Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaartsegmenten

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 8 nov 2017 21:20

klopt nog niet m.i. maar hoe te veranderen? http://jdm.javawa.nl/woaV
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor HaWee » 8 nov 2017 22:11

er zijn een aantal verschillende fouten.

je hebt de bestanden geplaatst/hernoemt met verkenner ipv met JDM. JDM is intelligent en zorgt er zelf voor dat namen en lokaties goed zijn (cq JaVaWa is intelligent en heeft zijn programma goed gemaakt :wink: ) verkenner weet niks van de regels van Garmin .

In verkenner heb je onder Beeld - Weergeven verbergen geen vinkje staan in "bestandsnaamextensies" hierdoor laat je gps niet zien dat het bestand gmapsupp.img heet maar alleen gmapsupp en zet jij er .img achter dus totaal is het dan gmapsupp.img.img en bij het bestand dat je wilt uitschakelen door er .org achter te zetten staat .org in het midden dus de naam is nu gmapprom.org.img dus is hij niet uitgeschakelt.

Je hebt nog steeds veel dubbele kaartdelen en nog steeds kaartdelen die niet unlocked zijn voor deze gps.

Verder staan een bestand in de verkeerde map , gmapprom heeft ook de melsing verkeerde map maar dat is waarschijnlijk omdat je er .org tussen hebt gezet in de naam, JDM denkt dan dat het een extra kaart is en die moet in een andere map staan.

Op de sd kaart:
Er staat de hele kaart van Europa maar die is er gekomen door de sd zogenaamd de gps te laten zijn, daardoor wordt het gmapprom.img in de map \system
Je hebt hem gerenamed naar gmapsupp maar er foutief een extra .img achter gezet . Je zag alleen gmapprom dan moet je dat wijzigen in gmapsupp verder niks. (door die instelling van verkenner zie je die .img die er achter staat niet maar die is er wel)
Verder moet een gmapsupp in de map \map staan en niet in system.

Verder moeten de unlock en gma bestanden ook in die map \map staan EN moeten ze dezelfde naam hebben als de kaart dus gmapsupp.unl en gmapsupp.gma

dus
sd.JPG
sd.JPG (28.21 KiB) 1416 keer bekeken
de namen gmapprom veranderen in gmapsupp , die ene .img achter de naam weghalen
alle 3 de bestanden verplaatsen naar de map \map (aanmaken op de sd)

in de gps
zumo220.JPG
zumo220.JPG (30.33 KiB) 1416 keer bekeken

hier moet je de .img achteraan gmapprom.org.img wissen zodat er alleen gmapprom.org overblijft (bekeken met JDM) en de oude gmapsupp.img van 2017 verwijderen want die werkt toch niet in deze gps.

als je dat hebt gedaan ben je van alle foutmeldingen af
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 8 nov 2017 22:15

Oke, dank je wel . Wordt vervolgd
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 12 nov 2017 14:36

wel het wordt er niet beter op:
IMG achter org in de gps laat zich niet verwijderen...?

Kijk ik naar de F, zie tot mijn schrik nog maar 1 bestand staan ipv 5 bestanden.....

http://jdm.javawa.nl/k0eE
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor HaWee » 12 nov 2017 15:34

als je met verkenner
eerst instellen dat je de extensie ziet
in verkenner, klik bovenin de balk op Beeld en zet dan een vinkje in het vakje voor Bestandsnaamextensies
ext.JPG
ext.JPG (21.63 KiB) 1346 keer bekeken

als je nu naar de gps kijkt met verkenner zie je het bestand gmapprom.org.img
rechtsklik hierop en kies naam wijzigen
nu is gmapprom.org blauw en .img niet
klik achter org zodat gmapprom.org niet meer blauw is maar je cursor nog wel vóór .img staat
nu 4 keer backspace zodat .org weg is
nu klik je achter .img en geeft 3 keer backspace (om img te wissen maar de punt blijft staan) , dan type je in org
nu klik je ergens buiten de bestanden, windows komt nu met de waarschuwing "als je extensie veranderd werkt het misschien niet meer, toch doen? " geef Ja en nu is de extensie gewijzigd en ziet de gps hem niet meer als een kaart en heb je niet meer de foutmelding van dubbele kaartdelen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 12 nov 2017 16:21

Onvindbaar.....gmapprom.org.img in de verkenner ( om moedeloos van te worden)
Bijlagen
img 2.GIF
img 2.GIF (10.06 KiB) 1339 keer bekeken
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 12 nov 2017 16:25

ook hier niet
Bijlagen
img.PNG
img.PNG (25.73 KiB) 1339 keer bekeken
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor RonalT » 12 nov 2017 16:53

pvdz schreef:Onvindbaar.....gmapprom.org.img in de verkenner ( om moedeloos van te worden)


Gewoon een beetje logisch te werk gaan. Je postte een paar berichten terug de link waarin je kan zien wat waar staat. Als je dan op zoek gaat naar gmapprom.org.img zie je deze onder E:\System vermeld staan.

Dus logisch dat je hem niet op D: of F: vind
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2960
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor RonalT » 12 nov 2017 16:55

RonalT schreef:
pvdz schreef:Onvindbaar.....gmapprom.org.img in de verkenner ( om moedeloos van te worden)


Gewoon een beetje logisch te werk gaan. Je postte een paar berichten terug de link van de rapportage waarin je kan zien wat waar staat. Als je dan op zoek gaat naar gmapprom.org.img zie je deze onder E:\System vermeld staan.

Dus logisch dat je hem niet op D: of F: vind
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2960
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 12 nov 2017 22:13

dank je...
Logisch nadenken is nou juist mijn "probleem''.... :roll:

Moet ik het sd -kaartje waarschijnlijk rechtstreeks in de PC stoppen ?

Als ik JDM de boel laat lezen probeert hij nog steeds gmapsupp.img.img te vinden,lijkt wel..
Bijlagen
E.PNG
E.PNG (29.51 KiB) 1311 keer bekeken
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor HaWee » 12 nov 2017 22:30

Nee,
De gmapprom.old.img staat INTERN in de gps, niet op de sd kaart

Dus de gps zonder sd aan de pc en dan kijken.
Maar omdat gmapprom in de map .system staat moet je in verkenner ook nog een vinkje zetten voor verborgen items onder het vinkje voor bestandsnaam extensie dan zie je de map .system
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 15 nov 2017 21:16

Dit is, lijkt mij het enige essentiële wat ik in de GPS tegenkom.... waar ik niks mee kan (moet) ?
Bijlagen
15-11.PNG
15-11.PNG (30.13 KiB) 1254 keer bekeken
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor HaWee » 15 nov 2017 21:28

HaWee schreef:Op de sd kaart:
Er staat de hele kaart van Europa maar die is er gekomen door de sd zogenaamd de gps te laten zijn, daardoor wordt het gmapprom.img in de map \system
Je hebt hem gerenamed naar gmapsupp maar er foutief een extra .img achter gezet . Je zag alleen gmapprom dan moet je dat wijzigen in gmapsupp verder niks. (door die instelling van verkenner zie je die .img die er achter staat niet maar die is er wel)
Verder moet een gmapsupp in de map \map staan en niet in system.

dus
sd.JPG
de namen gmapprom veranderen in gmapsupp , die ene .img achter de naam weghalen
alle 3 de bestanden verplaatsen naar de map \map (aanmaken op de sd)
Verder moeten de unlock en gma bestanden ook in die map \map staan EN moeten ze dezelfde naam hebben als de kaart dus gmapsupp.unl en gmapsupp.gma


"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor pvdz » 15 nov 2017 21:42

Wat bedoel je met 'sd JPG' ?
in de GPS hoef ik niets te doen?
pvdz
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 4 jun 2010 16:38

Re: kaartsegmenten

Berichtdoor keesm » 15 nov 2017 22:26

Sd.jpg, zie bericht hierboven: Bericht door HaWee » 8 nov 2017 22:11
Daarin heeft hij dat jpg plaatje opgenomen, is stukje screenshot van je JDM-rapportage.
Aanpassingen dus op de sd, niet op het interne geheugen van je gps.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4571
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Nuvi-serie (en i- en C-serie)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast