Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom Rider type4GD00

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

TomTom Rider type4GD00

Berichtdoor Rehorst » 6 jun 2017 10:16

Heb zelf een Garmin Zumo, maar een kennis van mij heeft een Rider.
Heeft het volgende probleem:
Als er een route wordt geladen via Tyre naar de TOMTOM, ontstaat er een probleem met de weergave in de TOMTOM.
Via het menu "reisplannen" kan de route worden geopend.
Na het menu "openen" verschijnt de naam van de route in het scherm.
Als je hierop drukt verschijnt het reisplan, nog geen route!
Na een druk op OK kom je via menu "start navigatie" in het scherm waar je aan moet je aangeven welke route je wilt kiezen (kortste, snelste,eco).
Hier ontstaat een probleem, want de huidige geïmporteerde route wordt dan aangepast aan de keuze die je moet maken, waardoor de oorspronkelijke geïmporteerde route wordt gewijzigd.
Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Hoe kan je dit voorkomen?
Rehorst
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 17 jul 2010 10:25

Re: TomTom Rider type4GD00

Berichtdoor RonalT » 6 jun 2017 11:39

Het type komt me niet bekend voor.

Maar bij de Riders is dit een bekend probleem. Bij de oudere is er geen oplossing als accepteren wat er gebeurt. En een route goed in elkaar steken wil ook wel helpen.

De nieuwe Rider 400, 40, 450 en dergelijke gaan anders met routes om als ze als GPX naar het toestel worden gestuurd. Dan zou een route in tact moeten blijven.
Dus niet mbv Tyre oid een ITN naar het toestel sturen om dit soort problemen te voorkomen.

Oja, en het andere bericht wissen voordat er iemand een reactie onder schrijft.
Dubbelposten is vragen om versnippering van de antwoorden
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2708
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: TomTom Rider type4GD00

Berichtdoor Rehorst » 6 jun 2017 13:21

Het is v0lgens mij het type voor de Rider 400
Rehorst
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 17 jul 2010 10:25

Re: TomTom Rider type4GD00

Berichtdoor guzzi vero » 6 jun 2017 14:21

door eerst een track te maken van je route en die aan je kennis te geven om in zijn 400 te zetten en daar een route van te laten berekenen
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 933
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: TomTom Rider type4GD00

Berichtdoor FM » 6 jun 2017 15:17

Maar het is het type 'voor' de 400. Dus nog geen 400. Dus een 'oude' Rider. Dus moet je met itn-routes werken, en gewoon genoeg tussenpunten maken om de route zo goed mogelijk te behouden.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4211
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: TomTom Rider type4GD00

Berichtdoor Mr. M » 7 jun 2017 13:30

En zo is het en niet anders.
Als je een account hebt op myrouteapp.com en de Gold versie kun je in een vloek en zucht de TomTom en Garmin route gelijk trekken. Ieder met zijn eigen kaart.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2544
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast