Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Tyre route op TomTom

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Tyre route op TomTom

Berichtdoor xs650 » 30 maart 2017 23:25

Juist via Tyre een route gemaakt en gekopieerd naar mijn UrbanRider, was snel gebeurt.
Echter vind ik de route niet terug op mijn toestel ... iemand een idee waar het fout zou zijn gelopen?
xs650
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 2 aug 2014 18:23

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Hervelt » 31 maart 2017 12:55

Wel als ITN opgeslagen ? (En niet GPX)
Heb je hem met de verkenner gekopieerd, en wel naar de juiste map ?

Ik veronderstel dat je dit in het geleden al meer gedaan hebt ?
(Anders maak je op het toestel zelf een testroute met de reisplanner en zoek die daarna op met de verkenner als je Urban aan de computer hangt. Heb je gelijk de juiste map waar routes horen te staan)
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor xs650 » 31 maart 2017 13:34

Nog nooit eerder een route gemaakt, snap er maar weinig van.
In Windows verkenner vind ik TomTom (E) en zie ik o.a. een itn bestand.
Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. bestanden.
Weet niet hoe het nu verder moet om de route te kunnen zien / rijden via mijn Urban Rider ...
xs650
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 2 aug 2014 18:23

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Frank » 31 maart 2017 14:27

Als je de route via Tyre naar je TomTom hebt overgebracht, hoef je in Verkenner in principe niets meer te doen. Je TT aanzetten en dan daar de route opzoeken.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1770
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor xs650 » 31 maart 2017 14:38

Frank schreef:Als je de route via Tyre naar je TomTom hebt overgebracht, hoef je in Verkenner in principe niets meer te doen. Je TT aanzetten en dan daar de route opzoeken.


Tsja, dat is nu net het probleem zoals ik in m'n eerste post aangeef, ik vind ze daar niet.
xs650
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 2 aug 2014 18:23

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Frank » 31 maart 2017 15:57

Excuus, door je laatste post dacht ik dat je via Windows Verkenner aan het zoeken was. Ik heb geen ervaring met TomTom Rider en Tyre. Het is dan wachten op een 'echte' deskundige....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1770
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Mr. M » 3 apr 2017 15:20

xs650 schreef:Nog nooit eerder een route gemaakt, snap er maar weinig van.
In Windows verkenner vind ik TomTom (E) en zie ik o.a. een itn bestand.
Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. bestanden.
Weet niet hoe het nu verder moet om de route te kunnen zien / rijden via mijn Urban Rider ...


Ik hoop dat als je op TomTom E klikt je geen itn bestand ziet, maar een itn folder.

In die folder plaats je je itn files (routes).
Op de Urban rijder ga je naar Routeplanner, open Route, etc.... (Even uit mijn hoofd, kan net iets anders heten)

Als je dat nog niet onder de knie hebt, manual effe downloaden bij TomTom.nl en binnen een kwartiertje weet je van de hoed en de rand.

gr M
Laatst bijgewerkt door Mr. M op 3 apr 2017 15:22, in totaal 1 keer bewerkt.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2549
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor xs650 » 3 apr 2017 15:22

Ondanks alles wat ik probeer ... kom er niet uit.
Daarom hier nog maar eens proberen.
Misschien moet ik hier iets mee ? ? ?
Bijlagen
Urban Rider.PNG
Urban Rider.PNG (60.96 KiB) 1045 keer bekeken
xs650
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 2 aug 2014 18:23

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Mr. M » 3 apr 2017 15:23

Je hebt geen 400, maar een Urban Rider toch??
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2549
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Mr. M » 3 apr 2017 15:24

BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2549
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor xs650 » 3 apr 2017 17:07



Alhoewel de route niet correct word weergegeven zoals ik ze heb gemaakt kan ik deze nu wel benaderen via de TomTom.
Dank voor de link... had ik in het verleden wel eens gelezen maar niet zorgvuldig genoeg.
xs650
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 2 aug 2014 18:23

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Mr. M » 3 apr 2017 18:19

You're welcome.

Goed inzoomen op de kaart in Tyre en kijken of de puntjes ok staan.
En tevens of je genoeg punten plaatst om de route daar te laten lopen waar je wilt.

De Urban kan 48 punten aan. Soms is het nodig de route te splitsen in meerdere delen, vanwege dant maximum van 48.

gr M
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2549
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor xs650 » 4 apr 2017 13:32

Mr. M schreef:You're welcome.
Goed inzoomen op de kaart in Tyre en kijken of de puntjes ok staan.
En tevens of je genoeg punten plaatst om de route daar te laten lopen waar je wilt.
De Urban kan 48 punten aan. Soms is het nodig de route te splitsen in meerdere delen, vanwege dant maximum van 48.
gr M


Dank voor tip / hulp.
Heb minder dan 48 punten gebruikt, maar vermoedelijk niet helemaal correct geplaatst (te weinig ingezoomd).
Ga Mydrive misschien nog wel eens proberen, iemand al eens een vergelijk gedaan tussen Tyre en Mydrive?
xs650
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 2 aug 2014 18:23

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Mr. M » 4 apr 2017 18:41

MyDrive is echt voor de nieuwe TomTom's die GPX routes en Tracks aankunnen.
Tyre kun je dan beter vergelijken met MyRouteapp.com

Tyre is een vrij zwaar programma, ik gebruik dan liever itnconverter

gr M
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2549
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Berichtdoor Skywriter » 22 mei 2017 08:42

Ik heb na twee Garmins nu de TTR 450 en worstel met de conversie (zelf als de bestanden). Net een gpx route gemaakt in basecamp ingeladen in Tyre en merk dat er punten zijn die "routepunt" of "bestemming" zijn geworden. Wat is het effect van dit verschil, hoe anders reageert de TTR op een "routepunt" dan op een "bestemming"? Kortom, moet ik de "bestemmingen" om gaan zetten naar "routepunten"? Bedankt voor het advies.
Skywriter
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 12 jun 2014 08:02

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast