Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Grijs scherm TTR2

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Grijs scherm TTR2

Berichtdoor Mr. T » 25 jul 2007 21:14

Kan iemand mij misschien helpen met het volgende probleem? Ik heb sinds een paar weken een TTR2. Nu heb ik dat ding 3 keer aan de PC gekoppeld, om een stem te downloaden en dat soort dingen. Iedere keer heb ik het ding aangekoppeld met een volle batterij. Als ik het ding van de PC loskoppel en uit wil zetten, wordt het scherm helemaal grijs, en werkt er niets meer. De enige oplossing is dan om het ding maar in een hoekje te leggen tot de batterij helemaal leeg is. Als ik de batterij dan weer heb opgeladen, werkt het ding weer gewoon. Maar tegen mij praten doet-ie nog steeds niet. Wat doe ik verkeerd?

Oh ja, nog even voor alle duidelijkheid, als ik vervolgens de TTR2 weer aan de computer koppel, zegt de PC dat ik via een USB verbinding het apparaat moet aansluiten en aanzetten. Kortom, de PC doet net of de TTR er niet is.
Mr. T
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 5 mei 2007 08:26

Berichtdoor xc70 » 26 jul 2007 08:08

Zorg ervoor dat je eerst je TT uitzet voordat je deze loskoppelt.
Anders wordt het interne geheugen van de TT niet goed afgesloten en loopt deze vast.

Bij het aansluiten het zelfde: eerst aansluiten en dan je TT aanzetten.

Kijk ook eens hier: http://www.tomtom.com/support/product.php?ID=1660&Language=5&query=HOME&FID=7377
http://www.scdb.info/ - The European Speed Camera Database
Avatar gebruiker
xc70
 
Berichten: 429
Geregistreerd: 22 jan 2006 20:29

Berichtdoor Mr. T » 26 jul 2007 09:17

Bedankt voor je reactie. En uiteraard zet ik de TomTom uit voor ik hem loskoppel. Of althans.....dat probeer ik. Maar dan gebeurt het dus. Het scherm wordt grijs, en blijft licht uitstralen. Voor de ouderen onder ons (van voor 24 uur uitzendingen op 300 kanalen) het lijkt op een televisie die nog aanstaat terwijl er geen uitzendingen meer zijn, maar dan zonder ruis :wink:

Ik kan dan op de aan/uit knop drukken zolang en zo hard als ik wil, het ding doet niets meer.
De batterij is nu leeg, en dan is de TTR gewoon uit. Na het opladen doet hij het weer, alleen heb ik dus nog steeds geen spraak op dat ding. Morgen een weekendje weg, mijn eerste gebruik van de Rider. Ik zal het dan wel met het beeldscherm doen, zonder gesproken aanwijzingen. Ga er na het weekend wel verder mee aan de slag. Laat de tips maar komen. Ik zal zo de mensen van Waypoint wel even bellen.
Mr. T
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 5 mei 2007 08:26

Berichtdoor CARO » 26 jul 2007 18:01

Je koppelt je TomTom toch wel eerst los voordat je hem verwijdert!!
Linksbeneden klikken op "Mijn Apparaat" voordat je loskoppelt en uitschakelt.
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

Berichtdoor ik allen » 6 aug 2007 19:13

Bij een grijs scherm kan je ook een reset doen aan de onderkant van je TomTom
Ik heb dit ook enkele malen aan de hand gehad.
Vooral bij het uitzetten via TomTomHome.

groetjes Hans
Avatar gebruiker
ik allen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 25 jul 2007 16:29
Woonplaats: Den Helder

Berichtdoor Mr. T » 20 aug 2007 20:48

Nou, net nog maar eens geprobeerd de stem van "Eva" naar mijn apparaat te downloaden. Alles gaat goed, totdat ik het ding wil uitzetten. Ik klik linksonder op "mijn apparaat", en krijg dan weer het beginscherm in beeld, je weet wel, met die motor. Vervolgens druk ik de aan/uit knop in en.....bingo.... ik kan het apparaat weer een nachtje op tafel laten liggen om de batterij leeg te maken, en vervolgens weer op te laden. Wat doe ik verdorie nou fout? Moet ik soms éérst de kabel eruit halen voor ik hem uitzet? Dat is ongeveer het enige wat ik nog niet heb geprobeerd, geloof ik. Kan iemand mij de juiste handelingen eens uitleggen?

Verder heb ik ook nog zo een autosteun erbij gekocht. Kan wel eens handig zijn als je met de auto ergens heen gaat. Ook daarmee natuurlijk weer een probleem (het zal bij mij eens in 1 keer goed gaan) wel beeld, maar geen geluid. Ik krijg alleen steeds de tekst in beeld dat het geluid is uitgeschakeld en dat ik verbinding moet maken met de headset. Yeah, right....die zit aan mijn helm, en die draag ik niet in de auto.

Ligt het aan mij? Doe ik iets fout? Of kan ik straks met het ding terug naar Waypoint? Alle tips zijn welkom.
Mr. T
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 5 mei 2007 08:26

Gebruik autosteun TTR2

Berichtdoor Willem Zuiderveld » 10 sep 2007 16:43

Beste mr.T voor je autosteun dien je een vatse volgorde te hanteren. Eerst steun aan raam, dan plug in aanstekeraansluiting, motor starten. Je autosteun staat nu aan. Dan TTR2 bevestigen en aanzetten. Route kiezen en je hebt geluid. In ieder geval werkt het bij zo prima. succes en gr.
Willem[quote][/quote]
Willem Zuiderveld
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 10 sep 2007 16:35
Woonplaats: Drachten

Gecrast.

Berichtdoor Olivier4 » 15 nov 2007 18:18

Mijn TomTom Rider 2 crashtte toen ik een back-up wilde maken; hij ging daarna niet meer uit en wat bleef was een grijf flakkerend scherm. Ik heb de batterij leeg laten lopen en opgeladen, en weer de fabrieksinstellingen gebruikt. Bij TomTom zeiden ze dat dat de enige oplossing was. Op mijn vraag wat nu de oorzaak was bleef een zwijgen; zal ik Home nu eraf mikken?
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Berichtdoor Scheurneus » 15 nov 2007 21:58

Ook als je de TT te snel uit wilt zetten terwijl deze aan het opstarten is krijg je het grijze scherm.

En loskoppelen is nergens voor nodig, gaat automatische. Nee, na verwijderen usb kabel de rider gewoon laten opstarten en nadat deze volledig is gestart pas uitschakelen!

Dat is tenminste mijn ervaring in deze. Om het grijze scherm "weg" te krijgen ff de reset knop gebruiken aan de onderkant en de Rider start weer netjes schoon op.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Mr. M » 15 nov 2007 22:03

Eens, die ervaring heb ik ook, maar ik heb de TT1, dus wist niet zeker of dat ook voor de TT2 gold.
Ik ben trouwens weer teruggegaan naar TT Home 1.5, want zeker in het begin was de Home 2 icm mijn Rider minder geslaagd.
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2658
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor Scheurneus » 15 nov 2007 22:14

Ik heb geen problemen met TTTT (tomtom thuis twee)

Ahum, ik zit dat ik met versie 1.5 build 106 werk

:roll:

Dus: ik heb nog steeds geen probleem met TTTT :lol:
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Olivier4 » 16 nov 2007 17:46

Ik heb geprobeert te resetten, maar nada, niets. Vandaar dat laten leeglopen. Hij wenste gewoon niet meer uit te gaan!
Maar fabrieksinstellingen geladen en hij doet het weer; wel alle NP's naar de @#$%^&*, net als m'n favorieten....
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast