Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Snelle Fix Tomtom One

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Berichtdoor ++ Lex ++ » 11 maart 2008 10:55

Mr. M schreef:Mijn TT720 heeft ook binnenshuis meteen een 'fix' (quick fix) met 5 balkjes (=vol) en dan zie je na een minuut het werkelijke aantal balkjes komen, 1 a 2, binnenshuis.
Ik begrijp dit niet.

Ik neem aan dat hier niet 5 in lengte varierende balkjes voor 5 satellieten staan, maar een rijtje balkjes met elk een vaste lengte, waarbij het aantal balkjes een algemene ontvangstkwaliteit aangeeft.

Als binnenshuis aanvankelijk 5 balkjes worden aangegeven, en na een minuut nog maar 2, dan zijn die 5 balkjes ten onrechte geweest.

Dat de quick fix sneller gaat komt niet doordat je positie al bekend is, maar doordat de efemeriden en de klokfouten bekend zijn.

Het lijkt me dat die balkjes meer een reclameuiting zijn dan dat ze de werkelijke toestand aangeven. Dan lijkt de methode van Hunter6 inderdaad beter geschikt om het hebben van een fix te constateren.
Blijft het raadsel hoe het kan dat er na een zeer lange tijd toch binnen tien seconden een fix zou zijn. Ik denk dat het beste criterium is of de rijsnelheid correct wordt weergegeven als je vanuit stilstand optrekt. Eenduidig, en zolang het toestel geen traagheidsnavigatie heeft of aan de wielen gekoppeld is (die zijn er ook) niet te neppen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Mr. M » 11 maart 2008 11:57

Klopt. :D

Ok,

"Dat de quick fix sneller gaat komt niet doordat je positie al bekend is, maar doordat de efemeriden en de klokfouten bekend zijn. "

Dat bedoel ik.

"Ik neem aan dat hier niet 5 in lengte varierende balkjes voor 5 satellieten staan, maar een rijtje balkjes met elk een vaste lengte, waarbij het aantal balkjes een algemene ontvangstkwaliteit aangeeft. "

Klopt ook.

"Als binnenshuis aanvankelijk 5 balkjes worden aangegeven, en na een minuut nog maar 2, dan zijn die 5 balkjes ten onrechte geweest. "

Klopt niet in de zin dat ik de TT meteen kan bedienen als er een 'fix' is, dus minimaal 1 balkje. Bv Navigeer naar --> XXX. Dan berekent ie meteen de route. Heb je geen fix, dan roept ie dat ie wacht op een GPS signaal. Maar nu gaat ie meteen aan de slag. Door de Quick fix wordt het toestel dus even voor de gek gehouden. In de tussetijd komen de werkelijke (live) signalen binnen, dat is snel, 1 balkje, 2 seconden later 4->5.

"Het lijkt me dat die balkjes meer een reclameuiting zijn dan dat ze de werkelijke toestand aangeven. Dan lijkt de methode van Hunter6 inderdaad beter geschikt om het hebben van een fix te constateren. "

Klopt niet, t'is een foefje wat wel ok is. Geen enkel nadeel. Hunter6 heeft wellicht te maken met de QuickFix, maar in de regel is de TT bloedsnel, veel sneller ook ddan mijn TT Rider met Navcore 6. De One en Go's zitten nu op 7 (8 komt in April). Waarom dat, buiten de Nav 7 zoveel sneller is dat 6, weet ik ook niet en ook niet of de Quick Fix meer is dan alleen het foefje. Maar ik heb dat ding nu twee weken en valt inderdaad op hoe snel ie is. Heb dus alleen vergelijkings materiaal binnen TT, maar in de winkel kun je er een Nuvi naastleggen en kijken naar het verschil.
Dat zal weinig zijn, 20 seconden? Who cares, ik moet eerst de veiligheidsriem aandoen, peukje draaien en op de motor starten, Helm en hanschoenen aandoen.

Maar de QuixkFix is geen maketing truukje, ere wie ere toekomt.
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2658
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 11 maart 2008 12:35

Ik heb me waarschijnlijk niet helemaal duidelijk uitgedrukt: met reclameuiting bedoel ik de voordelen van quick fix benadrukken door al direct een fix aan te geven, terwijl die er in werkelijkheid nog niet is. Om het "direct een fix" waar te maken.

Kennelijk is de bedoeling om meteen met invoeren te kunnen beginnen, in de veronderstelling dat met quick fix die fix er inderdaad zeer spoedig zal zijn. Dat had natuurlijk ook zonder balkjes gekund, maar het zal zijn om aan te geven dat het invoeren nu al wel kan.
Ook de Garmin ergert door te weigeren met een routeberekening te beginnen zolang er geen fix is. Veelal ben je wel degelijk op of vlak bij de in het toestel bekende positie, en heb je alleen nog maar geen fix. Je kunt de route dan wel laten berekenen door de demomodus in te schakelen, maar het toestel zou precies hetzelfde kunnen doen zonder dat.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor christc » 11 maart 2008 17:29

Mr. M schreef:ik moet eerst de veiligheidsriem aandoen, peukje draaien en op de motor starten, Helm en hanschoenen aandoen.


Goh Marten, wat voor voertuig berijd je toch....?

@Lex: Even voor de duidelijkheid voor iedereen: Een routeberekening kan altijd gemaakt worden met TT, ook al is er geen fix. Dat gaat (uiteraard) niet op als als vertrekpunt de GPS-positie wordt opgegeven (die kent het toestel immers niet als er geen fix is). Dit zal bij andere toestellen niet anders zijn.

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Berichtdoor Mr. M » 11 maart 2008 17:43

christc schreef:
Mr. M schreef:ik moet eerst de veiligheidsriem aandoen, peukje draaien en op de motor starten, Helm en hanschoenen aandoen.


Goh Marten, wat voor voertuig berijd je toch....?
knip
groet,
Christ

Ha ha, ja ik ben de TT720 ook aan het testen op de motor. Moet eigenlijk staan: Op de motor: starten, etc ....

Afbeelding

Mooi he, zo'n breedbeeld op de brommer!

PS, ziet men de vijf balkjes, dat is real live, volledige ontvangst in de schuur. Ik woon wat afgelegen, maar 2 meter rijden en ik zie het weggetje waar ik aan woon.

Kon de Rider goed verkopen, wacht effe af en dan komt er vast wel weer een echte motor-navigatie :D
Kon deze niet laten staan, koopje en meteen een handsfree kit voor de tel. in de auto. Werkt ook nog ...

Sorry voor de off-topic...
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2658
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor christc » 12 maart 2008 11:36

Mr. M schreef:wacht effe af en dan komt er vast wel weer een echte motor-navigatie


:wink:

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Vorige

Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron