Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Detail van TT 920T vs Nuvi 660

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Detail van TT 920T vs Nuvi 660

Berichtdoor Wreckerrm » 15 dec 2007 12:44

Hoi,

afgelopen week had ik de beschikking over een Nuvi 660 en een TT one. Het viel met op dat de 660 veel meer details laat zien op de kaart (ver uitgezoomd). Ik reed van Groningen naar Rotterdam via de polder. Dan zien je op de 660 veel meer omringende plaatsen en meren dan op de TT. Voor de herkening vond ik dit erg leuk. Onder het mom van "Oh, is dat het Tjeukermeer" De 3D hoek is ook anders en daardoor lijkt de Garmin meer van de omgeving te laten zien op de kaart. Voor de route van A naar B is dit natuurlijk niet belangrijk. Voor een beeld van de omgeving (vakantie) wel.

De vergelijking tussen TT one tn de Nuvi 660 is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Er zou een Go serie tegenover moeten staan.

Is de mate van detailering op de TT 920 vergelijkbaar met de Nuvi of totaal niet.

Nu twijfel ik sterk tussen een Nuvi 760 en een TT 920T. TMC lijkt bij beide niet erg sterk in NL Ik ben geen koerier dus optimale route over meerdere adressen berekenen is niet zo spannend voor mij. De TTS stem van Garmin is goed aan te wennen.

Mbt de info op het scherm heb ik de voorkeur voor de Nuvi, maar mapshare en mogelijkheden tot kleine kaartaanpassingen spreken me weer erg aan bij de TomTom 920T. De afstandbediening lijkt me niet echt nodig.
Wreckerrm
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 25 nov 2007 12:20

Berichtdoor christc » 15 jan 2008 17:59

Welk kaartmateriaal zit er in de Nüvi en in de TT?
Wat niet op de kaart staat kan het toestel niet laten zien.

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 jan 2008 22:53

Dat laatste is niet moeilijk: inde nuvi zit navteq, in de TT teleatlas.

Ik vind je ervaring wel opmerkelijk; vaak hoor je juist de tegenovergestelde reactie, waarbij men aangeeft dat de TT meer detail laat zien.

en omdat het gaat om de duidelijkheid van de navigatieaanwijzingen versus hoeveelheid (minder relevante) informatie geven wij, als eigenwijze waypoint, de voorkeur aan minder detail.

maar da's uiteindelijk persoonlijk. In jouw geval vermoed ik dat de gebruiker van de 660 de voorkeur gaf aan meer detail, iets dat bij de Nuvi instelbaar is.

Bij de keuze qus systeem zou ik me echter laten leiden door andere aspecten. ook mapshare is m.i. minder spannend; het nut ervan is mi. behoorlijk overtrokken doordat er geen wegen toegevoegd kunnen worden c.q. de kwalificatie van een weg niet aangepast kan worden (als je weer een over de verkeersdrempels gaat (en daar gaat het meestal toch om).

Als je nog steeds de beschikking hebt over beide toestel adviseer ik je eens rond te rijden en vooral te vergelijken welke van beide de beste route biedt en het snelst/best afleesbaar is. Benieuwd naar je ervaringen.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast