Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor lpollet » 16 mei 2016 08:55

tomtomrider.jpg
tomtomrider.jpg (78.43 KiB) 3811 keer bekeken
Hallo, Ik heb net een TomTom Rider 400 gekocht en hij is niet zichtbaar in verkenner.
Gisteren een 8 tal uur bezig geweest met allen oplossingen via google en andere forums op
te zoeken maar geen resultaat.
Ik zie hem wel in perfect in MYDrive van Tomtom. Het lukt wel een route aanmaken in MYDrive
en die dan overzetten naar de TT. Ook plaatsen aanmaken en overzetten doet hij direct.
Als ik een GPX file op de SDkaart zet dan vraagt hij moet ik hem overzetten, begint hij eraan
en dan zegt hij lukt me niet om dit over te zetten ??
Als ik dan ga kijken op de PC, zie ik dat hij een E:/ heeft gemaakt als de TT is aangesloten,
maar als ik erop klik, krijg ik een foutmelding : "E:/ verwijst naar een locatie die niet toegankelijk is '
Ik heb ook via "mijn computer-beheren-apparaatbeheer-netwerkadapters" zie ik hem ook staan.

Iemand nog een idee voor ik hem terug inwissel ?
lpollet
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 mei 2016 08:32

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor Mgent » 16 mei 2016 09:29

Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1460
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor JaVaWa » 16 mei 2016 15:30

Je tweede linkje gaat over TomTom Home, dat gebruikt de Rider niet ;) , maar met de eerste moet het zeker gaan lukken.

@lpollet: de Rider zal geen schijfletter toegewezen krijgen, het maakt namelijk gebruik van het Media Transfer Protocol.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor lpollet » 16 mei 2016 19:20

Bedankt Mgent,
Maar het blijft hetzelfde. Op mijn TT scherm komt er aangesloten met PC. Ik kan
drukken op laad routes, maar in verkenner ziet hij de tomtom niet, buiten die E:/, maar
als ik daar op druk krijg ik de foutmelding.
Mss nog een ander oplossing ?
Luc
lpollet
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 mei 2016 08:32

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor JaVaWa » 16 mei 2016 19:55

Heb je nog een andere PC om 't mee te proberen? (buren/vrienden/werk)
Omdat die E:\ bij jou verschijnt (wat niet hoort) vermoed ik dat het aan je Windows-installatie ligt...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor lpollet » 17 mei 2016 16:04

Ook geprobeerd met een tweede PC en een derde ook. Niks.
lpollet
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 mei 2016 08:32

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor HaWee » 17 mei 2016 16:10

had je op die 2'en 3'pc wel eerst de MyDrive software geinstalleerd?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor rick » 17 mei 2016 17:32

HaWee schreef:had je op die 2'en 3'pc wel eerst de MyDrive software geinstalleerd?


Dit zou niet nodig moeten zijn. Ook zonder MyDrive geïnstalleerd te hebben moet de TomTom (en SD-kaart) zichtbaar zijn in de verkenner, mits je op de Rider op "Importeer routes" hebt gedrukt.
Dat je een E:/ schijf ziet is niet goed. Krijg je die alleen te zien als je de Rider aangesloten hebt? En gebeurt dit ook op die andere pc's? Ook dat hij zichtbaar is onder je netwerkadapters lijkt mij niet goed.


lpollet schreef: Ik zie hem wel in perfect in MYDrive van Tomtom. Het lukt wel een route aanmaken in MYDrive
en die dan overzetten naar de TT. Ook plaatsen aanmaken en overzetten doet hij direct.


Weet je zeker dat MyDrive wel de USB verbinding met de Rider gebruikt? Routes en plaatsen die je via MyDrive in het toestel zet kunnen namelijk ook draadloos (als je je telefoon gekoppeld hebt) verstuurd worden.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor HaWee » 17 mei 2016 17:36

weet je dat zeker (MyDrive) op de eerder gegeven link op de Mrgps site lees ik o.a.

Enkele opmerkingen daarbij:
◾zorg dat je eerste de MyDrive software installeert – zonder dat gaat het sowieso niet werken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor rick » 17 mei 2016 18:06

Hmm, ik kan het hier nu even niet uittesten, maar ik heb MyDrive hier nog nooit geïnstalleerd gehad en toch al vaak genoeg een Rider aangesloten en die was gewoon zichtbaar in de verkenner.
Dit is alleen al wel maanden geleden, dus het zou kunnen dat dit ooit met een firmware update aangepast is, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor lpollet » 17 mei 2016 18:58

rick schreef:
HaWee schreef:had je op die 2'en 3'pc wel eerst de MyDrive software geinstalleerd?


Dit zou niet nodig moeten zijn. Ook zonder MyDrive geïnstalleerd te hebben moet de TomTom (en SD-kaart) zichtbaar zijn in de verkenner, mits je op de Rider op "Importeer routes" hebt gedrukt.
Dat je een E:/ schijf ziet is niet goed. Krijg je die alleen te zien als je de Rider aangesloten hebt? En gebeurt dit ook op die andere pc's? Ook dat hij zichtbaar is onder je netwerkadapters lijkt mij niet goed.

Ik krijg die op alle 2 de PC te zien. En alleen als de Rider is aangesloten.

lpollet schreef: Ik zie hem wel in perfect in MYDrive van Tomtom. Het lukt wel een route aanmaken in MYDrive
en die dan overzetten naar de TT. Ook plaatsen aanmaken en overzetten doet hij direct.


Weet je zeker dat MyDrive wel de USB verbinding met de Rider gebruikt? Routes en plaatsen die je via MyDrive in het toestel zet kunnen namelijk ook draadloos (als je je telefoon gekoppeld hebt) verstuurd worden.


Niks gekoppeld met telefoon. Ik zie bovenaan naast batterij een wolkje.
Bijlagen
TTWolkje.JPG
TTWolkje.JPG (77.6 KiB) 3634 keer bekeken
lpollet
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 mei 2016 08:32

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor rick » 17 mei 2016 19:25

Als je dat scherm ziet is je Rider sowieso niet (via USB) verbonden met je computer.. Als je de Rider met de computer verbonden hebt moet er groot "Importeer routes" in beeld staan met een stukje tekst dat je via het bestandsbeheer programma van je pc bestanden naar je toestel kunt verplaatsen o.i.d. Als je dat scherm ziet moet je trouwens niet op "gereed" drukken! Dan wordt de verbinding namelijk weer verbroken.
En volgens mij betekent dat wolkje wel degelijk dat er een draadloze verbinding met MyDrive via een smartphone/tablet actief is.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor JaVaWa » 17 mei 2016 22:32

rick schreef:Hmm, ik kan het hier nu even niet uittesten, maar ik heb MyDrive hier nog nooit geïnstalleerd gehad en toch al vaak genoeg een Rider aangesloten en die was gewoon zichtbaar in de verkenner.
Dit is alleen al wel maanden geleden, dus het zou kunnen dat dit ooit met een firmware update aangepast is, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen.

De Rider communiceert met de PC via het Media Transfer Protocol (MTP), daar zijn geen extra drivers of hulpprogramma's voor nodig (behalve als je een Mac hebt :( ) Ik denk dat MrGPS het hier bij het verkeerde eind heeft.
Overigens heb je voor kaart- en firmware-updates wèl MyDrive Connect nodig, dus installatie daarvan is sowieso zinvol.

Maar goed, hier is toch iets anders aan de hand, zie voorgaand bericht...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor lpollet » 23 mei 2016 16:41

Alles geprobeerd, maar niks lukt. Heb hem wel eens volledig gereset via de TT zelf. Nu aanvaard hij wel de routes die ik via My Drive erin zet. Maar in verkenner is hij nog altijd niet zichtbaar. Dit weekend de routes uitgetest en werkt perfect.
Wel deze vraag nu gesteld naar TT zelf via hun site. Maar na drie dagen een mail teruggekregen dat ze voorlopig vertragingen oplopen.
Bedankt alleszins voor de hulp iedereen.
lpollet
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 mei 2016 08:32

Re: TomTom Rider 400 niet zichtbaar in verkenner ?

Berichtdoor Hervelt » 23 mei 2016 18:10

JaVaWa schreef:Heb je nog een andere PC om 't mee te proberen? (buren/vrienden/werk)
Omdat die E:\ bij jou verschijnt (wat niet hoort) vermoed ik dat het aan je Windows-installatie ligt...

@Ipoliet
Dat vermoed ik ook.
Als de verkenner de Rider herkent komt die met de naamgeving Rider of 400 o.i.d. in de verkenner en niet met een Driveletter. (Dit uit mijn geheugen. Kan het nu niet uittesten.)
Ook ik zou zeggen iets met de Windows instellingen, maar het is wel vreemd indien dat voor 3 pc's zou gelden.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron