Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginnen

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginnen

Berichtdoor Marek » 27 mei 2015 13:56

Heb de nu de rider 400 een tijdje in bezit en een aantal routes gereden. Over het algemeen ben ik heel tevreden over de verbeteringen.

Afgelopen Pinksterweekend met een aantal Garmin boys gereden rond Cochem, Adenau Nurnburgring en de rest van het Moeselgebied.

GDB routes ontvangen van de Garmin boys en omgezet (met Tyre) naar gpx. Ook alles ff nagelopen om punten op kruisingen, rotondes, punten op de andere weghelft op de snelweg en punten in zijstraten te verwijderen. Garmin Basecamp heeft er een handje van om vooral kruisingen en rotondes vol te proppen met punten. Ik verdenk ze ervan dat ze dit doen om TTR bezitters het leven zuur te maken, maar dit terzijde. Afijn, gewapend met een paar schone GPX bestanden op de TTR 400 ging het van start.

Op de heenweg ging het al fout. Ik heb waarschijnlijk te laat op "Rijden maar" gedrukt (in de veronderstelling dat ie zelf wel door zou hebben dat ik ging rijden net als bij de TT5000 voor in de auto). Hierdoor begon de typische TTR ellende weer. Keer om, ga terug etc. Hij bleef mij tot aan de eerste tankstop terug naar ons meeting point in Venlo sturen. Aardig frustrerend als je de resterende kilometers en rijtijd op ziet lopen in plaats van af, en de helmspeakers maar blijven tetteren "keer om" en "volgende afslag" bij IEDERE afslag.

Nu heb ik mijn helm speakers uit gezet (anders wordt je gek) en gedacht; dat lossen we bij de tankstop wel op. Niet dus. Ik heb geen enkele mogelijkheid gevonden om de TTR de route te laten hervatten vanaf het punt waar ik was. Ik moest en zou terug naar Venlo. Je moet toch een gpx route kunnen laden en die dus ergens halverwege op kunnen pakken? Wat een teleurstelling dat dit niet gaat. Dus maar snelste route naar het eindpunt ingesteld en bijna niet "voor" kunnen rijden. Balen.

Dag 2 ging ook bijna mis. Het startpunt ook weer voorbijgereden voor ik de route activeerde. Door terug te rijden (ca 1km) pikte de TTR de route wel goed op en bleef het daarna goed doen. Maar ik durfde dus niet een Tankstelle of eettent op te zoeken en daarnaar toe te navigeren om vervolgens de route opnieuw te laden. Dit in de vrees dat ik weer naar het begin van de route gestuurd zou worden.

Wat wel goed werkte is als ik een aantal routepunten miste (doordat die Garmin boys toch net ff anders rijden door een dorp etc.) dat ik niet werd teruggestuurd maar dat ie wel netjes verder navigeerde.

Maar wat is dat nou jongens, er moet toch een mogelijkheid zijn dat je een route of een track halverwege oppikt? Ik heb alles geprobeerd, wis startpunt, een punt instellen als beginpunt, tussenpunten erbij proberen te voegen, NIETS WERKT! Je moet en zult terug naar het begin van de route terug moeten rijden. Dit is natuurlijk al gauw niet meer te doen.

Wat een ellende. Wat doe ik fout of is dit nu weer eens iets waar iedereen met een TTR 400 het mee moet doen?

Dus als je motorrijders een aantal keren door de straat heen en weer ziet komen weet je; "die heeft een TTR 400 en is bezig een route te starten".

Hoop dat we snel een oplossing krijgen via een gebruiksinstructie of een software update.

Groeten,

Mark
Marek
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 27 mei 2015 13:27

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor HaWee » 27 mei 2015 14:32

in het draadje over de Rider400 staat dit met stip aan top voor de gewenste aanpassingen :wink:
met een gebruikersinstructie is dit vrees ik niet op te lossen anders hadden we die al gehad gezien de gebruikers die hiermee bezig zijn geweest.
Het zal echt moeten komen van een firmware update door TomTom en het lijkt me zinvol als alle R400 gebruikers die hier tegen aan lopen zich melden bij TT met een vriendelijk verzoek het aan te passen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20054
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Hans Schipper » 27 mei 2015 14:53

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 276
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Mr. M » 27 mei 2015 15:18

Deze mishap was meteen bekend. Lees deze draad maar effe door: http://www.motor-forum.nl/forum/list_me ... 400-1.html

Dat heb je alles op een rijtje. Heb je ook al de laatste update gedaan?
TomTom is bezig de issues een voor een op te pakken.

vr gr Marten
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2553
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Hervelt » 27 mei 2015 18:50

Marek schreef:GDB routes ontvangen van de Garmin boys en omgezet (met Tyre) naar gpx. Ook alles ff nagelopen om punten op kruisingen, rotondes, punten op de andere weghelft op de snelweg en punten in zijstraten te verwijderen.
Garmin Basecamp heeft er een handje van om vooral kruisingen en rotondes vol te proppen met punten. Ik verdenk ze ervan dat ze dit doen om TTR bezitters het leven zuur te maken, maar dit terzijde.


Dat heeft niets met Basecamp te maken maar het slordig in elkaar flansen van een route.
Diegene die er beter in thuis zijn en bijv een workshop bij Waypoint gevolgd hebben weten dat ze een route best kunnen delen als een GPX bestand (heb je geen Basecamp nodig om te laden maar kan je de GPX direct in toestel of SD-card zetten.)
Daarbij werd mij indertijd verteld het best routepunten NA een kruising te plaatsen.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Hervelt » 27 mei 2015 19:06

Marek schreef:....... er moet toch een mogelijkheid zijn dat je een route of een track halverwege oppikt? Ik heb alles geprobeerd, wis startpunt, een punt instellen als beginpunt, tussenpunten erbij proberen te voegen, NIETS WERKT! Je moet en zult terug naar het begin van de route terug moeten rijden.....

Wat een ellende. Wat doe ik fout of is dit nu weer eens iets waar iedereen met een TTR 400 het mee moet doen?
Hoop dat we snel een oplossing krijgen via een gebruiksinstructie of een software update.


Hoi Mark,
Volg het hierboven genoemde topic op het motor-forum en je bent helemaal op de hoogte en krijgt gelijk een hoop tips mee van collega's.

Jouw probleem is bij TomTom bekend en ook o.a. door Waypoint en MrGps bij TomTom aangekaart.
Heb zelf ook een hele lijst opmerkingen geschreven (zie page 25, 18 mei) en tevens contact gehad met TomTom.

Men zal nu heus wel koortsachtig bezig zijn dit probleem op te lossen; dat wil zeggen om een GPX route of track overal op kunnen pikken zonder perse het begin aan te moeten doen, en een ITN route op een willekeurige tussenpunt kunnen starten en alle voorgaande routepunten automatisch als reeds gepasseerd te kunnen aanvinken.(ook weer om niet perse het originele beginpunt aan te moeten rijden)

Ik begin er zowaar vertrouwen in te krijgen dat dit er bij de volgende update misschien wel in zit.
Er wordt zoveel over geklaagd dat er nu mensen zijn die hun aankoop uitstellen en het de naam van TomTom bepaald niet ten goede komt.
Het is overduidelijk dat het toestel te vroeg in te markt gezet is en ook de software niet in goed overleg met motorrijders ontworpen is. We zullen nu moeten wachten op de updates.
Ook moet Tyre nog geüpdate worden om direct routes op de Rider 400 te kunnen plaatsen zonder het SD-kaartje eruit te moeten peuteren.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 mei 2015 19:25

Soms kan het inderdaad goed zijn meer tijd te steken in lezen dan schrijven.

Maar ik heb de indruk dat je het wel tevoren wist; alleen vergeten was de route te activeren. En dan heb je allicht hetzelfde probleem..

Neemt niet weg dat het inderdaad een handicap is; net als het verhaal met het SD kaartje.
Mijn indruk is dat beide aspecten binnenkort opgelost zullen worden; een harde datum is er niet, maar m'n natte vinger zegt 'in de loop van juni'.

Er valt overigens nog wel meer te ontdekken. Bijvoorbeeld dat je een gdb/gpx route niet helemaal hoeft om te bouwen maar eenvoudig in basecamp kunt omzetten naar een track, waar je 400 vervolgens prima mee overweg kan. Zie ook de toelichting op http://www.mrgps.nl/tomtom-rider-400-routeimport/
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor depitse » 28 mei 2015 14:38

Hallo ,

Ik ben hier zondag ook mee aan het stoeien geweest.

Druk op de routepunten in de balk aan de rechterkant, je kunt dan het punt verwijderen.
Als je op de kaart met de route op de andere punten { ff vasthouden} tikt kun je kiezen beginpunt.

de pitse
depitse
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 2 sep 2006 12:33

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor FM » 28 mei 2015 15:52

Dat werkt alleen als je een itn-route gebruikt. Met een gpx-route of track werkt dat niet.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4230
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Marek » 31 mei 2015 20:55

Hervelt schreef:Diegene die er beter in thuis zijn en bijv een workshop bij Waypoint gevolgd hebben weten dat ze een route best kunnen delen als een GPX bestand (heb je geen Basecamp nodig om te laden maar kan je de GPX direct in toestel of SD-card zetten.)
Daarbij werd mij indertijd verteld het best routepunten NA een kruising te plaatsen.


Ik kreeg inderdaad ook de routes als een "GPX" bestand. Maar dan staan er weer zo weinig punten in dat de TTR, Tyre (google maps) of ITN converter (routeplanner zelf te kiezen) er een andere route van kan maken. Het komt zelden voor dat ik een route met netjes geplaatste routepunten krijg. Daarom loop ik een route ALTIJD na. Dit was ik sowieso gewend met mijn oer-TTR (uit 2006) met zijn max 48 punten beperking welke ik tot voor kort met plezier gebruikte. Het was soms verbazingwekkend dat ik met een route in meestal twee delen (dus minder dan 96 punten) een hele dag binnendoor rijden (300-400km) kon kopiëren van een Garmin.

Om terug te komen op een andere vraag, heb inderdaad de laatste update ook (heb nu versie v15.204.blablabla van 19-05-2015) en ben erg blij met de mogelijkheid om "Mijn plaatsen" via de pc te editten en je Favos te als *ov2 binnen te hengelen. Ook je bestemming via MyDrive connect invoeren, (zonder dat je TTR aan de pc hangt) is wel grappig. Nu wachten tot we ook op die manier echt handig routes kunnen maken. Want laten we wel wezen, Tyre is toch eigenlijk maar behelpen met al die onzinnige extra's waar je niets aan hebt. ITN converter is vele malen leaner, sneller, gratis en dus beter. Ook dat nieuwe initiatief, MyRoute-App is nog niet iets waarvan ik echt blij wordt.

We wachten rustig af!

Groet'n

Mark
Marek
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 27 mei 2015 13:27

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 jun 2015 10:05

Bij het laden van een gpx is het zeeeerrr aan te bevelen om eerst even via basecamp te kijken of het een route of een track is. Een route bevat immers veel minder viapunten (zie uitleg achter link hierboven). Converteer je de route naar een track dan zal hij in vrijwel alle gevallen exact gelijk blijven.

Viapunten voor of na een kruising maakt in deze context niets uit.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Kennethdegraaff » 12 mei 2016 12:18

Ik heb sinds kort ook een TT, maar heb nog wel een USB stick vol GDB routes van m'n vader gekregen. Nou wil ik dus gaan proberen of ik deze in basecamp om kan zetten naar een GPX track. Nou meen ik mij te herinneren dat als je basecamp download er nog geen (volledig) kaartmateriaal in het programma zit? Dat wordt er pas ingeladen als je Garmin aansluit? Kan ik zonder dat het kaartmateriaal in het programma zit, de GDB bestanden nog wel openen en GPX tracks omzetten waarbij de originele route in stand blijft?

Groet,

Kenneth
Kennethdegraaff
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 12 mei 2016 12:04

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor FM » 12 mei 2016 12:31

Ik heb dit nog nooit geprobeerd (Basecamp zonder kaart) maar verwacht wel dat een route correct naar een track wordt omgezet. Als je maar zorgt dat je de route niet eerst laat herberekenen.

Ik zou zeggen, probeer het eens.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4230
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor Mgent » 12 mei 2016 12:34

Java RTWTool zou dat moeten kunnen.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1461
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Rider 400 route hervatten of halverwege de route beginne

Berichtdoor JaVaWa » 12 mei 2016 12:49

JaVaWa RTWtool ;)
Die kan dat inderdaad: http://www.javawa.nl/rtwtool.html
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13402
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast