Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom 400 geheugenkaart.

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

TomTom 400 geheugenkaart.

Berichtdoor PIPOOO » 12 okt 2016 20:36

Hallo,
Ik heb een geheugen kaart geplaatst in mijn TT. Had er toch nog een liggen.

Nu vraagt de TT elke keer als ik hem opstart of ik op de geheugen kaart routes of kaarten wil zetten. Elke keer geef ik hetzelfde antwoord. Maar toch komt steeds de vraag terug.

Kan dit niet ergens eenmalig goed gezet worden?

Bvd voor jullie antwoord.
Bert.
PIPOOO
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 28 aug 2013 11:57

Re: TomTom 400 geheugenkaart.

Berichtdoor HaWee » 12 okt 2016 20:38

heb je er na dat antwoord ook iets op gezet of is de sd kaart nog steeds leeg zover het TT betrefd?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19960
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: TomTom 400 geheugenkaart.

Berichtdoor PIPOOO » 12 okt 2016 22:27

Ik heb de TT niet bij de hand nu. Maar ik vermoed van niet. De TT zie ik ook niet in de verkenner van mijn PC. Vind ik ook vreemd overigens. Nog tips? Ben pas sinds gisteren gebruiker van de TT.
Grt. Bert.
PIPOOO
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 28 aug 2013 11:57

Re: TomTom 400 geheugenkaart.

Berichtdoor Mr. M » 12 okt 2016 23:20

Met HaWee :) en Handleiding lezen ;)
Leesvoer: http://www.motor-forum.nl/forum/list_me ... l-3-1.html

T'is heel wat, maar dan krijg je heel wat.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2544
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: TomTom 400 geheugenkaart.

Berichtdoor Hans Vaessen » 13 okt 2016 10:59

Als je kiest voor 'kaarten' kun je 'm alleen voor kaarten gebruiken en zal windows verkenner 'm sowieso niet herkennen.

Als je kiest voor 'routes' zal verkenner 'm wel herkennen, maar pas nadat je, na koppeling aan de pc, op het scherm van de rider kiest voor 'routes laden'.

Het gebruik van een SD in de Rider400 is overigens in het gros van de gevallen volstrekt overbodig.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24522
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom 400 geheugenkaart.

Berichtdoor Hervelt » 13 okt 2016 18:48

Je hebt een SD erin gekregen. Had je hem ingedrukt tot hij klikte en beetje terug veerde ?
Krijg je hem er ook nog uit, door hem even iets verder in te duwen tot hij klikt ?

Het kaartgleufje is zo krap dat de SD kaart dikwijls niet goed erin of eruit gaat.
Ofwel.., veel SD kaartjes zijn net iets te dik.., dit moet je proefondervindelijk vaststellen.

Sommigen dachten dat de SD kaart er goed in zat. Of drukten hem aan met een stukje papier of karton.
(En peuterden hem eruit met een speld of zo.)
Maar de enige manier is erin drukken tot hij klikt (net zoals bij een foto camera)

Zoals HansVaessen al zegt.
Kies normaliter voor routes op de SD kaart.
Hij wordt dan anders ingedeeld dan voor kaarten. Het interne geheugen is sowiso ruim genoeg voor volledige Europa kaarten, en ook voor routes, die bijna geen ruimte innemen.
Maar ook ik gebruik een SD voor routes.

Ga in het menu staan bij "Mijn routes".
Als je de Rider aan de pc koppelt verschijnt daar een knop voor "importeer routes". Druk daarop.
Alleen dan verschijnt de Rider (en SD kaart) in de verkenner. (Het ziet er een beetje anders uit dan je gewend bent)
Je kan routes daar naar toe slepen of kopieeren.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten