Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Track logging met Rider 2

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Track logging met Rider 2

Berichtdoor VaraVriend » 7 feb 2009 10:12

Hallo,

Ik wil graag routes die ik met de Rider 2 rijdt loggen.

Echter ik kan hier niets over vinden hoe dit werkt in de gebruikershandleiding.
Er is wel een map logging op de Rider zelf, dus het zou wel mogelijk moeten zijn.

Is iemand dit al gelukt :?:
Avatar gebruiker
VaraVriend
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 23 mei 2007 17:46
Woonplaats: Breukelen

Berichtdoor JaVaWa » 7 feb 2009 14:38

Er schijnt een plugin te zijn (niet van tomtom zelf) waarmee dat kan. Het fijne weet ik er ook niet van; misschien dat Google je verder kan helpen...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Scheurneus » 7 feb 2009 14:45

Dit is de site waar je meerdere plugin's voor de TomTom's kunt vinden:

http://www.webazar.org/tomtom/tripmaste ... hp?lang=uk


Indien je software versie 6 nog in de Rider hebt, dan is het vrij eenvoudig. Met versie 7 dien je ook je eigen TT menu aan te passen. Is me wel allemaal gelukt trouwens. Soms nog een hardreset nodig.

Is het pakketje handig? wel, het werkt wel, maar je moet er wel een instructie lijstje naasthouden, want het gaat neit allemaal vanzelfsprekend, waar TT vaak wel sterk in is.

- Start je TT
- Activeer Tripmaster en check of de logging aanstaat, anders nog even po het scherm tikken

Stop je en wil je de rider uitzetten?
- Tripmasterscherm
- Logging stoppen
- Tripmaster beëindingen

Daarna weer verder rijden
- Zet TT ann
- Start Tripmaster weer op
- COntroleer of er gelogged word..


Indien tijdens uit/aanzetten van de TT tripmaster niet goed is beëindigd, dan geef je TT maar een hardreset via het knopje onderop. Daarna is Tripmaster weer bruikbaar.

Geen topoplossing, maar met deze handelingen werkt het wel.

Zelf gebruik ik gewoon een 3 koppige rammount waarbij naast de rider2 ook nog een 278 of zumo past, zodat die me de tracks leveren ;) Dan is het toestel aanzetten en de tracks word automatische gelogd.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor VaraVriend » 8 feb 2009 11:28

Scheurneus schreef:Zelf gebruik ik gewoon een 3 koppige rammount waarbij naast de rider2 ook nog een 278 of zumo past, zodat die me de tracks leveren ;) Dan is het toestel aanzetten en de tracks word automatische gelogd.


Dit is dan inderdaad het handigst dan.
Avatar gebruiker
VaraVriend
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 23 mei 2007 17:46
Woonplaats: Breukelen

Berichtdoor Mr. M » 8 feb 2009 15:31

In de Rider software geen mogelijkheid tracks op te nemen. Alleen de statistieken.


Alle programma's van webazar worden niet meer ondersteund/uitgebreidt. Op je Rider gaat het nog wel, op mijn 720 ook, maar met ieder upgrade van de TT navcore wordt het slechter ...

Twee alternatieven:

Event logger: http://web.tiscali.it/macri/Event_Logger/

LogPos: http://www.meintomtom.de/forum/index.php?showtopic=21380

Als je alleen wilt loggen. LogPos is van een Duitser en heeft ook andere leuke toepassingen, zoals permanente hoogte aanduiding.

Andere leuke programmaatjes: http://gps.dg4sfw.de/

Al deze alternatieven worden steeds uptodate gehouden .
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2683
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor NAV » 8 mei 2009 15:26

Mr. M schreef:Alle programma's van webazar worden niet meer ondersteund/uitgebreidt.


M.i.v. versie 2.0 (inmiddels is versie 2.4 uitgebracht) wordt Tripmaster wel weer ondersteund door de ontwikkelaar. Mr. M weet dat al wel, maar anderen misschien niet.

Versie 2.4 heeft weer een nummeriek toetsenbord voor de instelschermen.

Onderstaande link leidt naar een door mij aangepast taalbestand voor het nederlands: http://www.jouwnav.nl/forum/index.php?s=&showtopic=19151&view=findpost&p=162388
Avatar gebruiker
NAV
 
Berichten: 115
Geregistreerd: 6 jul 2008 09:31


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast