Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

knop importeer routes

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

knop importeer routes

Berichtdoor dokter » 11 apr 2016 21:02

Waar blijft de knop om routes te importeren vd tomtom 400 ?
Wanneer je een route exporteerd van uit bv mijn route app vraagt de my route app connector om de knop importeer routes
op de tomtom 400 aan te tikken.
Die knop komt alleen maar in beeld na dat je de usb kabel vd tom tom aan de pc koppeld,na dat er 1 route is geladen verdwijnd die knop om vervolgens alleen maar voor de dag te komen wanneer je de usb kabel losneemd en weer met de pc verbind.
Op zich werkt dat wel maar je moet dan alle routes die je wil laden in 1x er in zetten.
Dat werkt niet altijd , zou leuker zijn als je die knop weer op kunt roepen zonder die usb kabel los te nemen.
Of moet je dat gewoon draadloos doen met je telefoon er bij?
J.Dokter
dokter
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 11 apr 2016 20:29

Re: knop importeer routes

Berichtdoor JaVaWa » 11 apr 2016 21:25

De knop "Importeer routes" is een beetje misleidend. Hij importeert namelijk niets, maar zet de Rider in de juiste modus zodat je er routebestanden op kunt zetten. Zolang je niet op de knop "Gereed" drukt (of de Rider loskoppelt) kun je routes blijven sturen.
Als je op "Gereed" drukt komt hij niet meer met "Importeer routes", daarvoor moet je inderdaad de kabel even loshalen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: knop importeer routes

Berichtdoor Hans Vaessen » 12 apr 2016 09:53

Ik denk dat MyRouteapp op enig moment nog wel komt met de mogelijkheid de routes via de cloud te sturen; dat is eigenlijk de ideale oplossing.

Zie ook http://www.mrgps.nl/nieuw-spannende-rou ... n-mydrive/

Wil je vanuit myrouteapp meerdere routes tegelijk overzetten dan zou je ook de routes eerst kunnen opslaan als gpx en daarna via verkenner in één keer overzetten.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: knop importeer routes

Berichtdoor JaVaWa » 12 apr 2016 10:01

Waarom zou je met myrouteapp niet meerdere routes achter elkaar kunnen overzetten? Worden oudere routes overschreven dan?
(noot: ik heb geen ervaring met myrouteapp)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: knop importeer routes

Berichtdoor Hans Vaessen » 12 apr 2016 13:40

JaVaWa schreef:Waarom zou je met myrouteapp niet meerdere routes achter elkaar kunnen overzetten? Worden oudere routes overschreven dan?


Je hebt gelijk; ik stond ook even op het verkeerde been.

Het lastige bij de Rider is dat je je routes alleen meteen na drukken op 'gereed' kunt importeren. Er is geen menuoptie om te bladeren in gpx-bestanden oid.

Na overzetten van een route ben je dus al snel geneigd op 'gereed' te drukken. En dan zul je inderdaad het toestel moeten ontkoppelen en weer koppelen om de volgende er op te zetten.

Maar je hebt gelijk: zolang je maar niet op gereed drukt kun je, zonder loskoppelen, achtereenvolgens meerdere routes overzetten. na 'gereed' verschijnen ze allemaal keurig in beeld om te importeren. Is ook wel logisch, want het worden afzonderlijke gpx-bestanden.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron