Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom reisplanner waypoints en routering.

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Berichtdoor christc » 29 maart 2007 17:52

++ Lex ++ schreef:Ik zei ook niet dat het moeilijk was, alleen dat er toch een verschil is. :wink:

Toch nog een vraagje: kan dat afvinken gewoon op het voorstaande scherm, of moet je bij het vinkje komen via extra handelingen?


Ik zei ook niet dat het moeilijk was :wink:

Niet in voorstaande scherm, want dat is je navigatiescherm. Afvinken door naar reisplan te gaan en vinkje te zetten waar gewenst. Dan OK en hupla, gaat ie weer.

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Berichtdoor ++ Lex ++ » 29 maart 2007 18:19

Eigenlijk zit het nog ietsje anders.

Alle Garmins behalve de Zumo zullen je zonder meer direct naar Arnhem sturen.
De Zumo zal echter eerst in een pop-up scherm vragen of je eerst naar Den Haag wilt; één druk is dan voldoende om je direct naar Arnhem te laten sturen.
Bij de TomTom moet je dus een paar keer drukken om direct naar Arnhem te gaan.

Bij de andere Garmins is het daarentegen weer meer werk als je wel in Den Haag wilt beginnen. Je moet dan Den Haag als rijdoel aanwijzen, en daar aangekomen de route activeren.
Laatst bijgewerkt door ++ Lex ++ op 29 maart 2007 22:57, in totaal 1 keer bewerkt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor christc » 29 maart 2007 20:49

Feitelijk is het niet zo belangrijk of je één of twee of drie keer op een knopje (of op het scherm) moet drukken, het is geen race.

Veel belangrijker vind ik het of het logische stapjes zijn die je moet nemen; anders gezegd is intuïtieve bediening mogelijk; dat maakt een systeem gebruikersvriendelijk.
Onthouden is nl niet mijn sterkste kant :wink:

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Re: TomTom reisplanner waypoints en routering.

Berichtdoor Pauls » 10 mei 2011 21:58

Wat ik wel hinderlijk vind is dat bij het starten van de route wordt gevraagd : De eerste bestemming is "Einde route....Hierheen navigeren?
Met deze vraag lijkt het dus net alsof de route wordt overgeslagen en via de kortste/snelste etc route naar het eindpunt wordt genavigeerd, best verwarrend.
Pauls
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 10 mei 2011 21:50

Re: TomTom reisplanner waypoints en routering.

Berichtdoor Scheurneus » 10 mei 2011 22:48

Klopt, ff wennen. En ander je eerste punt in de route ook als bestemming markeren ;)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: TomTom reisplanner waypoints en routering.

Berichtdoor magnamaniac » 14 mei 2011 10:22

Pauls schreef:Wat ik wel hinderlijk vind is dat bij het starten van de route wordt gevraagd : De eerste bestemming is "Einde route....Hierheen navigeren?
Met deze vraag lijkt het dus net alsof de route wordt overgeslagen en via de kortste/snelste etc route naar het eindpunt wordt genavigeerd, best verwarrend.

Idd, daar werd ik de eerste keer ook door op het verkeerde been gezet.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Re: TomTom reisplanner waypoints en routering.

Berichtdoor Hans Vaessen » 18 mei 2011 22:28

Hey! Hier wordt een draadje van vier jaar geleden tot leven gewekt alsof er in de tussentijd niets veranderd is.. ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re:

Berichtdoor Scheurneus » 19 mei 2011 07:53

++ Lex ++ schreef:Toch nog een vraagje: kan dat afvinken gewoon op het voorstaande scherm, of moet je bij het vinkje komen via extra handelingen?


Tegenwoordig is er een snelmenu op het scherm van de Urban/Pro en daarin kun je zelf bepalen welke snelkoppelignen je erin wilt.

Eén van de snelkoppelingen is markeer volgende punt bezocht en de 2de markeer vorige punt onbezocht Dit laatste als je iemand kwijt bent en een deel van de route opnieuw wilt doen.

Functies zoals viapunt toevoegen (bv. benzinepomp) in de huidige route waren in de Riders 1 en 2 niet aanwezig, maar in de nieuwe wel. Bij een reisplan word dan het eerst volgende routepunt vervangen voor het toe te voegen viapunt.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Vorige

Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten