Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom tripmaster beta v2

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

TomTom tripmaster beta v2

Berichtdoor Scheurneus » 4 jan 2008 21:10

Sinds kort is er de beta van versie 2 van Tripmaster.

Tracks verzamelen met je TomTom en meer...

Hier is de info
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Hans Vaessen » 8 jan 2008 13:39

Ah! en een ander dingetje dat voor de TT-gebruiker errug handig kan zijn: Skipwaypoint. Heb het zelf niet getest, maar als ik de omschrijving lees kun je hiermee met een tikje op het scherm het eerstvolgende (c.q. gemiste) waypoint overslaan.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Scheurneus » 8 jan 2008 13:56

Hans Vaessen schreef:Ah! en een ander dingetje dat voor de TT-gebruiker errug handig kan zijn: Skipwaypoint. Heb het zelf niet getest, maar als ik de omschrijving lees kun je hiermee met een tikje op het scherm het eerstvolgende (c.q. gemiste) waypoint overslaan.


Dat werkt heel goed, niet erg snel, maar werkt. net als Tripmaster. en Day/night change, die werkt mooi op de achtergrond ;)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor 11erik50 » 27 apr 2009 07:15

kunnen jullie mij ook vertellen of skip waypoint ook in tripmaster zit. het gaat me voornamelijk om skip waypoint namelijk maar ik als ik het zo lees op de website van webazar weet ik niet of skip waypoint nog werkt namelijk. zouden jullie mij willen informeren?

met groeten,
erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor Scheurneus » 27 apr 2009 09:04

Skip Waypoint staat los van Tripmaster en kan dus op zichzelf worden gebruikt.

Of deze nog werkt op moderne TT's ik weet het niet, maar op mijn TT Rider v2 met versie v7.901 software en menu aanpassingen werkt het nog steeds naar behoren.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Mr. M » 27 apr 2009 09:17

Werkt op mijn 720 met Navcore 8 ook nog.

Tripmaster is speciaal opgeknapt voor de NavCore 8 versies.

De Rider hebben geen versie 8, dus daarwerkt alles nog op.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2683
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor 11erik50 » 27 apr 2009 09:33

ok dan ga ik proberen om die te installeren. is het voldoende om de mappen van skip waypoint in de root van tomtom te zetten om het werkend te krijgen? lijkt me echt geweldig als het werkt, ga in mei naar het zwarte woud. kan ik het mooi gebruiken.

bedankt voor je reactie!

erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor Mr. M » 27 apr 2009 10:13

Tripmaster wel via Copy/Paste (kan niet meer via TT Home)
SkipWaypoint kan via TT home

Goed de schermen lezen, staat netjes uitgelegd. Klik op de UK vlag voor de Engelse taal.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2683
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor 11erik50 » 27 apr 2009 11:12

ik ga het morgen of woensdag proberen. ik heb een go730, ben erg benieuwd. skip moet dus in tomtomhome worden gezet en dan wordt het overgezet naar mijn go730 neem ik aan.

bedankt, bedankt,
ik zal jullie het resultaat meedelen.

met groeten,
erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor 11erik50 » 27 apr 2009 17:55

ben er al een tijdje mee bezig. ik heb skip waypoint gedownload. de volgende bestandjes krijg ik als ik ook nog eens winzip gebruik:

* skipwaypoint_v1.0 toc bestand 1 kb
* skipwaypoint bestand 631 kb
* skipwaypoint.cab capbestand 1 kb
* skipwaypoint bmp 5 kb

verder krijg ik niets. als ik deze in mijn tomtom home map op mijn harde schijf plaats en ik open het programma tomtom home dan gebeurt er niets. ik dacht dat er een extra icon op de laatste pagina van tomtom home bij zou komen, maar dat is dus niet het geval.

zou iemand mij willen vertellen wat ik fout doe?

met groeten,
erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor Mr. M » 27 apr 2009 18:59

Via TT Home moet je de applicatie installeren. Maar de instellingen zijn bij een ieder anders (zie : http://www.webazar.org/tomtom/install.php?lang=uk#installv2uk Jij hebt TT Home 2 neem ik . Dit voor beeld gebruikt Home 1.

Dat is een beetje lastig, dus het kan (want het is linux (niet allemaal boos worden) ook makkelijker:

Unzip de .cab file (met 7-zip bijvoorbeeld)

Je ziet twee folders:

SDKregistry
SkipWaypoint

Deze twee folders naar TT 730 copieren (dus in de root, niet in een andere folder). Heb je al een folder sdkregistry dan zal hij vragen deze te overschrijven? Antwoord: JA.

730 herstarten en aan het eind van het nemu vind je SkipWaypoint.

Vraag mij af of ie het doet. De programmeur denkt van niet, maar op mijn 720 staat ook NC 8 en daar doet hij het wel.

Suc6
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2683
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor 11erik50 » 28 apr 2009 12:37

hartelijk bedankt voor je info. de twee files heb ik nu op de harde schijf van mijn computer staan. morgenavond ga ik eea in mijn tomtom zetten. ben erg benieuwd.

nogmaals dank!

erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor 11erik50 » 8 mei 2009 18:57

eindelijk mijn tomtom go730 binnen. vandaar ook de late reactie. ik heb de twee bestandjes gekopieerd naar de root van de tomtom. ga zo even een route plannen en rijden. ben benieuwd of hij het doet.

ik hou jullie op de hoogte.

groeten,
erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor 11erik50 » 9 mei 2009 06:56

ik heb de twee bestandjes via mijn computer op de schijf van de tomtom go gezet. ik heb gisteren een rondje gereden aan de hand van een route die ik heb gereden. er kwam geen pop up toen ik expres verkeerd reed.

nu ik dit type en het menu van tomtom bekijk zie ik wel een icon skip waypoint. hij geeft dus geen pop up. ik denk dat ik dus zelf moet doorhebben dat ik verkeerd rij, dan moet ik naar het menu en op de icon skip waypoint drukken. is te doen natuurlijk maar blijft wel wat 'vingerwerk' onder het rijden.

vanmiddag maar even proberen.

tot zover,
erik
tomtom go730, sandisk sdhc 8 gb
11erik50
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 6 maart 2008 18:36
Woonplaats: Overijssel

Berichtdoor christc » 9 mei 2009 12:36

Erik,

Wellicht komt het dat ik zelf geen gebruik maak van skip waypoint en dat ik daarom niet begrijp wat je precies bedoelt.
Maar je TT herberekent de route automatisch naar het eerstvolgende waypoint zodra je van de route afwijkt.
Skip waypoint gebruik je als je het eerstvolgende waypoint zélf wilt overslaan om wat voor reden dan ook (bv omdat het in een omleiding zit).

Leg anders eens nader uit wat je precies wilt/bedoelt.

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten