of RTWtool.

Het is allemaal wat gemakkelijker als je goed aangeeft welk stuk software gebruikt is.


hdrider schreef:Het probleem zit in de Nuvicam.


Je kan het veronderstellen, maar mi is de conclusie erg kort door de bocht. Ik mis onderbouwing van deze stelling.

Ik zal gekeken maar vind niets over basecamp, routes of tracks. Het enige wat te vinden is is dit:

Garmin® schreef:Waypoints/favorieten/locaties: 1000


Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat je samen met de Nuvicam gebruik gaat maken van Basecamp.
Want wat wil je er mee?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2726
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor HaWee » 1 mei 2017 21:13

je verteld wel dat de Nuvi van je vriend werkt met allerlei computers en die van jou niet met een computer maar heb je beide Nuvi's beurtelings op dezelfde computer aangesloten en zie je dan verschil dat de ene wel en de andere niet goed werkt?

En als je hem aan de Mac koppelt gebruik je dan cleaneject (ook van JaVaWa) om het ding veilig los te koppelen?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor HaWee » 1 mei 2017 21:17

en zoals RonalT al aangeeft, meer details , wat wil je , wat doe je , wat gaat er fout?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor hdrider » 2 mei 2017 20:33

In bijlage wat normaal en niet normaal is. De foutmelding komt in javawa device manager. Ontkoppel steeds de Nuvicam in Basecamp of via verkenner in Win of finder in Mac.
Bijlagen
Nuvicam fout.pdf
(844 KiB) 11 keer gedownload
Zumo 350, Nuvicam, edge
hdrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 9 maart 2008 12:11
Woonplaats: Zele/Oost-Vlaanderen/België

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor HaWee » 2 mei 2017 20:48

lees het verhaal eens op de site van cleaneject
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor RonalT » 2 mei 2017 20:53

Wat ik in de plaatjes zie, de linkse is de Nuvicam en de rechtse is een SD-card die in een toestel zit.

Met JaVaWa Device Manager kan je een rapportage maken van het toestel en een link kan je hier op het forum plaatsen. Misschien dat we daar wat uit kunnen halen. JaVaWa Device Manager downloaden?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2726
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor Hervelt » 2 mei 2017 21:19

Je hebt dus een ander type Nuvicam dan je collega ?
Lijkt er inderdaad op dat je nav niet ondersteund wordt in BaseCamp.

Een JDM rapportage zal wel meer duidelijkheid geven omdat deze een uitgebreide rapportage maakt.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor hdrider » 2 mei 2017 22:21

Ik heb hetzelfde model van Nuvicam als mijn collega en tot 4 weken geleden deed mijn nuvicam het wel in Basecamp en gaf hij het linker plaatje weer. Het rechtse plaatje word aangegeven als een sd kaart maar het is de ingebouwde schijf van de nuvicam er is geen sd kaart in het toestel. Garmin België zou mijn imac overnemen en met het aangesloten toestel kijken wat er mis was maar na telefonisch contact moet ik maar wachten want ze hebben het te druk, dit is nu al 3weken dat ik wacht. Cleaneject had ik al gelezen en ken ik. Ik ben niet echt een leek op het gebied van pc en gps maar dit probleem ben ik nog nooit tegen gekomen, constand aan het zoeken op alle forums maar niets gevonden. Ik zal de raad van RonaldT opvolgen en dan zien we verder. Toch wel een dank u voor de hulp tot nu toe.
Zumo 350, Nuvicam, edge
hdrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 9 maart 2008 12:11
Woonplaats: Zele/Oost-Vlaanderen/België

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor Hervelt » 3 mei 2017 00:35

Heb je geen eerder gemaakte backup die je kunt vergelijken met je toestel ?
Misschien dat er wat bestanden missen (device.xml ?) , en die zou je dan zo wel terug kunnen copieren.
Daarom graag een JDM rapport.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor Frank » 3 mei 2017 06:39

De Nüvicam wordt dus niet herkend als een GPS maar als schijfopslag/SD-kaart. Lijkt erop dat er wat essentiële bestanden van de Nüvicam zijn verdwenen. Heb je zelf iets gedaan, b.v. in jouw ogen overbodige bestanden verwijderd?
Het gekke is dan wel dat Garmin Express blijkbaar de Nüvicam zelf wel herkent...

Ik vrees toch dat je hulp van Garmin hierbij nodig hebt.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1771
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor hdrider » 3 mei 2017 12:01

Deze morgen mail van Garmin ontvangen, morgen nemen ze de mac over en gaan kijken wat het probleem is. Ik heb de Nuvicam nu één jaar en heb zelf nog nooit wat veranderd. Ik zal dan melden wat Garmin gevonden of niet gevonden heeft.
Zumo 350, Nuvicam, edge
hdrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 9 maart 2008 12:11
Woonplaats: Zele/Oost-Vlaanderen/België

Re: Nuvicam en basecamp

Berichtdoor hdrider » 4 mei 2017 15:23

Deze namiddag Imac overgenomen door technische dienst Garmin, van 13:30 uur tot 16:45 uur kon probleem niet oplossen en moet NUVICAM opsturen naar Garmin. Voorlopig einde verhaal met dank voor de reacties.
Zumo 350, Nuvicam, edge
hdrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 9 maart 2008 12:11
Woonplaats: Zele/Oost-Vlaanderen/België

Volgende

Keer terug naar Garmin Nuvi-serie (en i- en C-serie)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast