Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

C-schijf vol, en nodig bij upgrade van kaarten?

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

C-schijf vol, en nodig bij upgrade van kaarten?

Berichtdoor shootpetoet » 7 apr 2008 14:38

Beste,
Online heb ik de nieuwe kaarten voor west- en midden Europa van de TT-site gedowned. Lees: gekocht. Die staan nu in een mapje op de mobiele harde schijf (G) aan mijn laptop.
Om die naar de TTgo700 te uppen, gaat dat (met TT-home) blijkbaar over de C-schijf ivm de tijdelijke bestanden of zo. Want ik krijg een foutmelding dat die C-schijf vol is. Ik kan daar geen plaats (bijna 2 gieg) op vrijmaken. Precies daarom had ik ze naar een USB-schijf gedownload natuurlijk (!)
Is er een mogelijkheid om die bestanden / mappen over te zetten naar de TT700 via de verkenner, en alzo voorbij te gaan aan de C-schijf?
Want dat kaartmateriaal kan niet eens per SD-kaart naar dat toestel, vandaar.
Op het toestel heb ik nu plaats, want ik heb er de vorige kaarten afgegooid. Ook die krijg ik door hetzelfde probleem niet meer terug via laptop.
Dank bij voorbaat voor enige hulp.
MVG
Jean Knaepen
shootpetoet
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 8 mei 2005 17:38
Woonplaats: Zoersel (B)

Berichtdoor christc » 7 apr 2008 16:50

Jean, wellicht stel je die vraag beter hier:
http://www.jouwnav.nl/forum/
(Wel even naar TT-gedeelte gaan)

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Berichtdoor Mr. M » 7 apr 2008 21:07

Ja hoor, gedownloade kaart uitpakken (was een ZIP bestand?) en de boel naar de root van de SD kaart verplaatsen via een Card-reader, dat gaat veel sneller. Maar via de usb kan het ook.

gr M
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2659
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

kaarten via verkenner...

Berichtdoor shootpetoet » 7 apr 2008 21:57

Jaja, en dan die SD-kaart... heel dicht tegen de TTgo700 houden zeker?
:lol: :lol: :lol:
Er zit namelijk niet eens een SD-slot in die gps'r.
Soit. De oplossing is geboden door het antwoord van Tomtom zelve die me na 1 werkdag hebben teruggemaild.
De bestandjes unzippen en in een naamgelijke nieuwe map steken. Per verkenner naar de tt-schijf slepen die als mobiel schijfje met leuk TT-icoontje in de verkenner staat. Hele mapje dus (bijna 2 gieg). Daaraan nog het apart bestandje toevoegen dat ook werd gedownload vanaf de kaarten-site van TT om te unlocken of zo, en dan werkte het.
Als het niet zo vanzelfsprekend en simpel was geweest, was ik er misschien zelf opgekomen.
Toch allemaal bedankt voor jullie snelle, sympathieke interventies.
MVG
JK
shootpetoet
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 8 mei 2005 17:38
Woonplaats: Zoersel (B)

Berichtdoor Mr. M » 7 apr 2008 23:59

Aha, werd even in de war gebracht. Principe klopt dus, naar die schijf waar TT spul in staat.

Mooi dat het opgelost is!
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2659
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast